» »

telekom zajebava... help me!!!...

telekom zajebava... help me!!!...

pupsi1984 ::

zdravo
v preteklosti sem nekaj ze pisal na to temo...resil nisem nic... se je pa nekaj novih "zanimivosti" vmes zgodilo... v glavnem da povzamem telekom mi vstrajno trdi da internet ni mozen, da ni tehnicnih zmogljivosti... a sedaj po novem imajo cisto vse hise okoli mene moznost dostop do adsl razen mene...
v preteklosti sem imel z sosedom dvojcka, ki se je pritozil, da mu jaz z klicnim internetom blokiram telefon in zato so mu telekomovci neki namontiral gor... men so s tem razpolovil hitrost linije...ze to se mi zdi protizakonsko glede da vseskozi placujem celo narocnino na telefon in ne dvojcka!... tip je sedaj telefon odjavil... moja linija je pa se vedno v kurcu, taka kot je bila (izpolnjuje pa ravno EU standarde to je mnda 28800 kbps)...preden se je tip pritozil je bila okoli 44400 kbps...
glede nato ,da imajo cisto vsi sosedi moznost dostopa do adsl... samo moja stevilka nima tehnicnih zmogljivosti, kao (preveril sem prek spletnih obrazcev) so mi telekomovci res ocitno neko pizdarijo gor namontiral in me cist odrezal ven...

na spodnjem linku imate skico kako je linija napeljana za predstavo, da boste videli da me resno zajebavajo ... med mano in "bivsim" dvojckom je se ena stanovanjska hisa za katero so mi sporocil (z amisa) da ne vejo ce je adsl mozen ali ne... kaj naj naredim? oziroma kam se naj pritozim? oz kaj naj zahtevam? mislim ce ima eden od sosedov adsl ze 100% (za ostale ne vem) pol je mozen in so tehnicne zmogljivosti...
hvala

ps. rdeča linija je telefonski kabel
plave pike so stanovanjska hiše
zraven za stanovanjsko hišo piše če je adsl možen ali ne

link:

Ice-Heki ::

Uf, guc, ne vem če ti bo uspelo dobiti ADSL ...
Predlagam da se s kakšnim sosedom zmeniš za WiFi, potem pa odjavi PSTN telefon in naroči T2 oz. kaj podobnega ...
Čeprav mislim, da bi bilo možno, da bi se težave končale, če bi tisto zadevo, ki jo je dal Telekom med tebe in tvojega dvojčka odstranili -> povprašaj jih kako je kaj s tem (oz. povej kje ta naprava je -> na hiši, pod zemljo???)

Senitel ::

Zamori po telefonu za ADSL in če ti ga ne dajo odpovej Telefon in začni povpraševat za razvezan dostop (vmes se pa zmeni s kakšnim sosedom za WiFi). Takelih bedarij, ki jih Telekom marsikje počenja, je več kot preveč.

alienalien ::

No pri nas smo imeli do nedavnega dva priključka 1x Siol in 1x T2. Zdaj imamo samo še T2 in soseda, ki sta oddaljen od mene 20m eden levo drugi desno mi smo v sredini ne morejo imeti ne enega ne drugega razen dialup. Tako, da takšne stvari so očitno normalne za Telekom. Še več za soseda sem bil pripravljen oddati eno izmed mojih paric pa so na Telekomu to zavrnili, da se ne da.

Zgodovina sprememb…

Bakunin ::

odpovej Telefon in začni povpraševat za razvezan dostop


NE tega delati, ker bodo tvojo "odjavljeno" parico oddali nekomu drugemu in bo tvoj bodoci ponudnik ob poizvedbi/narocilu priklopa dobil od TS obvestilo, da "ni prostih kapacitet"!

Svojega bodocega ponudnika pooblasti, da ON uredi odklop/preklop/priklop v tvojem imenu.

danielka84 ::

prosto parico ki si jo imel privezano nase, jo po zakonu nesmejo priklopit drugemu, kot je povedal alienalien, so ga zavrnili ker je zelel eno parico ponudit sosedu.

To sem zasledil na siol forumih, tako da ni cisto 100%, je pa zelo verjetno.
ni-da-ni

TRIROG ::

seveda lahko dajo parico drugemu ... če si jo ti odpovedal ... jasno če se naknadno odločiš za telefon ti ga morjo omogočit ... ampak to lahko nardijo tudi preko dvojčka ...

telekom ma nadvse zastarelo omrežje in je tole pravi podn kar se dogaja ... brez adslja bit ... ROFL ... kere cvetke spuscajo ...

Senitel ::

Bakunin: Kot si prebral on itak NIMA SVOJE parice in zaradi tega pri njemu tehnično ni možen ADSL. Kako je lahko še kaj slabšega od tega? Če hočeš internet z PSTN/ISDN nimaš danes kaj več počet, torej v čem je point plačevat polno naročnino za 28800? S takim priključkom ne danes ne jutri ne čez 20 let ne boš dobil ADSL-ja. Telekom je pa itak tolk aroganten da tega NIKOLI ne bo poštimal tako kot treba (ker jih T-2 hoče na beraško palico spravit z optiko :\).
Odjaviš telefon pa je in začneš morit za razvezan dostop. Ni druge. Ko bi vsi taki, ki jim Telekom spušča takele bedarije odjavili telefon bi se hitro zmigal tko pa zakaj bi se, če jim plačuješ tako polno naročnino za telefon kot še cel kup inpulzov za internet.

Same parice do tvoje hiše itak ne morejo dat drugemu. Dajo pa lahko parico od nekega vozlišča naprej do centrale, ki si jo prej ti uporabljal, nekomu drugemu. V primeru quc-a je očitno da on nima svoje parice ampak si jo deli še z enimi štirimi drugimi (PCM) in zato ne more dobit ADSL-ja in zaradi tega verjetno tudi ne bo.

Lahko pa se greš tudi odjavit telefon in ponovno naročit PSTN (če iz nekega razloga še celo rabiš to) in ti po zakonu morajo dat linijo, ki ni vezana preko multiplexerja. Ampak bo verjetno Telekom samo rekel da v tem primeru pa tudi telefon ni več možen.

Bakreno telekomunkacijsko omrežje pri nas je v riti, če sploh imaš v kraju takšno omrežje... :\

kokos25 ::

Najbolje je, da jih pošleš v ku..., jim zagroziš in ti bojo potem povedal, da se jim finančno ne izplača...potem pa kličeš na telekom, prej si priskrbiš številke dohodkov in ostalih procentov, ki si jih izplačujejo ta "velike živine", (jasno so te številke tajno zaupno, strogo nedosegljive?!?) in potem....DOBU SM ADSL V 2 TEDNIH!!! prej pa 3 leta nič....men je uspelo, upam da bo tudi tebi...

LP
Ne mi ponujat celeronu 366mhz za 70€....hvala...

Gapi ::

V mojem koncu je bilo do sedaj nekaj podobnega. Vsi na ulici na pcm, ena prosta linija je bla ki jo je mel en sosed. skratka stopu do soseda mu razložil situacijo in mi je odstopil parico. Pred tednom dni pa pridejo iz telekoma pobirat soglasje da bodo polagal kable ki so v zraku v zemljo. Upam da bodo sedaj razmislili in polžili optiko v začetku. Če ne že FTTH pa vsaj FTTN ali FTTC.

Senitel ::

Gapi ne upaj preveč, Telekom ne razmišlja za 5 minut naprej.

pujsek_ ::

Najde se vas naj par sosedov in vzemte nek večji paket pri človeku katerega vsi vidite in si naredite lokalni wlana... jaz ne vem zakaj se še bolk sekira, če ima v vasi možnost neta, mene skrbi bol to kjer nima celo podeželje neta! :\
Welcome shop.wlan-sat portal...

skos ::

en lep pozdrav

sem nov na forumu in tudi navdušen nad stranjo!!! moj problem je sledeč...že dolgo me muči problem glede ip naslova(statičen ali dinamičen modem) oz. kaj je razlika in kako je mogoče da se ti ob vsakem ponovnem zagonu spremeni ip naslov ...ker mi tega niso znali razložiti odgovorni na telekomovem podjetju bi prosu za vašu razlago...:)

lp

ToniT ::

problem glede ip naslova(statičen ali dinamičen modem) oz. kaj je razlika in kako je mogoče da se ti ob vsakem ponovnem zagonu spremeni ip naslov ...


Statičen IP pomeni, da imaš zmeraj en IP na internetu in brez routerja max. en računalnik na ADSL.
Če imaš dinamičen IP, imaš lahko priklopljene do 4 računalnike na ADSL (brez routerja).

Pri dinamičnem IP je tako, da računalnik ob vsakem zagonu prosi "glavni" računalnik za IP naslov in le-ta podeli tvojemu računalniku prvi prosti IP naslov iz njegovega poola (bazena) naslovov.
Ta IP naslov je lahko enak prejšnjemu, lahko pa je tudi različen.

Bakunin ::

Same parice do tvoje hiše itak ne morejo dat drugemu. Dajo pa lahko parico od nekega vozlišča naprej do centrale, ki si jo prej ti uporabljal, nekomu drugemu.


parico oz. priklop (mesto) na razdelilniku dajo nekomu drugemu.

tako ti parico IMAS.
tvoj nov operater pa nima vec priklopa (mesta), da bi lahko TEBE (na novo) priklopil, ker po "regletni knjigi" tam ni vec prostih kapacitet.

To ne govorim za tocno ta primer, ampak na splosno, da ne bodo ljudje odjavljali parice/prikljucke. To mora ZA NJIH storiti nov ponudnik!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razvezan dostop - kalvarija

Oddelek: Omrežja in internet
192605 (2124) PaJo
»

Telekom in že spet Telekom ...

Oddelek: Omrežja in internet
454743 (2916) Tilen
»

odprava PCM naprave in samostojna parica

Oddelek: Omrežja in internet
142602 (2417) Tomay
»

Telekom zavrnil razvezan dostop

Oddelek: Omrežja in internet
265603 (4012) 'FireSTORM'
»

`razvezana lokalna zanka' my ass

Oddelek: Omrežja in internet
132519 (2250) ppp

Več podobnih tem