» »

Problem z audio inputi pri matični plošči TA690G AM2 - T-Series

Problem z audio inputi pri matični plošči TA690G AM2 - T-Series

xgabrijelx ::

Zaradi problemov z napajalnikom, mi je poleg njega tudi prišlo do defekta matične plošče, zato sem se odpravil po nakupih nove rač. opreme.;(

Vse sem normalno zmontiral, ponovno naložil Windowse, gonilnike,... in po kakem mesecu ugotovil, da mi audio vhodia (aux in +mic in) ne delata. Po malce bolj globalnem ukvarjanju, sem ugotovil, da imam pri nastavitvah glastnosti Master Volume/Lastnosti normalno označeno Predvajanje, druga dva (Snemanje, Drugo) pa sta zasenčena.

Ali kdo kaj več ve o tej matični plošči in njenih nastavitvah?

Malce več info za morebitno pomoč - če sploh kdo ve...

OK - moja napaka glede tega: Master Volume/Lastnosti... to sem našel, kje se nastavlja za snemanje....

Zunanjega zvoka pa še vseeno nimam...

Gledal sem v Nastavitve audio lastnosti/Govor/Snemanje govora/Preizkusi strojno opremo... in tam opazil, da avdio iz mic pride na vhod, kjer se je premikalindikator signala. Zvoka na zvočnikih ni...

5er--> ::

Start -> zaženi -> sndrec32 [enter]
Pritisni rdeči gumb, malo govori po mic-u, potem pa še stop in play.
(Ugotovil boš, da ti mikrofon dela, ampak ga imaš očitno pri playback na mute.)

Master volume -> lastnosti-> Predvajanje ->
Prikaži tele drsnike za nastavljanje glasnosti-> odkljukaj vse->OK->
Pri microphone/AUX daj stran kljukico z Nemo in dvigni drsnike.

Hvala ha poizkušeno pomoč, vendar je tu malce drugače izvedeno...

Moram najprej v Lastnostih dati Mešalno napravo na: Realtek HDA Primary input, da pridem do menija z vhodi (aux in, mic,...). Nato se mi zasenči Predvajanje (kot, da ga ni v PCju), označi pa Snemanje. Imam obkljukane vse na seznamu in zaprem menu. Sedaj je Recording normalno označen, ostali (desno od njega) pa so zasenčeni, tko da drsnikov ne morem spreminjati (nastavljeni so na cca 75%). Nobeden od njih ni označen s kljukico, tko, da bi moralo vse delat tip-top.

Tisti snemalni program sem sprobal in normalno posname zvok, ki ga lahko pozneje poslušam (na ta program sem čisto pozabil - HVALA!). Ampak, vseeno mi ne dela in live - se pravi: kar govorim, bi se takoj slišalo na zvočnikih - pri prejšni MB sem to znal nastavit, tu pa ne.

Se pravi, da je z MB vse dobr, samo nastavit ne znam aux in, kar mi je najbolj pomemben za TV kartico, kjer se audio signal prenaša po zunanjem stereo kablu.

EUREKAAAAAAAAAAA! - Našel sem, zato za vse tiste, ki boste imeli podoben problem:

V prej omenjeni Mešalni napravi so dodatni drsniki, ki jih prej nisem imel Rear Bue In, Pink Rear In,... IN TI SO BILI IZKLOPLJENI!!!!!

Sedaj dela vse prekrasno!!! Hvala vseeno na pomoči!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Winfast TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
918557 (5529) Pyr0Beast
»

Creative X-Fi!!!

Oddelek: Zvok in slika
112281 (1834) Fatboyslim
»

AC 97 ne zazna mikrofona, slusalke pa

Oddelek: Strojna oprema
241691 (1548) G_Sniper
»

Leadtek TV2000 Expert ne predvaja zvoka po obeh kanalih?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
81238 (1203) pviran3
»

z audio kasete na racunalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
122616 (2467) kisser

Več podobnih tem