Forum » Loža » V Bolgarijo z osebno?
V Bolgarijo z osebno?
janez77 ::
Letos greva s punco na morje v Bolgarijo, jaz pa nimam potnega lista.
A kdo ve, če grem lahko kar z osebno izkaznico?
Pa če ma kdo še kakšno informacijo iz prve roke o Zlati obali, bi bil tud zelo hvaležen.
A kdo ve, če grem lahko kar z osebno izkaznico?
Pa če ma kdo še kakšno informacijo iz prve roke o Zlati obali, bi bil tud zelo hvaležen.
gzibret ::
Rabiš potni list. Prehod meje z osebno urejajo bilateralni sporazumi s posameznimi državami. Ne vem, če ima SLO takšen sporazum z Bolgarijo.
Vse je za neki dobr!
madmitch ::
Rabil sem približno 1 minuto, da sem odkril tole stran.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
Ja hvala za link.
Se pravi, da bom moral kupit potni list.
Še vedno se priporočam za informacije za Zlato obalo.
Se pravi, da bom moral kupit potni list.
Še vedno se priporočam za informacije za Zlato obalo.
roscha ::
Stran je zavajajoča. Od 1.1. 2007 sta tudi Bolgarija & Romunija članici EU. Torej zadostuje osebna izkaznica.
Vsaj v teoriji. Glede na to da sta obe državi na Balkanu bi osebno vseeno vzel potni list.
@Janez. In zakaj ne bi naredil potnega lista? Pride pra za Ex-jugo in vse države izven Evrope BTW.
Vsaj v teoriji. Glede na to da sta obe državi na Balkanu bi osebno vseeno vzel potni list.
@Janez. In zakaj ne bi naredil potnega lista? Pride pra za Ex-jugo in vse države izven Evrope BTW.
aljazh ::
Čudi me, da na tistem seznamu ni Bolgarije. Saj je ta od 1. januarja v EU, med državami članicami EU pa se lahko prehaja mejo z osebno izkaznico. Razen, če je pri Bolgariji bila sprejeta kakšna izjema. Najbolje, da pokličeš na Ministrstvo za zunanje zadeve, imajo tudi držurno službo, ki dela med prazniki.
madmitch ::
Kolikor jaz vem, je stran kar točna, je pa tudi res, da recimo Angleži niso ravno navdušeni, če se pri njih prikažeš samo z osebno, kljub temu, da naj bi bila dovolj za prestop meje. Sem stal na letališču kot bebec, sa so se naduteži spustili z oblakov in mi v vsej svoji vzvišenosti milostno dovoljili vstop na obljubljen otok.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
No danes sem dobil odgovor iz e-uprave, kjer pravijo, da zadostuje osebna izkaznica.
Odgovor:
Slovenski državljan lahko z veljavno osebno izkaznico vstopi in prebiva (do 90 dni) v vseh državah Evropske unije, in sicer: Avstrijo, Belgijo, Bolgarijo, Ciper, Češko, Dansko, Estonijo, Finsko, Francijo, Grčijo, Irsko, Italijo, Latvijo, Litvo, Luksemburg, Madžarsko, Malto, Nemčijo, Nizozemsko, Poljsko, Portugalsko, Romunijo, Slovaško, Španijo, Švedsko in Veliko Britanijo. Z osebno izkaznico pa lahko državljan Slovenije vstopi še v države članice Evropskega gospodarskega prostora, to so Islandija, Liechtenstein in Norveška; na podlagi bilateralnih sporazumov pa tudi na Hrvaško in v Švico. V času poletne turistične sezone je praviloma možno s slovensko osebno izkaznico potovati tudi v Črno goro.
No pa le ne bom nabavil potnega lista.
Odgovor:
Slovenski državljan lahko z veljavno osebno izkaznico vstopi in prebiva (do 90 dni) v vseh državah Evropske unije, in sicer: Avstrijo, Belgijo, Bolgarijo, Ciper, Češko, Dansko, Estonijo, Finsko, Francijo, Grčijo, Irsko, Italijo, Latvijo, Litvo, Luksemburg, Madžarsko, Malto, Nemčijo, Nizozemsko, Poljsko, Portugalsko, Romunijo, Slovaško, Španijo, Švedsko in Veliko Britanijo. Z osebno izkaznico pa lahko državljan Slovenije vstopi še v države članice Evropskega gospodarskega prostora, to so Islandija, Liechtenstein in Norveška; na podlagi bilateralnih sporazumov pa tudi na Hrvaško in v Švico. V času poletne turistične sezone je praviloma možno s slovensko osebno izkaznico potovati tudi v Črno goro.
No pa le ne bom nabavil potnega lista.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | V Srbijo z osebno (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16110 (14251) | jero_no1 |
» | Potni list vs. osebna izkaznica?Oddelek: Loža | 7851 (6430) | NotSpecial |
» | Vozniška, osebni dokument, EUOddelek: Pomoč in nasveti | 4144 (3633) | AndrejO |
» | Avstrija začasno spet zahteva potne liste?!Oddelek: Problemi človeštva | 2605 (1828) | T-h-o-r |
» | Potni list "je cez rok"! Rabim ga cez 5 dni!Oddelek: Loža | 7349 (5773) | perci |