Forum » Zvok in slika » Nakup kamere na Japonskem
Nakup kamere na Japonskem
brezdelnez ::
Zanima me kakšne so slabosti pri nakupu kamere na Japonskem?
Npr: ni garancije.... predvsem me zanima če je meni v angleščini in če je kaj drugače kot pri nam (EUROPA) mislim predvsem da niso kakšne regije zakljenjene, drugačni porti al kaj podobnega.
HVALA
Npr: ni garancije.... predvsem me zanima če je meni v angleščini in če je kaj drugače kot pri nam (EUROPA) mislim predvsem da niso kakšne regije zakljenjene, drugačni porti al kaj podobnega.
HVALA
aljazh ::
NTSC pa res ne bi smel biti ovira za veliko večino televizorjev.
NTSC v Evropi je no-go. Nekateri televizijski sprejemniki sicer podpirajo tudi predvajanje NTSC video signala, a kaj če bo želel predvajati nekje, kjer televizija in predvajalnik ne podpirata NTSC?
Poleg tega je NTSC slabši format kot PAL. Resda ima večji framerate (29,97 NTSC, 25 PAL), a ima PAL večjo ločljivost in zanesljivejšo barvno reprodukcijo. NTSC je tudi PITA™ za montažo, saj v sekundi nimaš celega števila frame-ov.
Kaj šele, če bi želel k NTSC posnetemu materialu dodati še kaj materiala, posnetega v PAL. Npr. s prijateljeve kamere.
Če imaš namen kupiti kamero na Japonskem, bodi pozoren, da kupiš PAL različico. V večjih trgovinah bi jih morali imeti. Tudi v ZDA, ki je NTSC-land lahko v večjih trgovinah, kot npr. B&H, Adorama, ipd., kupiš PAL kamero. So sicer malce dražje, a ponavadi še vedno cenejše kot v Sloveniji.
chlan ::
Napetost... na Japonskem imajo 110V (ali pa nekje tam v bližini)...
Kar pomeni dodaten adapter (če ga kje dobiš -> pri nam ga še nisem videl - je pa res tudi, da ga nisem iskal).
Kar pomeni dodaten adapter (če ga kje dobiš -> pri nam ga še nisem videl - je pa res tudi, da ga nisem iskal).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DVD regija 1 ter NTSCOddelek: Zvok in slika | 3394 (2358) | mtosev |
» | [kamere] 50i vs 60iOddelek: Kaj kupiti | 1117 (833) | matej_jack |
» | Vista 64 in "25i Hz" na Ati 3870Oddelek: Zvok in slika | 984 (850) | Vanich |
» | [ps2] Igranje NTSC iger na PAL televizijiOddelek: Konzole | 1718 (1652) | Gr0unD Zer0 |
» | Filmčki iz digitalnega fotoaparataOddelek: Zvok in slika | 1894 (1556) | CaqKa |