» »

ugašanje računalnika

ugašanje računalnika

kankan1 ::

lep pozdrav vsem

imam problem, ki mi je že krepko načel živce. Računalnik mi vsake toliko časa enostavno ugasne in to brez nekega vrstnega reda. Zamenjal sem napajalnik in matično ploščo pa spet vse po starem. nekoliko pogosteje se izklopi pri kakšni igrici.
kaj se dogaja?

Konfiguracija:
AMD atlon 1800+
Nvidia GeeeForce MX 64 MB
ASRock KAVT4A Pro

Zanimivo, da mi se mi je to začelo dogajati takoj, ko sem se priklopil na T-2, vendar je pri kolegu na Siolu počel enako. Sem tudi poizkusil vse izbrisati in ponovno naložiti, pa nič.

Je lahko kriva grafična kartica, lahko ona povzroči, da se rač. izklopi?

lp habi

Gwanaroth ::

Kako imaš urejeno hlajenje ?
Lights often keep secret hypnosis..

Rotaidal ::

Jaz sem imel enak primer. Kriva je bila grafična. Bil sem na servisu in so mi rekli naj probam doma pognat 3dmarka06...ko sem ga, sem mi je komp takoj vgasno. Pol sem komp takoj nesel na servis, kjer so mi rekli da je z grafično nekaj narobe. Ker se mi ne splača na ta stari komp nove grafične kupovat, sem kupil samo boljši hladilnik za grafično. Sedaj mi že kar nekaj časa dela računalnik super.

___ ::

mislim da se ti računalnik pregreje...saj si sam rekel.ugasne se ti ko ga obremeniš.pri igrah sta obremenjena procesor in grafična tako da je temperatura v ohišju lahko precej visoka če nimaš urejenega hlajenja. priporočam ti da namestiš še kakšen ventilator na ohišje. enega spredaj, enega zadaj, uredi kable s tistimi vezicami...da bodo zavzeli čim manj prostora, vse lepo očisti s kakšnim močnim sesalcem ali pa kompresorjem in mislim da bo delovanje bistveno boljše...vsaj pri meni je.učasih mi je mašina zmrzovala, potem pa sem kupil boljše ohišje in namestil 12 cm ventilatorje in zmrzovanje se je čudežno prenehalo:)


poskusi z ventilatorji in čiščenjem...pa instaliri kšn program k nadzoruje temperaturo procesorja, da boš videl kolikšna je.ali pa preprost test.če je temperatura procesorna normalna bi moral brez problema držat hladilnik na procesorju. če pa te speče ko se dotakneš hladilnika....potem se ti računalnik 100% pregreva

imagodei ::

V Polknih imaš Event Loge. A se ti računalnik izklopi nenadoma - se pravi, kar crkne, ali ti naredi pravilno zaustavitev?

Anyhow, preglej event log: My Computer -> [Desni klik] -> Manage (Upravljaj) -> System Tools -> Event Viewer

V logih poglej, kaj se dogaja v času, ko se ti izklopi comp. Najbrž zna biti informativno.
- Hoc est qui sumus -

#000000 ::

Men se restarta konstantno, vedno ko začne bootat windowse, zamenju sem že 5 diskov 5 ramov in vedno ista pesem, a je mogoče krivo to ker delam instalacijo čez acronis true image ?? čeprav s tem nisem imel do zdej problemov, pač izberem naj driverje poišče samin je vedno delal na vsaki konfiguraciji, šel sem skor čez vse teste ki so na hiren's boot CD-ju pa ni najdu nobene napake. Uglavnem do tam kjer lahko izberem safe mode in ostalo pride pol pa konc. Kak ideja ??

___ ::

za #00000000...... pravilno formatiraj računalnik?:) vse na novo naloži brez tega acronisa... lepo cd od windowsov notr pa sforamtiri pa nalož ročno gonilnike. pol ti bo skor zihr delal.

ali je acronis uriginal...ali skrekana verzija ki si jo nek na netu najdu? če ni uriginal..potem imaš tu odgovor zakaj ti ne deluje.lp

#000000 ::

Ja je šlo ko sem jih instaliral po normalni poti. Mislm da nima acronis nič zraven, ker ko sem instairal, sem se spomnu da bi blo fino imet CD pekač namest običnega CD-roma, lepo zamenjam in puff spet ni hotl zagnat winsow, po ponovni instalaciji z CD-jem od XP zadeva dela, ne vem ampak zgleda je neka jebena plata al pa kej podobnega čim zamenjaš neki ne jebe pa de si bog. No verjetno tud jest ne poznam vseh fint :D Hvala in LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem ki ga ne znam identificirati.

Oddelek: Pomoč in nasveti
365787 (4632) unknownjnz91
»

računalnik včasih začne "preskakovati" - zvoku in sliki se začne zatikati in "kolcati

Oddelek: Strojna oprema
432245 (1913) solatko
»

Računalnik se ob napiru ugasne (Asrock970 Extreme3 + FX 8120 + HD 6870) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
699139 (8117) r3dkv1c4
»

računalnik se ugaša ob up/downloadu

Oddelek: Pomoč in nasveti
201660 (1315) r0x
»

izklop racunalnika med igranjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
91536 (1369) Snegec

Več podobnih tem