» »

windows defragmentacija - ne gre

windows defragmentacija - ne gre

gzibret ::

Ko hočem dat defragmentirat disk mi napiše:

MMC cannot open the file C:\windows\system32\dfrg.msc.
This may be because the file does not exist, is not an MMC console, or was created by a later version of MMC. This may also be because you do not have sufficient access rights to the file.

Imam vse pravice, tako, da s tem nebi smelo biti problema. Nekaj drugega je. Ima kdo kakšno idejo. Kako posodobim MMC konzolo?

edit - ma splošno vse msc stvari ne delajo, tudi services.msc ne. če v run->cmd napiščem MMC, dela, samo zagnati ne morem zadeve.
Vse je za neki dobr!
  • spremenilo: gzibret ()

Za rešitev je poskrbela Microsoftova podpora za pomoč uporabnikom - neki xml parser ni bil tapravi:

klik
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gzibret ()

Tr0n ::

Vseeno bi ti priporocal uporabo kaksnega drugega defragerja, recimo kaksnega O&O Debrag. Hitrejsi, bojlsi, varnejsi.

Hvala za priporočilo. Na mojem računalniku uporabljam diskkeeper, tole pa je službeni laptop, ki ga uporablja mnogo ljudi (tudi študentarija) in mi je baš vseeno. Samo, da dam diskcleanup, pomečem dol svinjarijo in dam defrag, da mi vsaj približno laufa, ko ga rabim.
Vse je za neki dobr!

Tilen ::

Tr0n, zakaj pa varnejši?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

nonenone ::

defragmentacija diska niti ni potrebna, pravijo da je celo škodljiva za disk, tako nekatere nove ugotovitve (recimo v PC Format), lp

> defragmentacija diska niti ni potrebna

No ja..... Odzivni čas računalnika je po defragmentaciji definitivno boljši. Tudi naloži se hitreje. Se lahko prekleto pozna na bolj počasnih mašinah.
Vse je za neki dobr!

nonenone ::

jaz tudi tako mislim, eni danes drugače trdijo, tudi v naši firmi računalničar pravi da ni potrebno in je celo omejil dostop do defragmentacije, tako da niti ne moreš tega narest, čiščenje pa je dovoljeno, hm kaj češ, novi časi

R33D3M33R ::

Zakaj bi pa bila škodljiva? Saj se pri tem dogajajo isti postopki kot pa pri pisanju in branju iz diska. Razen da se podatki prenašajo sem ter tja in to muči disk ne vidim nobene škodljivosti. Če kdo najde tisti članek oz. skopira njegovo vsebino sem bi bil zelo hvaležen. Me res zanima kaj je s tem.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik ob odsotnosti začne mleti

Oddelek: Pomoč in nasveti
173531 (3104) tor2
»

SSD disk

Oddelek: Strojna oprema
171874 (1397) RejZoR
»

Kateri brezplačni Defragment program?

Oddelek: Programska oprema
162670 (2281) Gregor P
»

Program za podvajanje prostora na memory stick (kje najdem???)

Oddelek: Mobilne tehnologije
221675 (1245) Lynx
»

disk defragmenter ne opravi do konca svojega dela

Oddelek: Programska oprema
212023 (1562) lolek84

Več podobnih tem