» »

Program za podvajanje prostora na memory stick (kje najdem???)

Program za podvajanje prostora na memory stick (kje najdem???)

Lynx ::

Stvar je taka. Jaz sem na nekem ameriškem forumu fasledil da obstaja program , ki ti podvoji velikost na memory stick kartici. Ne vem pa, koliko je resnice v tem. Če je kdo seznanjen kaj z tem naj pove zakaj tle gre.

L.P. Miha

jvolk ::

comp_freak:
A to misliš fizično podvojeno velikost ali kaj?:|

Vesoljc ::

@jvolk
kako bos pa fizicno povecal velikost? :\

@comp_freak
tko kot povsed je memstick pomnilnik, ki ima fiksno kolicno prostora. kaj ti pises v njega je pa tvoja stvar. al pises bmp slike v polni kvaliteti al pises jpg-je. razlika je edinole v kompresiji. tko da ne vidim razloga, zakaj nebi nek program bil vmesnik, ter na racun hitrosti skompresiral podatke.
samo to pomoje ne zna memstick sam, ampak mora to znat aparat, ki ga uporablja. recimo na gsm (v tem primeru SE) aparatu se mi to zdi cistno izvedljivo. gor itaq laufa java.
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Lynx ::

Ne ni v tem finta. Finta je da nekako program nardi da ti greš z njim npr. iz 256MB na 512MB brez menjanja kartice.
Meni se zdi nemogoče.

Lio ::

zato ker je nemogoče

V-i-p ::

Zakaj pa ne bi bilo možno? Program, ki "navidezno" podvoji prostor na "disku" so imeli že Win95. Tudi za Symbian obstaja, bom poiskal. Tačas pa lahko kdo proba tole:

HOW TO INCREASE MEMORY IN YOUR PHONE
Your files in MMC are stored in multiple (disk) blocks. So if you format using 16K block, the space used will be 16K eventhough your file is just 1K.

If you buy MMC, it is usually preformatted with 16K block. Therefore a lot of space is wasted as most installed program files are usually less than 2K.
You will need a card reader to do this:

1. Connect card reader and copy all your files in the MMC to computer disk. (Make sure you set the show all/hidden/os files to "on")

2. Do a format of the MMC using command line "format" and use the /A=size option.
Alternative, you can use the Disk Management in Administrative Tools to format. Make sure you select FAT. For 256MB MMC, smallest block you can use is 4K, 128MB is 2K, 64Mb is 1K and 32MB is 512B.

(Note: You cannot use the phone "format MMC" to do this as the format will just clear the allocation table and does not change the block size)

3. Copy back all your files to MMC.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

gumby ::

nekdo je prevec gledal johnny mnemonic:P
my brain hurts

Brane2 ::

Programi za kompresijo lahko dajo učinke, vendar se ti poznajo predvsem pri tekstovnih in podobnih datotekah, ki pa niso ravno značilne za ključke.

Folk, ki jih skrbi prostor na ključku ima ponavadi gor glasbo, slike ali mogoče kak filmček in tu razna stiskanja ne pomagajo veliko, če sploh kaj.

Poleg tega tudi ko delajo, so praviloma manj učinkovita od ročnega raranja/zipanja.

kar se velikosti blokov tiče, je to sicer lahko res. Če je na mediju blok velik recimo 8 K, bo vsak fajl lahko zasedel prostor samo v enotah po 8K (če datotečni sistem ne uporablja drugih trikov, a pustimo to sedaj). Če imaš tisoč datotek po 1k vsaka, ti bo to vzelo 8M namesto 1M.

A koliko ljudi dejanjsko počne kaj takega ? Če imaš gor glasbo in če je komad dolg v povprečju 3M, se v povprečju 4K (8K/2) zavrženega prostora ne bo poznalo praktično nikjer.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

V-i-p ::

gumby: nisem. Je za pogledat?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

gumby ::

sicer ni letelo nate, ampak vseeno...
film je zanic, podal sem ga le zato, ker je not podobna fora s kapaciteto
my brain hurts

the_game ::

oprosti ker ti kradem temo upam da neboš jezen.TNX

Mene sm zanima ko na kompu formatiraš MiniSD jebolše da nastviš na keteri datotečni sisitem FAT FAT32 ali ker drug ???:)) :))

Infinity ::

fora s to podvojitvijo je ta d nardijo oni samo 3 vrste Sony ms kartis in to 4gb, 1gb in pa 256mb in poj odvisno od tega kolk majo napak zaklenejo tist del k je odvečn tko d če ti rata odklent un ta zaklenen del bi ti načeloma delal sam to pomen hardwareski override kater pa zna bit pr memory karticah zlo zapleten.

primer:
oni nardijo 1gb kartico na kateri 1/4 tranzistorjev ne dela zato jo fizično zdowngradajo na 512mb to pomen če maš ti to kartico bi se načeloma dal dobit vn skor 800mb, tko to deluje.

p.s.: če ti rata mi povej kako sm prpraulen tut sam poskust.:D

Lynx ::

s kakim programom pa pol to naj nardim?? probval bom z staro micro m2 kartico ko sem jo dobil v originalu zram je pa od sandiska, ker mi je sonyjeve škoda. a morm pol za ta unlock pol po kakem sistemu šarit?:D

Lynx ::

tastara kartica micro m2 ma 64mb pa je sandiskova. bi s tto tut mogl it ne če ni sonyjeva:\

Lynx ::

našel sem naslednje datoteke ki so bile gor na sony-jevi 512mb:
MSTK_PRO.IND (datoteka IND) 0KB
MEMSTICK.IND (datoteka IND) 0KB
winamp_cache_0001 (XML dokument) 27KB
pmp_usb (configuration settings) 1KB

pol so pa še mape system ko ni nič notri. to je blo že naložen gor na njej. na 64mb od sandiska so pa gor neke txt datoteke pa te ind.

Infinity ::

načeloma bi mogl jt s to kartico :\ uni fajli k si jih pa naštev so fajli k ti jih fon not nameče k daš kartico not kao jo "formatera" po svoje tko d jo prežveč, uglaunem tm neboš nč dosegu. :D mal preiš google drgač bom pa enga sošolca uprašu k se je neki že ukvarju s tem pa nevem točn kaj mu je ratal.

Lynx ::

no vpraš sošolca
drgač bi pa bil vesel tut če bi šlo vsaj za 100mb gor. program obstaja sam ne vem kje in kako se imenuje. vsak predlog je dobrodošel.

overlord_tm ::

Evo, jaz sem tisti sošolc.

Jaz sem naredu tole z sandiskovo 521MB kartico. Res je pisalo da imam 1Gb frej placa, ampak telefon je bil strašno počasen, na kartico se ni dalo ničesar shraniti, uglavnem neuporabna, razen za to da okoli kažeš da imaš 1GB prostora (ki ga ne moreš uporabiti).

Naredil sem pa z nekim programom ki je že v windowsih. Samo pojma nimam kako sem prilezel do njega.

Lynx ::

če se spovneš programa bi biu zlo vesel ker me zanima.

overlord_tm ::

v run vtipkaj compmgmt.msc in stisni OK.

Potem priklopi kartico in pojdi pod disk management.

In na original kartici, ki jo dobiš z w800 (sandisk 512MB) je bilo pri slikci narisano 512MB formatiranega placa, kot primarna particija in še 512MB neformatiranega. In iz vsega tega je izšla ideja da bi se dalo zadevo spravit na 1GB ampak žal ne deluje.

So pa nekateri poročali, da naj bi jim delovale samo delno formatirane kartice (recimo da jo sformatiraš na 700MB). Teorija izhaja iz tega da naj bi bila 512 karica ubistvu 1GB kartica, ki pa ima del pomnilnika poškodovan in je neuporaben. Kdaj pa je prva poškodovana pomnilniška lokacija pa je odvisno od sreče, in nekateri naj bi z poskušanjem ugotovili do koliko lahko še spravijo kapaciteto da je kartica uporabna.

Ampak meni ni uspelo nič od naštetega, niti se nisem preveč trudil ampak sem lepo odšel na mimovrste.com =)

Lynx ::

a lahka prek telefona to delam ne da bi ga poškodoval?
nimam card readerja zato

overlord_tm ::

Jaz sem ... pa še vedno dela =)

Drugače pa nevem zakaj si nočeš dopovedat da trik pač v 99% ne dela. Mogoče je ene parim srečkotom res ratal, al pa so še tist nakladal.

Lynx ::

zdej je pa frka v tem da sem jaz probal s kartico ko ma 64mb pa mi ponudi kot najnižjo 512, 1024, 2048,... in napiše ko zberem za foro 512 ki je najnižja mi napiše da ne more formatirati


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Neberljiva spominska kartica-formatiranje

Oddelek: Pomoč in nasveti
206192 (724) XrobertoX
»

Windows XP Service Pack 3

Oddelek: Programska oprema
283156 (2124) d0rK
»

Linux based router na USB

Oddelek: Omrežja in internet
492753 (1924) Steinkauz
»

Kje kupiti RS-MMC spominske kartice?

Oddelek: Kaj kupiti
61243 (1134) _spirit_
»

HP iPaq rx3700

Oddelek: Strojna oprema
81093 (995) Dr_M

Več podobnih tem