Forum » Programska oprema » Open office - racunanje v calc-u
Open office - racunanje v calc-u
iso2000 ::
Pozdravljeni.
Upam da se bo našel kakšen znalec s tega podorčja. Urediti moram precej obsežno tabelo, kjer imam v stolpcu vhodne podatke. Vsak podatek bi rad množil z vsebino 3 različnih celic - faktorji.
Problem se pojavi, ko kopiram enačbo v naslednjo vrstico in mi zamakne tudi vrstico faktorjev, tako da je potem množenje s prazno celico.
Npr. imam podatke v A1, A, A, A4..., faktor množenja pa v D1. Ko v pišem v B1 =A1*D1 dobim lep rezultat. Če kopiram to enačbo v B2, mi enačbo spremeni v A2*D2, jaz pa bi želel A2*D1 in tako do konca.
Predvidevam, da je potrebno dati v enačbi D1 v kakšen določen oklepaj ali kaj podobnega, ampak nekako ne najdem v pomoči...
Hvala za vse predloge!
LP
Upam da se bo našel kakšen znalec s tega podorčja. Urediti moram precej obsežno tabelo, kjer imam v stolpcu vhodne podatke. Vsak podatek bi rad množil z vsebino 3 različnih celic - faktorji.
Problem se pojavi, ko kopiram enačbo v naslednjo vrstico in mi zamakne tudi vrstico faktorjev, tako da je potem množenje s prazno celico.
Npr. imam podatke v A1, A, A, A4..., faktor množenja pa v D1. Ko v pišem v B1 =A1*D1 dobim lep rezultat. Če kopiram to enačbo v B2, mi enačbo spremeni v A2*D2, jaz pa bi želel A2*D1 in tako do konca.
Predvidevam, da je potrebno dati v enačbi D1 v kakšen določen oklepaj ali kaj podobnega, ampak nekako ne najdem v pomoči...
Hvala za vse predloge!
LP
Highlag ::
Če so faktorji vedno v isti celici in če je ta celica A1, dodaj tole: $A$1 To "fiksira" celico pri kopiranju. Lahko poizkusiš dodati tudi samo en $ pri črki ali številki, da boš videl kako vpliva na kopiranje.
Never trust a computer you can't throw out a window
Hvala za hiter odgovor, sem vedel, da mora biti neka simpel finta, samo ker do sedaj nisem dosti uporabljal tega "office" programja, še nisem preveč seznanjen s takšnimi in podobnimi fintami.
LP
LP
Imam še eno vprašanje:
Dodajam slike v calc in zadeva dela ok. Ampak ko prenesem fajl drugam, ne najde slik, ker očitno vnese v falj samo linke do slik. Kje se nastavi, da sliko resnično vstavi v datoteko, tako da je le-ta prenosljiva. Velikost tukaj ni problem!
Dodajam slike v calc in zadeva dela ok. Ampak ko prenesem fajl drugam, ne najde slik, ker očitno vnese v falj samo linke do slik. Kje se nastavi, da sliko resnično vstavi v datoteko, tako da je le-ta prenosljiva. Velikost tukaj ni problem!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč v excelu (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9073 (3402) | omni-vor |
» | Excel - obratno sorazmerno prilagajenje 2. stolpca prvemuOddelek: Programska oprema | 975 (451) | jedateruk |
» | Matematika - pomoč (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 26798 (23373) | daisy22 |
» | excell razvrščanjeOddelek: Programska oprema | 4104 (3748) | rferrari |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4743 (4165) | veteran |