» »

Iran - odštevanje

Iran - odštevanje

Temo vidijo: vsi
««
14 / 89
»»

jype ::

Karaya 52> Medtem ko nekateri moralizirajo, izraelski piloti verjetno ze memorizirajo mape.

Medtem ko se nekateri trudimo prepričat ljudi, da je konflikt ne le nepotreben, temveč dejansko škodljiv za vse vpletene in nevpletene strani, drugi vztrajno sanjajo o "skorajšnji zmagi zahoda", ki bo pobila komaj nekaj deset tisoč ljudi in ustvarila nekaj sto tisoč psihiatričnih pacientov, ki bodo za nekaj generacij onemogočili svobodo gibanja po zahodni civilizaciji.

_Enterprise_> dej zatakni si to legitimnost nekam. in če ti je iran bolj demokratičen od izraela, pol si pa res spran

Sine, treba bo nazaj v osnovno šolo ponovit male tiskane črke.

Karaya 52> Preseneceni bodi samo tisti brez stika z realnostjo.

Veseli pa samo idioti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

_Enterprise_ ::

nekaj deset tisoč ljudi? letalski napadi bi pobili nekaj deset ljudi. ni nujno, da bi bil tak napad najboljša opcija, ne bi bil pa konec sveta, kot si dopoveduješ.

sicer se pa lahko naučiš zadevo, imenovano "gledati na stvar brez biasa". hurr hurr, v iranu so ubili jedrskega znanstvenika, dejmo zdej rečt da je iran bolj demokratičen od izraela. hurr hurr, židje niso člani NPT, dejmo zdej na vse pretege zagovarjati iransko posest jedrskega orožja.

le kam nas bo pripeljal tak bias ... jedrske elektrarne se zapirajo, ljudstvo je nahujskano proti židom in ameriki, jeza narašča ...

jype ::

_Enterprise_> nekaj deset tisoč ljudi? letalski napadi bi pobili nekaj deset ljudi. ni nujno, da bi bil tak napad najboljša opcija, ne bi bil pa konec sveta, kot si dopoveduješ.

Jaz ne bi imel nič proti, če bi kdorkoli Iranu preprečil dostop do jedrskega orožja, imam pa resne pomisleke, da bo kdo na moje stroške bombardiral največjo in najvplivnejšo državo na bližnjem vzhodu, ker se mu je izjalovil poizkus poceni okupacije.

_Enterprise_> sicer se pa lahko naučiš zadevo, imenovano "gledati na stvar brez biasa". hurr hurr, v iranu so ubili jedrskega znanstvenika, dejmo zdej rečt da je iran bolj demokratičen od izraela. hurr hurr, židje niso člani NPT, dejmo zdej na vse pretege zagovarjati iransko posest jedrskega orožja.

Če si mentalno hendikepiran, ti težko pomagam (žal nisem strokovno usposobljen na tem področju), z veseljem pa ti pomagam pri učenju prepoznavanja črk in potem eventuelno tudi pri bralnem razumevanju.

_Enterprise_> le kam nas bo pripeljal tak bias ... jedrske elektrarne se zapirajo, ljudstvo je nahujskano proti židom in ameriki, jeza narašča ...

Le kam nas bo pripeljal bias, ki nas je pripeljal točno sem, kjer smo zdaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Karaya 52 ::

Smesni ste s prepricevanjem ljudi, kot da smo kaksen faktor v enacbi. Resno. Mislite da bo Netanyahu odprl temo na forumu z anketo pri vrhu in spraseval Evropejce (kot da nismo pristranski, lepo vas prosim?!) kaj je pametno za njihovo drzavo? Izrael bo sel v solo akcijo, ce bo to potrebno, tako kot je to ze veckrat dokazal. Da prides do te ugotovitve, Izrael menjas z modrimi figurami, Iran z rumeni in igras riziko, ker vidim da nekaterim ideoloska blokada nagaja pri ugotavljanju stanja na terenu. Modre figure ne bodo cakale da se rumene namnozijo in ce kdo, potem Izrael gleda na zaplet kot racunalnik, brez custev.

Spet se neki fuzbal pogledi vkljucujejo v debato. Da bi pomagal Izraelu pri napadu... lepo vas prosim, kot da je to moja bitka? Sploh mi ni potrebno izbirati strani. Vem pa da ce bi bil Iran moj kolega, bi ga povabil v sobo, sklofutal in mu ukazal da da mir, ker ga nocem na urgenco vozit.

jype ::

Karaya 52> in ce kdo, potem Izrael gleda na zaplet kot racunalnik, brez custev.

A to naj bi bilo smešno, al kaj?

Tudi Izrael ima sposobne politike, le da trenutno niso izvoljeni, ker se radikalce, tako kot pri nas, vztrajno spodbuja k čim hitrejšemu množenju in priseljevanju "nazaj v sveto deželo".

Karaya 52 ::

Tako pravi Netanyahu, ce je smesno pa bolje da njega vprasas. Verjamem, da je povprecen Izraelec pripravljen na "oltar domovine" postaviti vec kot povprecen drzaljan katerekoli druge drzave. Ce pride do konflikta, lahko iransko ljudstvo odnese oblast, ki jih je spravila v ta drek. Najdejo svojega Lenina pa je konec igre.

jype ::

Karaya 52> Ce pride do konflikta, lahko iransko ljudstvo odnese oblast, ki jih je spravila v ta drek. Najdejo svojega Lenina pa je konec igre.

Veliko lažje bodo Lenina našli brez bedastih konfliktov, ki bi pustili na tisoče mrtvih.

Karaya 52 ::

Par let nazaj smo videli kako trdno je oblast v sedlu. Vprasanje samo, ce bo Izrael pripravljen cakati toliko casa, da se oblast menja. Obcutek mi pravi da ne. Pomoje je ta scenarij bil mozen, verjetno pri vrhu, pa so ga morali crtati. Verjetno do izpolnitve pogojev za napad na jedrske objekte ne bo preteklo veliko casa. Za tiste objekte, ki jih tako dobro skrivajo mi je v resnici vseeno ce jih Izrael zasuje z zemljo. Nihce ne bo mogel reci da je slo za kaj vec kot resetiranje njihovih planov glede jedrskega orozja.

jype ::

Karaya 52> Par let nazaj smo videli kako trdno je oblast v sedlu.

Natanko! Zato pa tisti, ki dejansko niso biased (niso versko blazni, po domače) enostavno ne rečejo ničesar.

Karaya 52> Verjetno do izpolnitve pogojev za napad na jedrske objekte ne bo preteklo veliko casa. Za tiste objekte, ki jih tako dobro skrivajo mi je v resnici vseeno ce jih Izrael zasuje z zemljo. Nihce ne bo mogel reci da je slo za kaj vec kot resetiranje njihovih planov glede jedrskega orozja.

Jaz mislim da Izrael nima niti denarja, niti vojaških sredstev za karkoli takšnega.

guest #44 ::

@jype

In jype v vsej svoji pameti spet ni poštekal mojega posta. Oh jure, jure.

Karaya 52 ::

jype je izjavil:

Karaya 52> Par let nazaj smo videli kako trdno je oblast v sedlu.

Natanko! Zato pa tisti, ki dejansko niso biased (niso versko blazni, po domače) enostavno ne rečejo ničesar.

Karaya 52> Verjetno do izpolnitve pogojev za napad na jedrske objekte ne bo preteklo veliko casa. Za tiste objekte, ki jih tako dobro skrivajo mi je v resnici vseeno ce jih Izrael zasuje z zemljo. Nihce ne bo mogel reci da je slo za kaj vec kot resetiranje njihovih planov glede jedrskega orozja.

Jaz mislim da Izrael nima niti denarja, niti vojaških sredstev za karkoli takšnega.


Glede prvega, to stanje lahko traja se 50 let, glede drugega se pa strinjam. Drzavi sta relativno blizu pa vseeno predalec da bi se sli klasicno vojno.

jype ::

Daleč najboljši razplet dogodkov je ta, da se iranski head towelhead odkriža Ahmadinedžada, njihov islamski svet al kaj je že pa sam dovoli inšpekcije.

Sodobna islamska republika, tako kot sodobne monarhije, je komot lahko tudi demokratična, če sprejme univerzalnost človekovih pravic in zagotovi njihovo spoštovanje.

rasta ::

jype je izjavil:

Daleč najboljši razplet dogodkov je ta, da se iranski head towelhead odkriža Ahmadinedžada, njihov islamski svet al kaj je že pa sam dovoli inšpekcije.

To se ne bo zgodilo. Pogoji za odpravo sankcij so zasnovani tako, da jih je skoraj nemogoče izpolniti (oz. bi njihova izpolnitev pomenila demontažo islamske republike oz. vsaj velik poraz vladajoče klike). Vira žal ne najdem (novic in takšnih in drugačnih kolumen o Iranu je pač preveč).

Poleg nesodelovanja iranske vlade je problem nespametna politika Izraela (npr. spor s Turčijo), ki jih sili v agresivno zunanjo politiko, in prevelika moč ameriških jastrebov, zlasti tistih, ki služijo z vojno industrijo.

Problem Iraka bi se gotovo dalo rešiti z nekaj več diplomacije. Konec koncev imata jedrsko orožje tudi manj stabilni Pakistan in Indija, kamor ne pošiljamo inšpekcij ZN.
Vojna pa ima lahko hude posledice tudi na Zahodu, tu imam v mislih predvsem hude pretrese v politiki ZDA.

rasta ::

Ne smemo pa pozabiti še na Savdsko Arabijo -- če bo grožnja Iran odstranjena, bo gotovo začela voditi bolj agresivno politiko manj po melodiji ZDA in Izraela.
Tako da ironično Savdska Arabija pomaga ohranjati mir.

DarkSite ::

Gremo se malce vojne igre.

Recimo, da se začne vojna. Vpleteni (Izrael, Usa, Uk, Iran).

Kako bi potekala?

1.dan do XX.dan (Koalicija)
Predvidevan, da bi prvo bil zračni napad na vse radarske postaje, komunikacijske objekte, rakete dolgega dosega.
Nevidni bombniki, rakete, brezpilotna letala bi bili uporabljeni za te najtežje cilje.

1.dan do XX.dan (Iran)
Neuspešni pri sestrelitvi zavezniških pilotiranih letal.
Sestrelijo nekaj brezpilotnih letal.
Začnejo pošiljati rakete dolgega dosega na Izrael.

od XX.dan do Y.dan (Koalicija)
Šele potem bi se preusmerili na cilje, ki so kakorkoli povezani z nuklearno zadevo.

V vsakem primeru bi Usa, Uk in Izrael premagali Iran. Vprašanje je le koliko časa bi porabili in kak tovor(konvecionalni, kemični, biološki) bi Iran pošiljal na Izrael?

Kaj pa vi menite? :)

Pšenični ::

Vojna bo potekala takole.

Lahko da bo.

Prvi dan, Izrael nenadoma na presenečenje vseh napade Iran. Povsem nepričakovano. Presenetiti pa jim ne uspe Irana, ki jim zdesetka letalstvo, ki hoče izvesti napad. Pride do popolnega debakla Izraela.

Še preden se nekaj preostalih Izraelskih letal vrne domov, že sledi napad (raketni) Irana na Izraelske jedrske cilje. Takoj se vmešajo ZDA, ki zaščitijo Izrael, napadejo Iran z vodenimi raketami. Najprej protizračno obrambo. Ki se izkaže za zelo žilavo, saj je v marcu 2012 Iran vpeljal nov sistem protizračne obrambe.

Iran takoj zapre ožino, jo zaminira. Začne se spopad ZDA in Irana. Iran v prvem tednu potopi letalonosilko Enterprise in dva rušilca. Mornarice sploh ne uporabljajo, le raketne enote. Z balističnimi protiladiskimi raketami, naredijo kar nekaj škode ZDA.

Ko ZDA izgubijo drugo letalonosilko, se konflikt okrepi in ZDA začno, ker jim grozi izguba dela flote v zalivu, uporabljati taktično jedrsko orožje............Iran ima sedaj proste roke pri uporabi kemičnega in biološkea orožja........svet je korak od totalne vojne na Bližnjem vzhodu.

To je najhujša varijanta, ki se lahko zgodi.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Menim, da bi zmagal Iran, ker je to, da kot mučenik umreš za domovino, itak cilj vsakega islamskega skrajneža.

Skrbelo bi me zgolj to, da bi med umiranjem povzročili znatno škodo v regiji, tako na tujem kot doma (ker si velika večina Irancev ne želi zmagati v nobeni vojni, na noben način).

Z uničeno infrastrukturo bi tudi Iran potreboval kakih 20-30 let, da bi prišel do nivoja, ko bi spet lahko podpirali ekonomijo bližnjega vzhoda, v vmesnem času bi pa stotisoči umirali od nasilja, ki bi ga povzročila nesposobnost tistega, ki bi zgolj bombardiral režim, potem pa ne bi plačal za demokratično obnovo. Organizacije islamskih skrajnežev bi se iz Pakistana razširile še v Iran, kjer jih zdaj ni.

telbanc> To je najhujša varijanta, ki se lahko zgodi.

A to si sanjal?

ZaphodBB ::

Telebanc, zbud se v šolo bo treba.

Pšenični ::

"telbanc> To je najhujša varijanta, ki se lahko zgodi.

A to si sanjal?"

Hotek sem le povedat, da Iran ni Libija ali morda Srbija.

Tle gre za državo, ki jo je relativno slaba oborožitev v vojni z Irakom skoraj pokopala.

Od takrat se neprestano oborožujejo. Šepajo na protizračni, ampak v ta segment vlagajo največ trenutno. In v Marcu grejo z svojm sistemom ven, ki bo nekako na nivoju S-300.

"Telebanc, zbud se v šolo bo treba."

Eh, hočem le opozorit na nevarnost, ki preti. To je nevarnost brezglavega napada na Iran. Ki se je na primeru Iraka, Afganistana, in Libije sigurno veliko "naučil".

Zgodovina sprememb…

ZaphodBB ::

Eh, hočem le opozorit na nevarnost, ki preti. To je nevarnost brezglavega napada na Iran. Ki se je na primeru Iraka, Afganistana, in Libije sigurno veliko "naučil".

Iran Ameriki NE BO stolkel nobene letalonosilke. To je podvig na nivoju uničenja Death Starja. Vsaj toliko so pretirane tvoje preostale trditve.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZaphodBB ()

Pšenični ::

ZaphodBB je izjavil:

Eh, hočem le opozorit na nevarnost, ki preti. To je nevarnost brezglavega napada na Iran. Ki se je na primeru Iraka, Afganistana, in Libije sigurno veliko "naučil".

Iran Ameriki NE BO stolkel nobene letalonosilke. To je podvig na nivoju uničenja Death Starja. Vsaj toliko so pretirane tvoje preostale trditve.


Ja, ne vem.....mislim, da so precej naprej. Ko so zadeli Izraelski rušilec l. 2006 (Vojna z Hezbolahom), z Iransko raketo....so ga komej odvlekli stran. Izraelci sploh niso vedli, kaj jih je zadelo. Tko da, zna fejst pokat. Sicer so se Izraelci zgovarjali, da sploh niso meli vklopljenih radarjev, kar sploh ni res.

Takrat so tud tisti indijanci od Hezbolaha, Izraelce lepo ustavili, in jim naredili lepo škodo. Mit 6 dnevne vojne pa je bil kar pozabljen, saj so se z nekim Hezbolahaom dajali več kot mesec...

Iran ma kvaliteto in kvantiteto. To je recept za velik ognjemet.

Zgodovina sprememb…

ZaphodBB ::

Če je Iranska raketna nevarnost tako huda, bodo Ameri letalonosilke držal izven dometa. Sicer imajo pa v neposredni bližini toliko baz, da letalonosilk niti ne rabijo, razen za dodatno ognjeno moč. To je glavni point.

Priznam pa, da s stanjem Iranske vojske nisem najbolje seznanjen. A če sešteješ politično, gospodarsko, obveščevalsko in surovo vojaško moč Izraela in Amerike je Iran kljub konkretni moči bolj ena zakotna provinca. In Izrael sam NE BO bil vojne z Iranom. Lahko, da bodo sami začeli a brez Amerov je to vseeno predrago tudi za njih.

DarkSite ::

In kako točno bi Izrael ob morebitnem napadu uničil jederske objekte globoko pod zemljo? Kaj bi uporabil?

ZaphodBB ::

poweroff ::

Karaya 52 je izjavil:

Da bi pomagal Izraelu pri napadu... lepo vas prosim, kot da je to moja bitka?

Zakaj potem zagovarjaš napad an Iran, če ni to tvoja bitka?

Še enkrat - si postavil kakšno Tor točko, ali le otresaš po forumih?
sudo poweroff

_Enterprise_ ::

DarkSite je izjavil:

In kako točno bi Izrael ob morebitnem napadu uničil jederske objekte globoko pod zemljo? Kaj bi uporabil?
heavy duty bunker busterje, po možnosti ameriške (nove, nedavno kupljene - ne od izraela)

ZaphodBB ::

Če smo povsem natančni gre za tele zadeve: GBU-28 @ Wikipedia

Karaya 52 ::

poweroff je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Da bi pomagal Izraelu pri napadu... lepo vas prosim, kot da je to moja bitka?

Zakaj potem zagovarjaš napad an Iran, če ni to tvoja bitka?

Še enkrat - si postavil kakšno Tor točko, ali le otresaš po forumih?


Pretiravas. V temi bolj ali manj sklepam da do napada ni vec dalec, ni pa to enako navijanju. Js bi si zelel business as usual, tudi z Iranom. Pa Ameri tudi, ze od prvega spopada s spansko floto v karibksem morju.

ZaphodBB ::

What? Ti in Double_J dajeta vtis, da mora Izrael napasti Iran zato ker ga ta preveč ogroža. Da gre takorekoč za vprašanje življenja in smrti Izraela.

Ne pa, da v resnici Iran Izrael ogroža ravno toliko kolikor je Poljska leta 1939 ogrožala tretji Reich.

Da bo Izrael napadel Iran pod katerokoli pretvezo že (razen, če Iran pristane na pogoje na ketere NE MORE pristat). In to zelo kmalu je pa pomojem jasno vsem v tej temi. A samo nekateri ste mokri ob misli na izgubo tisočev človeških življenj in novo humanitarno katastrofo.

Karaya 52 ::

Ni res. Izrael zeli napasti Iran ker se pocuti ogrozenega, nimam pa steklene krogle da bi ugotovil kako realna je ta groznja. Ne vem kaj pricakujes od mene, da si lazem in napisem da do spopada ne bo prislo? Spominjate na tale prizor. :)

Zgodovina sprememb…

ZaphodBB ::

Oh ne ne boš se izvrtel iz te.

Sedaj poskušaš naredit bait and switch in zamenjat argument. Prvi argument je argument o verjetnosti napada. Drugi argument je argument o dejanski ogroženisti Izraela s strani Irana. Tretji argument je argument o legitimnosti povoda za napad na Iran. Četrti argument je argument o legitimnosti preemptive strike doktrine.

O prvem argumentu se vsi strinjamo, da je verjetnost visoka. Od tu naprej pa ti in JJ naredita velik ovinek, ko trdita da je stopnja ogroženosti Izraela s strani Irana visoka. Ter, da je vsled tega edino logično in moralno pravilno, da Izrael preventivno napade Iran. To pa zato, ker Iran ma balistične rakete že bereit in samo še čaka, da towelheadi zdej, zdej prnesejo bojno glavo in jo namontirajo v raketo in izstrelijo prvo nad Tel'Aviv, drugo nad Jeruzalem, tretjo pa v Žememlje, kjer prebivata ti in JJ.

Sedaj bi pa rad obrnil plato, češ da ti mi ne verjamemo da bo Izrael napadel Iran.

Jebi se s takimi.

jype ::

Mene pa vse skupaj precej bolj spominja na

_Enterprise_ ::

glej, izrael se POČUTI ogroženega, kar je dejstvo. drugega razloga ni, razen če ga navedeš. želja zlih zionistov po vladanju sveta zame ni tehten razlog.

jype ::

Tudi jaz bi se počutil ogroženega, če bi imel ustrezno psihiatrično diagnozo.

ZaphodBB ::

glej, izrael se POČUTI ogroženega, kar je dejstvo. drugega razloga ni, razen če ga navedeš. želja zlih zionistov po vladanju sveta zame ni tehten razlog.

Jaz sem prepričan, da se preostali igralci v regiji POČUTIJO ogrožene od Izraela in US, torej zelena zastava! Najbolj pošteno, da takoj jutri napadejo, knede?

Pa še mi bomo poslal par svojih fantov zraven, da pomagajo ogroženim.

_Enterprise_ ::

preostali igralci niti ne, no. ali so zavezniki zahoda, ali so pa kakšna sirija, ampak iran je bolj kot ne edini večji trn v peti izraela in amerike. pa ne vem o kakšni zastavi spet sanjaš, samo povedal sem, da se židje počutijo ogrožene in za to imajo po svoji zgodovini vse razloge. nisem v istem stavku rekel da je zdej treba napast iran

jype ::

_Enterprise_> nisem v istem stavku rekel da je zdej treba napast iran

Me veseli!

Tudi Iran je v veliki meri zaveznik zahoda, čemu režim nasprotuje ZDA in Združenemu kraljestvu je pa jasno vsakomur, ki ni popolnoma neizobražen.

guest #44 ::

Za iran je rešitev podpiranje opozicije režimu in čakanje še kakih 20 let, da pocrkne vsa hladnovojna generacija. Ta mladi tam so precej bolj odprtomiselni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

Karaya 52 ::

ZaphodBB je izjavil:

Oh ne ne boš se izvrtel iz te.

Sedaj poskušaš naredit bait and switch in zamenjat argument. Prvi argument je argument o verjetnosti napada. Drugi argument je argument o dejanski ogroženisti Izraela s strani Irana. Tretji argument je argument o legitimnosti povoda za napad na Iran. Četrti argument je argument o legitimnosti preemptive strike doktrine.

O prvem argumentu se vsi strinjamo, da je verjetnost visoka. Od tu naprej pa ti in JJ naredita velik ovinek, ko trdita da je stopnja ogroženosti Izraela s strani Irana visoka. Ter, da je vsled tega edino logično in moralno pravilno, da Izrael preventivno napade Iran. To pa zato, ker Iran ma balistične rakete že bereit in samo še čaka, da towelheadi zdej, zdej prnesejo bojno glavo in jo namontirajo v raketo in izstrelijo prvo nad Tel'Aviv, drugo nad Jeruzalem, tretjo pa v Žememlje, kjer prebivata ti in JJ.


Ja prav, se vedno trdim da bo stopnja ogrozenosti ce Iran dobi bombo visoka ali vsaj visja iz razlogov ki sem jih ze navedel. Jih bom se enkrat. Varnost Izraelu zagotavlja tehnoloska premoc, ce drzave ki ga obkrozajo razliko zmanjsajo lahko zacnejo razmisljati o naslednjih korakih. Smo ze videli. Kot drugo, Iran dobi jokerja in lahko zacne nastopati bolj agresivno do Izraela. Recimo Hezbolahu dostavi vec raket. Smo ze tudi videli. In potem se cudis, ker se Izraelci sprasujejo kako bo z njihovo varnostjo?

Najbolj kontradiktoren pa je ravno Iran, ki bi lahko v trenutku ustavil svoje jedrske ambicije in Izraelu odvzel glavni argument. Samo osli verjamejo da je jedrski program namenjen energetiki in to celo v drzavi ki lezi na nafti. In ne, nocem da shit drzave kot so Savdska Arabija, Iran in S. Koreja pridejo do jedrskega orozja, ce te ze to zanima in to je kar se mene tice imperativ.

Zanimiva je logika nasprotnikov nosenja orozja, mislim na tisti revolvercek za pasom. Ponavadi ljudje ki moralizirajo okoli tega navijajo za jedrsko oborozevanje Irana kot tudi Severne Koreje.

jype; to je mozno samo v hollywoodskem filmu. Ne vem za kako naivnega me imas, gojenje obcutka krivde pri meni ne deluje. Verjamem pa, da mainstream zahodna populacija, kateri je film namenjen potoci kaksno solzo.

jype ::

Karaya 52> jype; to je mozno samo v hollywoodskem filmu. Ne vem za kako naivnega me imas, gojenje obcutka krivde pri meni ne deluje. Verjamem pa, da mainstream zahodna populacija, kateri je film namenjen potoci kaksno solzo.

Right. Ker na stotine mrtvih v arabski pomladi je itak zgolj nesreča, ljudje tam so praktično še vedno neandertalci, ki pojma nimajo o družbenih ureditvah, na zahodu pa korupcija in masovno kršenje človekovih pravic sploh ne obstaja.

Karaya 52 ::

Tvoja ljubezen do zelenega polmeseca je neizmerna. Pametnjakovici so na oblast spravili islamiste, del njih celo grozi s prekrivanjem piramid. Ampak Strebenc in Zizek so palamudili o novi oblike demokracije, od katere bi se lahko kaj naucil tudi Zahod. Namesto tega so arabci znova dokazali da arabska ulica ni prevec brihtna.

jype ::

Karaya 52> Tvoja ljubezen do zelenega polmeseca je neizmerna. Pametnjakovici so na oblast spravili islamiste, del njih celo grozi s prekrivanjem piramid. Ampak Strebenc in Zizek so palamudili o novi oblike demokracije, od katere bi se lahko kaj naucil tudi Zahod. Namesto tega so arabci znova dokazali da arabska ulica ni prevec brihtna.

Kar se tebe tiče so itak vsi, ki ne spremljajo fox news 24/7 kar zaljubljeni v zeleni polmesec, tako da povsem razumem, da boš zelo težko sprejel dejstva, ki se ne skladajo s propagando, ki ti je redno servirana.

ZaphodBB ::

Najbolj kontradiktoren pa je ravno Iran, ki bi lahko v trenutku ustavil svoje jedrske ambicije in Izraelu odvzel glavni argument. Samo osli verjamejo da je jedrski program namenjen energetiki in to celo v drzavi ki lezi na nafti. In ne, nocem da shit drzave kot so Savdska Arabija, Iran in S. Koreja pridejo do jedrskega orozja, ce te ze to zanima in to je kar se mene tice imperativ.


Slabo si podučen, Iran sicer leži na nafti vendar mora gorivo uvažat, ker nima dovolj rafinerij. Tako, da s stališča energetike ima investicija v jedrsko energijo velik smisel. Diversifikacija je en vidik, potem rastoče cene goriva pomenijo, da lahko Iran dražje izvaža naftno energijo sam pa kuri cenejšo jedrsko, itd.

Da jih jedrsko orožje ne zanima je pa taka diplomatska pravljica. Uradno tudi Izrael nima jedrskih bojnih konic in jih sploh ne zanimajo. Tako, da obešanje na uradna diplomatska stališča so švoh argumenti.

Pridobitev jedrskega orožja s strani Irana bi v prvi fazi utrdilo status quo, v drugi fazi pa uravnovesilo razmerje sil na srednjem vzhodu. To ni všeč Izraelu, Savdijcem in Amerikancem. Vsi imajo v dani situaciji v igri velike stave.

Tvoja ljubezen do zelenega polmeseca je neizmerna. Pametnjakovici so na oblast spravili islamiste, del njih celo grozi s prekrivanjem piramid. Ampak Strebenc in Zizek so palamudili o novi oblike demokracije, od katere bi se lahko kaj naucil tudi Zahod. Namesto tega so arabci znova dokazali da arabska ulica ni prevec brihtna.

Največ je za islamiste naredila ravno Amerika. Cela situacija na srednjem vzhodu je posledica Ameriških in Britanskih politik, ki trajajo zadnje stoletje. Islamski režimi so vsi po vrsti orodje, ki je za Amere in Britance opravilo svoj posel. Sedaj se ga je pa treba znebit oz. ga omejit.

Vse skupaj je eno tako globalno kmetijstvo. Gospodar posadi drevesa, potem jih pa obreže ko je potrebno ali pa jih požaga, če so mu v napoto. Dajmo se pogovarjat o stvareh takih kot so, ne pa polemizirat o enih pravljicah in propagandi.

Karaya 52 ::

Ce ze kaj, potem evropski mediji kolikor se le da nevtralizirajo amplitude arabske mentalitete ker jih j**** isti zahodnjaski obcutek krivde. Arabci so sicer poglavje zase, o njihovi mentaliteti sem se preprical na terenu, tako da ne potrebujem Strebencevih razlag (mi tudi nebi koristile, ker ni nicesar prav napovedal, kljub temu da se celo zivljenje ukvarja s tem podrocjem, bias je jeba).

Zaphod, pravis, da je status quo dobra stvar za BV? Se pred tem bi do bombe zelela priti Saudska Arabija, Izrael pa bi vojaski proracun kvecjemu povecal. Ne sme se pozabit, da Hezbolah Izraelu ne prizna pravice do obstoja, kar je milo receno radikalno stalisce, ki ne more biti podlaga za mirovna pogajanja. Da ima Hezbolah oporo v Iranu pa je jasno vsem. Kaksen zakljucek se nastavlja? Kdo bo Iran in Hezbolah drzal nazaj? Mhm... to bi rad videl.

ZaphodBB ::

Kdo bo Iran in Hezbolah drzal nazaj? Mhm... to bi rad videl.

Največ za Hezbolah je naredil Benjamin Netanjahu

Gogyto ::

Hehe, na neki net strani je blog '10 odličnih razlogov, zakaj napasti Iran', seveda v šaljivem tonu.
Medtem, ko so ostali dokaj medli in passe, mi je tale svetski :)

5. Iran was secretly behind 9-11. I read it online. And if it wasn’t, that’s worse. Iran hasn’t attacked another nation in centuries, which means its next attack is guaranteed to be coming very soon.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gogyto ()

Pšenični ::

Ma, Izraelu ne diši, da bi se umaknil z zasedenih ozemelj.

Pa imajo raje največji konc logor, v katerem držijo v ječi 3 in pol milijona palestincev.....

Zdej, men se to v 21 stoletju ne zdi normalno. Da se to dogaja, ta aparthaid.

Ker grozi nevarnost, da ga bojo mogli ukinit se bunijo. Ker se pač podira vojaško ravnotežje.

Če si upajo napast iran, bo to pol njihov problem in problem ZDA, če bojo napadli z jedrskim, bojo mogli tud sami nosit posledice. Izrael je mali, in ga lahko deklasirajo že z kemičnim orožjem.

Iran se pospešeno oborožuje že ene 10 let......tko da, ga ne bi podcenjeval.

Zgodovina sprememb…

ZaphodBB ::

Dejstva:
http://www.globalfirepower.com/country-...
http://www.globalfirepower.com/country-...

Iran ima veliko pehote, kar jim en kurc nuca. Ker Izrael verjetno ne bo okupiral Irana. Letalsko ima Izrael veliko premoč + atomsko orožje. Res so ogroženi.

Pšenični ::

ZaphodBB je izjavil:

Dejstva:
http://www.globalfirepower.com/country-...
http://www.globalfirepower.com/country-...

Iran ima veliko pehote, kar jim en kurc nuca. Ker Izrael verjetno ne bo okupiral Irana. Letalsko ima Izrael veliko premoč + atomsko orožje. Res so ogroženi.


Letala imajo do Irana 3000km.

Karaya 52 ::

3000km iz Izraela do Teherana z F15, ki ima doseg 5500km, brez ilegalnega polnjenja v zracnem prostoru Iraka. Tako da je tak napad teoreticno povsem mozen, ceprav bi se verjetno tragicno koncal za izraelske pilote.
««
14 / 89
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

VIDEO: Nasilje v Iranu še traja: 'Če bo potrebno, bomo končali negotovost v Teheranu' (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7413451 (12657) Looooooka
»

Nova vlada - Zunanja politika (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25328126 (22862) Brane22
»

Iran - naslednja tarča zahodnih imperialistov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15539657 (36900) Mipe

Več podobnih tem