Forum » Pomoč in nasveti » Preimenovanje datotek v različnih mapah
Preimenovanje datotek v različnih mapah
Storm ::
Zanima me sledeče, z enim klikom bi rad preimenoval pet datotek(oz bi jim samo dodal besedo BOL v končnico), ki se nahajajo v petih različnih folderjih. Kolega mi je predlagal naj kar v notepad napišem DOS ukaz "rename staradatoteka novadatoteka" in za vsako datoteko svojo vrstico in to shranim v .bat fajl. Ampak se ne izvede verjetno zaradi samega patha, ker če to vpišem v CMD (dos okno) zadeva dela, vendar tam sem že znotraj mape in mi patha ni potrebno pisat.
Ima kdo idejo torej kako torej telih pet daoteke preimovat z enim klikom.
rename F:\Games\NHL2007\db\db.viv F:\Games\NHL2007\db\db.BOLviv
rename F:\Games\NHL2007\gamedata\aidata.viv F:\Games\NHL2007\gamedata\aidata.BOLviv
rename F:\Games\NHL2007\preload\fmisc.viv F:\Games\NHL2007\preload\fmisc.BOLviv
rename C:\Documents and Settings\Markinho\My Documents\NHL07\exhibition.exh rename C:\Documents and Settings\Markinho\My Documents\NHL07\exhibition.BOLexh
rename C:\Documents and Settings\Markinho\My Documents\NHL07\exhibition.exha.tdb rename C:\Documents and Settings\Markinho\My Documents\NHL07\exhibition.BOLexha.tdb
Ima kdo idejo torej kako torej telih pet daoteke preimovat z enim klikom.
rename F:\Games\NHL2007\db\db.viv F:\Games\NHL2007\db\db.BOLviv
rename F:\Games\NHL2007\gamedata\aidata.viv F:\Games\NHL2007\gamedata\aidata.BOLviv
rename F:\Games\NHL2007\preload\fmisc.viv F:\Games\NHL2007\preload\fmisc.BOLviv
rename C:\Documents and Settings\Markinho\My Documents\NHL07\exhibition.exh rename C:\Documents and Settings\Markinho\My Documents\NHL07\exhibition.BOLexh
rename C:\Documents and Settings\Markinho\My Documents\NHL07\exhibition.exha.tdb rename C:\Documents and Settings\Markinho\My Documents\NHL07\exhibition.BOLexha.tdb
Markec The Great
largie ::
kjer imaš presledke daj path v narekovaje, pa mora delat, npr.
rename "C:\Documents and Settings\Markinho\My Documents\NHL07\exhibition.exh" "C:\Documents and Settings\Markinho\My Documents\NHL07\exhibition.BOLexh"
rename "C:\Documents and Settings\Markinho\My Documents\NHL07\exhibition.exh" "C:\Documents and Settings\Markinho\My Documents\NHL07\exhibition.BOLexh"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | windows xp - sprememba imena skrbnikaOddelek: Operacijski sistemi | 1622 (1468) | mirator |
» | Kako formatirat pc brez da bi zbrisal odklenjene livele igerOddelek: Igre | 1350 (925) | veverrca |
» | Pomoč pri nastavitvah NTbackup.exe v win xpOddelek: Programska oprema | 1677 (1406) | XWY |
» | Kako v Win2k premakniti mapo Documents and Settings?Oddelek: Operacijski sistemi | 1911 (1877) | Mercier |
» | Excel vprašanjeOddelek: Programiranje | 1154 (1053) | matic |