» »

Preimenovanje datotek v različnih mapah

Preimenovanje datotek v različnih mapah

Storm ::

Zanima me sledeče, z enim klikom bi rad preimenoval pet datotek(oz bi jim samo dodal besedo BOL v končnico), ki se nahajajo v petih različnih folderjih. Kolega mi je predlagal naj kar v notepad napišem DOS ukaz "rename staradatoteka novadatoteka" in za vsako datoteko svojo vrstico in to shranim v .bat fajl. Ampak se ne izvede verjetno zaradi samega patha, ker če to vpišem v CMD (dos okno) zadeva dela, vendar tam sem že znotraj mape in mi patha ni potrebno pisat.

Ima kdo idejo torej kako torej telih pet daoteke preimovat z enim klikom.

rename F:\Games\NHL2007\db\db.viv F:\Games\NHL2007\db\db.BOLviv
rename F:\Games\NHL2007\gamedata\aidata.viv F:\Games\NHL2007\gamedata\aidata.BOLviv
rename F:\Games\NHL2007\preload\fmisc.viv F:\Games\NHL2007\preload\fmisc.BOLviv
rename C:\Documents and Settings\Markinho\My Documents\NHL07\exhibition.exh rename C:\Documents and Settings\Markinho\My Documents\NHL07\exhibition.BOLexh
rename C:\Documents and Settings\Markinho\My Documents\NHL07\exhibition.exha.tdb rename C:\Documents and Settings\Markinho\My Documents\NHL07\exhibition.BOLexha.tdb
Markec The Great

largie ::

kjer imaš presledke daj path v narekovaje, pa mora delat, npr.

rename "C:\Documents and Settings\Markinho\My Documents\NHL07\exhibition.exh" "C:\Documents and Settings\Markinho\My Documents\NHL07\exhibition.BOLexh"

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows xp - sprememba imena skrbnika

Oddelek: Operacijski sistemi
81622 (1468) mirator
»

Kako formatirat pc brez da bi zbrisal odklenjene livele iger

Oddelek: Igre
81350 (925) veverrca
»

Pomoč pri nastavitvah NTbackup.exe v win xp

Oddelek: Programska oprema
291677 (1406) XWY
»

Kako v Win2k premakniti mapo Documents and Settings?

Oddelek: Operacijski sistemi
61911 (1877) Mercier
»

Excel vprašanje

Oddelek: Programiranje
81154 (1053) matic

Več podobnih tem