Forum » Kaj kupiti » kateri 24" monitor kupiti
kateri 24" monitor kupiti
Temo vidijo: vsi
trnvpeti ::
kuglvinkl ::
Meni se zdi, da je precej več ponudbe v 24 colah in IPS panelu. Zdej je še LG uletu. http://geizhals.at/de/?cat=monlcd19wide...
fino.
fino.
Your focus determines your reallity
kmetek ::
Monitor LG 24EB23TM LED IPS (24EB23TM-BC)
zaslon: 60,9 cm (24") IPS LED monitor
ločljivost: 1920 x 1200 (16:10)
priklop: VGA, DVI
odzivni čas: 5 ms
kontrast: 5.000.000 : 1 (statični: 1000 : 1)
ostalo: zvočniki, kalibracija
garancija: 3 leta
Monitor LG 24EB23PY LED IPS
ZASLON
vrsta: IPS LED
vidni kot 178°/178°
svetilnost: 300 cd/m2
--------------------------------------------------
KALIBRACIJA
H/W Calibration (True Color Finder): DA
Factory Tuning: DA (tovarniško kalibrirana slika)
PRIKLOP
D-Sub (VGA), DVI-D, DislayPort, PC Audio In,
izhod za slušalke,
USB Hub (USB 2.0, 1 Up,2 Down)
STOJALO
Nastavljiva višina (do 120 mm)
Pregibno (Tilt), vrtljivo (Swivel) stojalo
Pivot (90°)
MOŽNOSTI
Dual Smart Solution funkcije:
- Dual Display (omogoča avtomatsko povezavo z
razširjenim ali podvojenim namizjem )
- Dual Taskbar (razširi namizje na monitor)
- Dual Web (razdeli spletni brskalnik na dva okna
enega ob drugem za večjo preglednost)
SIX Axis Control
stenska montaža: DA (VESA 100 x 100)
ZVOK
zvočniki 2× 1W
OSTALO
poraba: manj kot 28W (Super Energy Saving)
standard: TCO 6.0, UL (cUL), TUV-GS, TUV-Ergo,
FCC-B, CE, EPA, EPEAT-Gold, Windows 8
dimenzije s stojalom: 558 x 239 x 395 mm
barva: črna
ZASLON
vidni kot 178°/178°
KALIBRACIJA
PRIKLOP
izhod za slušalke,
STOJALO
Pivot (90°)
MOŽNOSTI
SIX Axis Control
ZVOK
zvočniki 2× 1W
OSTALO
trnvpeti ::
Monitor LG 24EB23TM LED IPS (24EB23TM-BC)
ZASLON
vidni kot 178°/178°
KALIBRACIJA
PRIKLOP
izhod za slušalke,
STOJALO
Pivot (90°)
MOŽNOSTI
SIX Axis Control
ZVOK
zvočniki 2× 1W
OSTALO
Cena?
kmetek ::
http://b2b.avtera.si/src/article.php?ar...
269,90EUR
299,90EUR
zdaj nihče nima več izgovora, da se ne more privoščiti dober IPS monitor. PERIOD.
To so priporočeno MPC cene, verjetno bodo takoj za 10-20EUR spletne nižje itd....lahko tudi preko mene če kdo hoče :D
269,90EUR
299,90EUR
zdaj nihče nima več izgovora, da se ne more privoščiti dober IPS monitor. PERIOD.
To so priporočeno MPC cene, verjetno bodo takoj za 10-20EUR spletne nižje itd....lahko tudi preko mene če kdo hoče :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()
Halfdead987 ::
Kaj si s tem mislil? Sej obstajajo cenejši,lol.
Kaj si s tem mislil? Sej obstajajo cenejši,lol.
franci0 ::
24EB23TM ali U2412M , kateri je torej boljši ?
Koliko gledam, še LG niti ni tako dolgo veni da bi kakšen konkreten review že bil narejen
Koliko gledam, še LG niti ni tako dolgo veni da bi kakšen konkreten review že bil narejen
Xserces ::
tudi mene zanima ker bom v roku 1 tedna nabavu in nimam pojma :)
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
MrStein ::
Ali pogledat v kake comshop-u.
Edina stvar, ki je pomembna so vidni koti, tega pa še vedno testirajo tak mimogrede.
Edina stvar, ki je pomembna so vidni koti, tega pa še vedno testirajo tak mimogrede.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
ST-777 ::
Edina stvar, ki je pomembna so vidni kotiNi edina. Vsaj zame je zelo pomembna majhna zrnavost antirefleksnega sloja na zaslonu. Nekateri monitorji imajo zelo grobo zrnavost, takšnega jaz ne bi kupil.
Na primer, ASUS VS239H-P: "As for the monitor itself, I was very impressed out of the box but gradually the very thick anti-glare coating has become too much for me to bear. I keep feeling like I need to wipe the screen down whenever I'm on a white or black background (which end up being more like pearl and dark gray)." http://www.amazon.com/ASUS-VS239H-P-23-...
LordPero ::
... Edina stvar, ki je pomembna so vidni koti, ...
Če ti je res samo do tega (upam, da veš v kakšnem rangu so razlike med različnimi IPSji v tem pogledu), potem ti bi mogoče zaradi layouta starejši eIPS (Dell) bil boljši od novejšega AH-IPSja.
Mogoče še dve slikici:
Ugibam, da ti to s koti spet ni tako pomembno, ker drugače ne bi izbiral med tema dvema ekranoma. Drugače pa, počakaj na kak dober review (ker pri ekranu je še kaj drugega pomembno), če bi pa sam sedaj zbiral med samima matrikama, bi vzel AH-IPS.
... ne vem pa, pod kakšnimi koti gledate ekrane oz. koliko ljudi buli hkrati v en ekran, da bi bili koti pomembni :) (zato jih tudi noben ne tako testira v tem cenovnem razredu, ker so pač dovolj dobri, važno da ni TN -pa tudi drugače test vidnih kotov je lažje opisat z besedami, kot določit s °, ker različni tipi matrik različno izgubijo lastnosti ob večjih kotih).
LordPero
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LordPero ()
kuglvinkl ::
Men se zdi, da bi kar anenkrat vsi radi probali 16:10 na 24 palcih, na IPS. Evo, še Philips http://www.computerbase.de/news/2013-04...
Pa smo smislili, da bo 16:9 povsem (razen za pro) pokopal 16:10.
Pa smo smislili, da bo 16:9 povsem (razen za pro) pokopal 16:10.
Your focus determines your reallity
jst pa še zmeraj cakam :) nimam pojma o teh ekranih... XD ma mogoče kdo kšno stran kjer je veliko reviewev na enem kupu? (o monitorjih)
mailer ::
Preglej si kakšne roundup teste, kjer jih najdeš več skupaj. Kljub vsemu ne vem zakaj nimajo 24" 1920x1200 IPS monitorji tudi HDMI priključka. Sam mislim da bom kupil kar iiyamo, ki ima menda 75Hz monitor. Sem gledal Della, ki je bil večkrat omenjen pa je ekran 60Hz.
ST-777 ::
V zadnji reviji Monitor (4/2013) je na skupinskem testu monitorjev dobil Dell U2412M najboljšo oceno: Zlati monitor. Tukaj je še en test: http://www.anandtech.com/show/5550/dell...
Dr M, je kje spisek ločljivosti in osveževanja za omenjen monitor? Pa tudi za druge bi ga bilo dobro videti, ker so ponavadi vsaj včasih bile napisane le v priloženih navodilih.
Dr_M ::
Ma enkrat sem nasel en pdf, kjer je bil seznam.
Pri vseh 24", ki sicer podpirajo visje osvezevanje, je to ponavadi pri 1280x1024 in navzdol.
Pri vseh 24", ki sicer podpirajo visje osvezevanje, je to ponavadi pri 1280x1024 in navzdol.
Se pravi več ali manj povsem neuporabno. 15 let je že ista frekvenca osveževanja na monitorjih, ne glede na to ali so katodni al pa LCD. V bistvu so imeli zadnji katodniki okoli 120Hz.
ker panel je dobr? vidm da je IPS, eIPS,hIPS... nekaj strani nazaj vem da je blo neki govora o tem ampak ne najdem ce mi lahko nekdo na hitro pove po domače. Vem da se na googlu najde veliko ampak tam je 10 strani samo o enem panelu :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
... ma mogoče kdo kšno stran kjer je veliko reviewev na enem kupu? (o monitorjih)
Noben mu ni še omenil TFT centrale? Kar dober začetek.
Glede panelov pa, odvisno kaj rabiš oz. predvsem koliko keša bi dal. Obstaja verjetnost, da ti je vseeno, kater IPS (oz. PLS) panel vzameš.
LordPero
V cem je fora tega vidnega kota? Npr da bom imel 2 x U2412M bom imel enga poleg drugega, oba obrnjena direkt k mojim ocem... ?
Ni neke fore, lahko mirno pozabiš na to.
BTW, mogoče pa lahko razmisliš (če še nisi) o ideji enega monitorja za isto ceno, recimo pocenski 27" Dell (2560×1440) ima mogoče res četrt manj pikslov od dveh 24", a boljši panel + eno neprekinjeno delovno površino (oz. vsaj ne tistega efektivnega "32:10" razmerja).
BTW, mogoče pa lahko razmisliš (če še nisi) o ideji enega monitorja za isto ceno, recimo pocenski 27" Dell (2560×1440) ima mogoče res četrt manj pikslov od dveh 24", a boljši panel + eno neprekinjeno delovno površino (oz. vsaj ne tistega efektivnega "32:10" razmerja).
LordPero
petrus ::
Kaj pa glede input lagga je Dell U2312HM s svojimi povprečnimi 0.6ms še vedno kralj?
Vsaj TFT selector na TFT Central ga ima zelo rad, ko in če se gre primarno za gaming.
Vsaj TFT selector na TFT Central ga ima zelo rad, ko in če se gre primarno za gaming.
stati inu obstati
petrus ::
Ali drugače, kateri je trenutno best buy iz vidika input lag?
stati inu obstati
Zgodovina sprememb…
- spremenil: petrus ()
pirlo ::
Ve kdo za kak 24" monitor s tv tunerjem (dvb-c) in 1920x1200 resolucijo? Iščem pa ne morem najti nič
Sedaj imam T240HD in bi ga rad zamenjal za nekaj kar ima dvb-c not, ker bom popizdo s telemachovim ciscotom.
Sedaj imam T240HD in bi ga rad zamenjal za nekaj kar ima dvb-c not, ker bom popizdo s telemachovim ciscotom.
medenko ::
Mogoče pa vseeno mal manj, kakor jih hoče :D ... tip noče TVja oz. hoče 120 pik več višine od tvojih linkov.
Mogoče ti bi pomagal samostojni zunanji TV tuner (pač tak, ki ne rabi PCja)? Potem nisi nič vezan pri izbiri monitorja in za nekaj časa preskrbljen.
Mogoče ti bi pomagal samostojni zunanji TV tuner (pač tak, ki ne rabi PCja)? Potem nisi nič vezan pri izbiri monitorja in za nekaj časa preskrbljen.
LordPero
24'' monitor tv z 1920x1200 je pa misija "najdi".
najde se samo eden in ravno njegov, torej?
TV-Monitor
Auflösung max. 1.920 x 1.200 Pixel
najde se samo eden in ravno njegov, torej?
TV-Monitor
Auflösung max. 1.920 x 1.200 Pixel
first_line ::
IPS, 24'' 16:9, 200€, ... a je to to?!?
Monitor LG 24EA53VQ LED IPS (24EA53VQ-P.AEU)
http://www.meganakup.si/racunalnistvo-m...
Monitor LG 24EA53VQ LED IPS (24EA53VQ-P.AEU)
http://www.meganakup.si/racunalnistvo-m...
Se pravi več ali manj povsem neuporabno. 15 let je že ista frekvenca osveževanja na monitorjih, ne glede na to ali so katodni al pa LCD. V bistvu so imeli zadnji katodniki okoli 120Hz.
Jaz imam enega iz leta 1998, ki podpira do 150 Hz.
(Hyundai HT-7695B)
V cem je fora tega vidnega kota?
To, da boš na enem ekranu videl črnino, na drugem vijolično, na vogalu pa roza, čeprav računaknik pošilja ves ekran v točno isti barvi. Zdaj če ti je vseeno, je odvisno od tebe.
So fotke recimo pri testih na www.prad.de , ampak take, od daleč, mimogrede. Se pa vseeno vidi.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
pirlo ::
Hvala vsem. Bo za razmislit med 16:10 monitorjem (u2412 se mi dopade) + receiverjem in 16:9 s tv tunerjem.
To, da boš na enem ekranu videl črnino, na drugem vijolično, na vogalu pa roza, čeprav računaknik pošilja ves ekran v točno isti barvi. Zdaj če ti je vseeno, je odvisno od tebe.
Kaj te vijolične in roza barve bi se naj pojavljale samo na tovrstnem DELU, ali na vseh LCD monitorjih ali samo na IPS? Namreč zmontiral sem že like 100 monitorjev (nimam pa pojma o tehnologiji delovanja) pa nisem niti 1x , niti pri kakem monitorju iz odpada, videl barv ki jih ti omenjaš. Sicer ti pa verjamem če tako praviš, sem nekje že prebral podobno.
Razmišljam, da navsezadnje le ne rabim tako dobrega (beri:dragega) monitorja, saj bi eventuelno imel 2 identična (pač navajen sem delat na dveh,no matter what size).
Ne mislim igrati igric, niti se še ne mislim ukvarjat z kakšnim modeliranjem kjer bi bili ditajli pomembno, v prvi vrsti mi je važno da se moje oči ne bodo naprezale, da bo sproščujoče za moj vid, saj imam z očmi kar pogosto težave. Če se bo pa npr pod 30stopinjskim kotom videla cela mavrica ali pa nagi Damjan Murko, mi pa je čisto vseeno, saj bom v monitor nonstop strmel ravno, mogoče stopinja, dve odstopanja.
Če ima kdo predlog, bom ga vesel.
Kaj te vijolične in roza barve bi se naj pojavljale samo na tovrstnem DELU, ali na vseh LCD monitorjih ali samo na IPS? Namreč zmontiral sem že like 100 monitorjev (nimam pa pojma o tehnologiji delovanja) pa nisem niti 1x , niti pri kakem monitorju iz odpada, videl barv ki jih ti omenjaš. Sicer ti pa verjamem če tako praviš, sem nekje že prebral podobno.
Vijolična mora biti slika, ki jo pošilja PC, seveda. Potem pa je tak. Pred nosom vidiš eno barvo, nad tem drugo, spodaj spet drugo, v levem vogalu tretjo. Pri odtenku vijolične, ki se uporablja za ozadje na Ubuntu 12.xx je to tak očitno, da sam tudi nisem verjel. Pri drugih barvah pa manj. Če imaš vso belo sliko, pa skoraj ni videti razlik, razen če res pod velikim kotom gledaš.
saj bom v monitor nonstop strmel ravno, mogoče stopinja, dve odstopanja.
To je fizično nemogoče. Izmeri.
Motiti se je človeško.
Namreč zmontiral sem že like 100 monitorjev
Wut?
Niti v približno smer mi ne uspe it, kaj to pomeni.
Drugače pa, jaz imam tudi vedno dva ekrana, ampak tudi če sta enaka, je glede na postavitev en primaren in en sekundaren (torej en v katerega gledam cca naravnost in en stranski). Ampak nisem hotel tega rečt, bolj sem hotel priti do tega, da vsaj v enega ne boš gledal pod pravim kotom, če boš pač gledal v drugega (da bi obračal glavo, pa, hm, to deluje kot dosti dela -imho je Alt-Tab hitrejši od obračanja vratu, drug ekran je bolj če gledaš npr. kakšna poročila ali kaj takega v ozadju/med drugom delom, pač nekaj takega, kar še ne boš dal na TV, ker ne misliš zares gledat).
Glede tehnologij, kakor vidim malce spremljaš vsaj to temo & potem veš, da TN pač ne kupit evah, IPS ima najboljše vidne kote ampak tudi IPS glow (preštudiri to oz. poglej/preizkusi v živo -odvisno koliko te to moti tudi glede na velikost ekrana in razdaljo gledanja -koti se namreč spreminjajo & če gledaš pod 90° v sredino ekrana, je npr. pri 24" ekranu na razdalji 1m piksel v kotu ekrana že gledan pod 17° drugačnim kotom, torej recimo 73°, na pol metra je npr. 30° razlike etc.). Ostaja ti AMVA, ki ima malce slabše kote, ampak večji kontrast in lepo črno (prijahajo pa novi/večji AMVAji).
Drugače pa v vsakem primeru ne kupuješ dragih ekranov, tako U2412 kot w-led U2713 sta najcenejša na svojih področjih (resoluciji). Vprašanje je le, če bi res raje dva 24" vs en 27" ("navada" je pogosto samo štos, da si misliš, da si navajen & potem lahko vidiš, da je ta stvar navade traja zgolj dan ali dva -ne pravim, da ti ne bolj ustrezata dva ekrana, le pravim, da ti mogoče tudi ne, ker ne veš, koliko več prostora je na npr. 27" pri 2560×1440, sam recimo veliko Alt-Tabam in mi glede hkratnega prikaza oken ni panike v številu ekranov, bolj v skupen real estatu v pikslih). Lahko pa vzameš tudi enega 27" in enega 24". Ali pa prvo 27" in če boš po enem tednu še rabil, dodaš pač še enega.
... nagi Damjan Murko, mi pa je čisto vseeno ...
Sem sicer moral poguglati, kdo je to, ampak kako ti je lahko to vseeno? Sploh za šiht je to super, da bi vsi razen tebe videli samo tega Murkota :D.
LordPero