Forum » Kaj kupiti » kateri 24" monitor kupiti
kateri 24" monitor kupiti
Temo vidijo: vsi
ST-777 ::
@ST-777, jaz ne najdem kje je ta NVIDIA Device settings. Kje ti najdeš to možnost?Imam slo. verzijo XP, verjetno bo v tvojem OS podobno.
Najprej naredim ikono NVIDIA settings, da imam hiter dostop do Device settings.
Start/ Nadzorna plošča/ NVIDIA Nadzorna plošča/
odpri meni Pogled/ vključi: Pokaži ikono na pladenj za obveščanje/ Zapri
V spodnji vrstici namizja izberi ikono NVIDIA Settings
in z desnim klikom Color Correction, odpre se Device settings in tukaj lahko nastavljaš in shraniš color profile.
mblazi22 ::
Ta samsung 2443 je drgač kar v redu monitor, nima svetleče plastike in izdelava je kolikor toliko dobra. Ima klasične hibe TN monitorja, mogoče bo piskal in to je to.
Na servis ga se nisem nesu, ker me se ni toliko zmotilo da bi potem ostal kakšen teden brez njega.
Če bi zdaj kupoval bi vzel raje Philipsa, manjka mu samo pivot- kar pa ni tako nepogrešljiva stvar po mojem mnenju.
Na servis ga se nisem nesu, ker me se ni toliko zmotilo da bi potem ostal kakšen teden brez njega.
Če bi zdaj kupoval bi vzel raje Philipsa, manjka mu samo pivot- kar pa ni tako nepogrešljiva stvar po mojem mnenju.
Volta ::
Ojla ljudje!
Odločam se za nakup enega solidnega 24 colarja, pa me zanima, kaj se trenutno najbolj splača kupiti? Malo gledam tele LED zaslone, pa opažam da so kr dražji (nova tehnologija pač, pa baje je slika lepša). Zanima me kakšne izkušnje imate vi z LED zasloni in kaj se mi splača kupit v cenovnem razredu tam do MAX 250EUR. Se LED zasloni res toliko bolj splačajo? Gledam pa tegale, se mi zdi kr dober nakup:
Hvala že vnaprej vsem za pomoč! ;)
Odločam se za nakup enega solidnega 24 colarja, pa me zanima, kaj se trenutno najbolj splača kupiti? Malo gledam tele LED zaslone, pa opažam da so kr dražji (nova tehnologija pač, pa baje je slika lepša). Zanima me kakšne izkušnje imate vi z LED zasloni in kaj se mi splača kupit v cenovnem razredu tam do MAX 250EUR. Se LED zasloni res toliko bolj splačajo? Gledam pa tegale, se mi zdi kr dober nakup:
Hvala že vnaprej vsem za pomoč! ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Volta ()
MrStein ::
Link imaš narobe.
Če bodo tiste ledice blinkale naokoli, boš po tednu dni preklinjal monitor...
Če bodo tiste ledice blinkale naokoli, boš po tednu dni preklinjal monitor...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
andrejlavri ::
Jaz sem uporabnik tega LG-ja že kar nekaj časa in ga nebi zamenjal...Je res odličen monitor...
Pomoje je ta monitor odlična izbira za ta cenovni razred...
Poglej ga še tukaj:
http://www.akcija.si/izdelek/83861/Moni...
Pomoje je ta monitor odlična izbira za ta cenovni razred...
Poglej ga še tukaj:
http://www.akcija.si/izdelek/83861/Moni...
Toxic ::
U pa še cena je dobra... pri mimovrste sem videl za 250€. Kakšni so vidni koti, in blešči se ko sonce sije na ekran?
Samsung S24A300B LED ima zunanji napajalnik, kar je redkost med monitorji in hkrati prednost. Če se napajalnik pokvari, ga je možno enostavno zamenjati z drugim.
Fantje, hvala za priporočila in mnenja o monitorju! V bistvu se mi oba dopadeta, ker pa dobim LG-ja za res ugodnih 200eur, s tem da ima boljši odzivni čas pa še kaj, mislim da je boljši nakup. Se strinjate ali še ima kdo kak predlog? :)
eieieie1 ::
Kaj pa če bi kupil 23' monitor za 220€, ki ima IPS matriko??
http://www.mimovrste.com/artikel/217015...
http://www.mimovrste.com/artikel/217015...
Daj na 1:50, kar je pa najpomembneje je pa prikazano na 3:10
Jaz tudi nisem najbolj ziher glede tega, ker jih še v živo nisem videl... Upam da ti nekdo drug pove kaj več o tem :)
Jaz tudi nisem najbolj ziher glede tega, ker jih še v živo nisem videl... Upam da ti nekdo drug pove kaj več o tem :)
Ojaa, je kr vidna razlika :) Če še ima kdo kak predlog, kr na plano z njim, drugače pa je to zaenkrat moj favorit. Tistih 2cm diagonale ne bom preveč pogrešal, ker sem do zdaj bil na 19", od sedaj naprej pa bom uporabljal oba skupaj (za glasbene namene - miksanje, itd.)
iPad in iPhone sta popularizirala IPS?
Sicer za tak denar ne pričakuj čudes. Verjento je bolje od TN ampak to je "IPS za revne".
Sicer za tak denar ne pričakuj čudes. Verjento je bolje od TN ampak to je "IPS za revne".
Motiti se je človeško.
Saj niti ne pričakujem, da se mi bo prikazala Marija :)) Pričakujem lepo, ostro in odzivno sliko, veliko delovno površino in to je to. Trenutno sem na 19" LG 1940PQ in sem prepričan, da bo to velik korak na boljše. Kak pa je z osveževanjem LED monitorjev? So že šli na 100Hz, al še kr vztrajajo na 60Hz, kjer jaz osebno vidim utripanje (tudi na tem mojem LG-ju).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Volta ()
LCD ima stalno osvetlitev, tako da ne utripa.
So sicer izjeme, predvsem za regulacijo osvetlitve.
Ostra slika bo v vsakem primeru, odzivna verjetno tudi, čeprav bi prej kaki test pogledal.
Podoben ekran ima brat, zato vem, da so diagonalni koti gledanja ... slabši. Se vidi s prostim očesom takoj.
Ampak popolnega LCD monitorja itak ni (oz. stane preko 1000 EUR).
Torej to vsekakor ni slabše od TN monitorja in dober nakup.
So sicer izjeme, predvsem za regulacijo osvetlitve.
Ostra slika bo v vsakem primeru, odzivna verjetno tudi, čeprav bi prej kaki test pogledal.
Podoben ekran ima brat, zato vem, da so diagonalni koti gledanja ... slabši. Se vidi s prostim očesom takoj.
Ampak popolnega LCD monitorja itak ni (oz. stane preko 1000 EUR).
Torej to vsekakor ni slabše od TN monitorja in dober nakup.
Motiti se je človeško.
No, pol pa tak super :) To sem namreč iskal. Bom kr to naročil, pa mogoče enkrat objavim test še za ostale morebitne kupce ;)
Fantje, hvala vam za pomoč!
Fantje, hvala vam za pomoč!
Malo sem pobrskal po internetu in zgrožen odkril, da imajo tile poceni LED zasloni z IPS matrikami VELIKO težav z barvami. Nevem če ne bom raje vzel kar navadne TN matrike in je to to. Pa vprašanje če se mi sploh LED splača, ker poročajo o tem, da imajo nasploh veliko problemov, morda bi vzel kar navadni 24"LCD z dobrim kontrastom in odzivnim časom pa je. Prosim za še kakšen nasvet :)
Pa še link: http://www.nvnews.net/vbulletin/showthr...
Pa še link: http://www.nvnews.net/vbulletin/showthr...
Steinkauz ::
Jst sm glih prejšni teden dubu rabljen 20" 1600x1200 LP2065 za 130eur z nemčije.
S-ips, edin - je kadar je vse tiho jih slišiš piskat. Baje majo vsi ta problem...
Vendar sem vseeno super navdušen. Drugače imam samsung 204b in je razlika v barvah in vidnem kotu zelo opazna
http://cgi.ebay.de/20-1-Zoll-TFT-HP-LP2...
4:3 FTW, jebeš wide screen
S-ips, edin - je kadar je vse tiho jih slišiš piskat. Baje majo vsi ta problem...
Vendar sem vseeno super navdušen. Drugače imam samsung 204b in je razlika v barvah in vidnem kotu zelo opazna
http://cgi.ebay.de/20-1-Zoll-TFT-HP-LP2...
4:3 FTW, jebeš wide screen
Moj Samsung SM2443BW malo piska ko mu nastavim svetlost pod 75%. Jakost "piskanja" narašča z nižanjem osvetlitve.Moj Samsung je tudi piskal. Problem sem rešil tako, da sem z gumbom na monitorju nastavil svetlost na 100% in nato preko grafične kartice znižal osvetlitev. Sedaj je monitor neslišen.
Bom probal
Moj Samsung SM2443BW malo piska ko mu nastavim svetlost pod 75%. Jakost "piskanja" narašča z nižanjem osvetlitve.Moj Samsung je tudi piskal. Problem sem rešil tako, da sem z gumbom na monitorju nastavil svetlost na 100% in nato preko grafične kartice znižal osvetlitev. Sedaj je monitor neslišen.
Ja, ampak tudi manj odtenkov prikaže.
Motiti se je človeško.
Malo sem pobrskal po internetu in zgrožen odkril, da imajo tile poceni LED zasloni z IPS matrikami VELIKO težav z barvami. Nevem če ne bom raje vzel kar navadne TN matrike in je to to.Priporočam monitor s PVA matriko, je veliko boljša od TN.
Prosim za še kakšen nasvet :)
Hvala, ampak jaz kupujem nekaj solidnega do MAX 250eur ;) Pa katerikoli monitor pogledam ima neke hibe (kar je po eni strani tudi razumljivo), ampak nekatere hibe so res katastrofa. Takšni monitorji ne bi smeli na trg in pika!
Hmm... jaz bi se vseeno odločil za IPS monitor in pač upal da nebo imel backlight bleeda xD
zgleda da je to problem vseh ips monitorjev, ker ima tudi ipad2 ta problem...
zgleda da je to problem vseh ips monitorjev, ker ima tudi ipad2 ta problem...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eieieie1 ()
Dobro, sej če bojo pa kaki problemi, bom pa zamenjal :) Držite pesti, da bom dobil dober primerek ;) Še enkrat hvala za pomoč vsem!
Hvala za predlog, ampak sem že naročil LG-ja ;) Poročam kako se bo obnesel, v najslabšem primeru ga še vedno lahko menjam. Lahko noč
Toxic ::
Zgleda dobro... ko dobiš kavi kak si zadovoljen. Samo nevem zaj če že kupim bi rad mel 24" LCD. Edino če je ta res tolko bolši.
kody ::
zakaj ne kupite 16:10 24" monitorja in ne teh 16:9, ki so praktično neuporabni....
recino HP zr24w je po mojem menju super monitor
recino HP zr24w je po mojem menju super monitor
cobrastar ::
Pozdravljeni,
Tudi jaz kupujem monitor za približno 250€, uporabljal ga bom predvsem za filme, programiranje. Ne bom ga uporabljal za igre. Nekako sem se zagledal v tega samsumga P2470HD kaj menite da je vreden nakupa ali mi priporočate kaj drugega. Dopade se mi predvsem zaradi tv-tunerja, vendar ni nujno da ga ima je le zaželjeno, če imate kakšne druge predloge kar povejte...
Hvala.
Tudi jaz kupujem monitor za približno 250€, uporabljal ga bom predvsem za filme, programiranje. Ne bom ga uporabljal za igre. Nekako sem se zagledal v tega samsumga P2470HD kaj menite da je vreden nakupa ali mi priporočate kaj drugega. Dopade se mi predvsem zaradi tv-tunerja, vendar ni nujno da ga ima je le zaželjeno, če imate kakšne druge predloge kar povejte...
Hvala.
cobrastar ::
imaš kakšenga za primer, link za katerega veš da je dober nakup?
oz. ima gdo kaj za povedati o tem philipsu? kakšne izkušnje oz mnenja
oz. ima gdo kaj za povedati o tem philipsu? kakšne izkušnje oz mnenja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cobrastar ()
Freeeaakmaan ::
Kateri monitor(najraje Samsung ker imam z njim dobre izkušnje) mi priporočate za gaming, gledanje filmov, surfanje.. Nekje do 300€? (24")
Bom probal
No mojemu ni pomoči
Freeeaakmaan ::
Freeeaakmaan je izjavil:
Kateri monitor(najraje Samsung ker imam z njim dobre izkušnje) mi priporočate za gaming, gledanje filmov, surfanje.. Nekje do 300€? (24")
?
/Luc/ ::
Pozdravljeni!
Kupujem nov monitor katerega bom priključil na prenosnik HP 6550b kot eksterni monitor. Kaj priporočate?
Kolebam med 24 in 26 inčnim... Rabim pa bolj za programiranje itd..
Kupujem nov monitor katerega bom priključil na prenosnik HP 6550b kot eksterni monitor. Kaj priporočate?
Kolebam med 24 in 26 inčnim... Rabim pa bolj za programiranje itd..
FiDeK ::
Lahko kdo priporoči kakšen 23" ali 24" ekran? Ni treba, da je 16:10 ker se bo uporabljal le občasno in še to za igre/filme. Dobro bi bilo, če je nastavljiv po višini in če se da čim ceneje.
kayrosos ::
Kaj porečete na račun tega HP-jevega lepotca?
http://www.mimovrste.com/artikel/265009...
Če bi bil 24" in če bi bil 1920x1200 in če ne bi imel svetlečega ohišja in če bi bil IPS in če bi bil ergonomsko bolje nastavljiv, bi ga šel preizkusiti...:-)
FiDeK ::
Kaj pravite na ta monitor?
HP
Drugače pa gledam še tega..Samsung
Torej? Al se splača pogledat kaj drugega?
Primerjaš 2 različna monitorja iz različnih cenovnih okvirov.
Samsunga imam sam in je čisto ok, razširjen je predvsem ker je eden redkih 16:10 in ima še nastavljivo stojalo. Je pa to TN matrika, kar pomeni boljše odzivne čase in slabše vidne kote.
HP je IPS matrika = slabši odzivni časi, boljši vidni koti, boljše barve. To ni monitor za igre, je pa super za delo z grafiko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FiDeK ()
Okapi ::
A pozna kdo kakšen 23" ali 24" monitor, ki ga je mogoče spustiti tako nizko, da se s spodnjo stranico dotika mize?
O.
O.
Kaj pravite na ta monitor?
HP
Drugače pa gledam še tega..Samsung
Torej? Al se splača pogledat kaj drugega?
Primerjaš 2 različna monitorja iz različnih cenovnih okvirov.
Samsunga imam sam in je čisto ok, razširjen je predvsem ker je eden redkih 16:10 in ima še nastavljivo stojalo. Je pa to TN matrika, kar pomeni boljše odzivne čase in slabše vidne kote.
HP je IPS matrika = slabši odzivni časi, boljši vidni koti, boljše barve. To ni monitor za igre, je pa super za delo z grafiko.
Rabim predvsem za programiranje. Torej priporočaš samsunga?
P.S. Čeprav se za približno isto ceno dobi 23" enkran, ki pa je LED LCD...
Predlogi?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: /Luc/ ()
Kerega LG-ja si naročil?
Vzel sem LG IPS 236 in moram povedat, da sem razen problema ki ga imajo vsi LED monitorji z IPS matriko v tem rangu (ko je ozadje črno, se spodaj levo vidi del, ki je svetlejši, drugače je stvar nemoteča) ZELO zadovoljen! Odlične barve, zelo ostra slika, neslišen, lahek, lep design, relativno poceni (dobrih 200 evrov). Skratka za ta denar odličen nakup, toplo priporočam!