» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
80 / 117
»»

Volta ::

Okapi je izjavil:

A ga lahko znižaš čisto do mize?

O.

Ne. To mislim da imajo samo nekateri Samsungi, velika večina LCD-jev ima določeno višino in to je to.

GUFY ::

Zanima me kateri proizvajalci monitorjev imajo monitorje z S-IPS matriko? Do sedaj sem imel Dell-a 2007WPF sedaj pa potrebujem nov monitor. Mi je pa zelo pomembna lepa in kvalitetna slika.

FiDeK ::

/Luc/: glede na to, da je za programiranje dobra čim večja višina in sta oba ekrana 16:10, z nobenim ne bi zgrešil. Če ti finance dopuščajo boš imel pri HP-ju boljše vidne kote.

Okapi: Samsung 2443BW se da znižati toliko, da se slika spodaj začne okoli 6c m od mize, če ti kaj pomaga.

Okapi ::

Niti ne, iščem takega, kjer se lahko začne 3 cm od mize;-)

O.

/Luc/ ::

FiDeK je izjavil:

/Luc/: glede na to, da je za programiranje dobra čim večja višina in sta oba ekrana 16:10, z nobenim ne bi zgrešil. Če ti finance dopuščajo boš imel pri HP-ju boljše vidne kote.

Okapi: Samsung 2443BW se da znižati toliko, da se slika spodaj začne okoli 6c m od mize, če ti kaj pomaga.

Hvala za odgovor. Za vidne kote mi je vseeno ker tak gledam direktno v monitor :)

Torej Samsung :)

MrStein ::

Vsi gledamo direktno v monitor. Na vsak piksel pod drugim kotom.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Lonsarg ::

In seveda je zlo pomembno ali ima monitor dobro sliko do kota 30 ali do kota 31 stopinj ane? HAHA Še pri 10 let starih LCD jih ne boš opazil razlike 0 in 10 stopinj, kar je edino v praksi pomembno za monitor. Tam, kjer se razlike dejansko poznajo so že ekstremni koti, torej gledanje ekrana iz strani, kar je važno kvečjemu pri TVjih, pa še to sam tm do 45 stopinj mogoče.

Še eno vprašanje. Monitor bi priklopil na moj laptop kateri pa ima VGA in DisplayPort... Torej, za priklop monitorja bi kupil pretvornik iz DVI v VGA, da ga lahko sploh priklopim na prenosnik. Gre to gladko skozi al lahko pride do težav? Na prenosniku imam resolucijo 1600 × 900, eksterni monitor pa bi imel 1920 × 1200. Grafično pa imam ATI Mobility Radeon HD 540v

Hvala za odgovor. Lp

Toxic ::

Volta je izjavil:

Toxic je izjavil:

Kerega LG-ja si naročil?

Vzel sem LG IPS 236 in moram povedat, da sem razen problema ki ga imajo vsi LED monitorji z IPS matriko v tem rangu (ko je ozadje črno, se spodaj levo vidi del, ki je svetlejši, drugače je stvar nemoteča) ZELO zadovoljen! Odlične barve, zelo ostra slika, neslišen, lahek, lep design, relativno poceni (dobrih 200 evrov). Skratka za ta denar odličen nakup, toplo priporočam!

Hvala za odgovor. Samo nevem če bi tega kupil ker če že kupim pol bi rad vzel 24" samo nevem kerega...

kody ::

toxic osebno bom vzel hp zr24w, ampak je res da se okvarjam z slikami, za obcasno igranje je tudi ok

jernejl ::

Okapi je izjavil:

Niti ne, iščem takega, kjer se lahko začne 3 cm od mize;-)

Dell U2410 se lahko spusti do stojala - spodnji rob je 2cm nad površino mize.

Kul, samo malo drag je;( Bom se moral zgleda do Bigbanga in Harveya sprehodit in pogledati, če je še kakšen tak.

O.

Lonsarg je izjavil:

In seveda je zlo pomembno ali ima monitor dobro sliko do kota 30 ali do kota 31 stopinj ane? HAHA Še pri 10 let starih LCD jih ne boš opazil razlike 0 in 10 stopinj, kar je edino v praksi pomembno za monitor.

Pri PVA se pozna že 10 stopinj.
Pr TN pa je itak "random", kar se barv tiče.
Zdaj, če ti je vseeno, ali je highlight iste barve, kot preostali del potem je vseeno.
Motiti se je človeško.

FiDeK ::

FiDeK je izjavil:

Lahko kdo priporoči kakšen 23" ali 24" ekran? Ni treba, da je 16:10 ker se bo uporabljal le občasno in še to za igre/filme. Dobro bi bilo, če je nastavljiv po višini in če se da čim ceneje.

Pozdravljen Fidek!

Če ga boš res uporabljal samo občasno ti po mojem mnenju ni potrebno veliko zapraviti za dober monitor kot je npr tale spodaj LG 2360PN LED :

Vir tech trade center (za hotelom lev) ali enaa.si (spletna trgovina, cena je cca: 180 eur!
http://www.techtradecenter.si/?f=art_si...

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Za ta monitor lahko dam roko v ogenj, da je špica! znanec si ga je nabavil pred kratkim in pravi, da je v primerjavi s prejšnjim nekaj let starim viewsonicom očitna razlika! pravi, da ima izvrstno sliko ter odličen kontrast sploh, če ga imaš povezanega kot ga ima on preko HDMI priključka. Je pa res, da ni ravno kaj prida nastavljiv vendar ga boš v takšnem cenovnem rangu kar težko našel sploh pa z takimi karakteristikami!.

Lp!

Hvala za odgovor, čeprav dvomim v verodostojnost tvojega odgovora glede na to, da je 3/4 tvojih postov reklama za techtradecenter in enaa :D

jernejl ::

Okapi je izjavil:

Kul, samo malo drag je;( Bom se moral zgleda do Bigbanga in Harveya sprehodit in pogledati, če je še kakšen tak.

Morda manjši brat, Dell U2311H - na videz izgleda enako kot U2410, tako da se verjetno tudi pri tistem lahko ekran spusti do mize (ne morem pa dati roke v ogenj). Je pa tudi bistveno cenejši. Oba sta IPS.

Ta bi znal biti OK. Ga že dajem na seznam kandidatov;-)

O.

Danes sem naročil Samsung 2443BW. Ker bom priklopil monitor na moj prenosnik me zanima če rabim DisplayPort to DVI D ali lahko priklopim monitor na VGA? Torej DVI D to VGA?

Lp

lopov ::

Lahko na VGA, bi pa jaz rajš preko DP in adapterja :)

Bo ta adapter ok? Malo me skrbi ker je slabo dokumentirano kake resolucije podpirajo. Monitor bo eksterni (1920 × 1200), priklopljen na laptop... Bo štimalo brez problema?

P.S. Sem brskal po internetu in piše, da podpirajo ti pasivni adapterji resolucijo do 1920 × 1200 ampak le, če imaš DisplayPort++, kar pa imam... Torej, kupim adapter in bo špilalo, brez problema. Imam prav?

P.P.S. Se vam ne zdi tečno, ko je tolko različnih priključkov.. Od VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, itd.. Tolko skoraj, kot je različnih polnilcev za mobitele. Pa ni neumno to? Bil bi en standard pa konec! :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: /Luc/ ()

Žal ne vem, me pa zanima; mam DP na laptopu in tudi nabavljam adapter.

lopov je izjavil:

Žal ne vem, me pa zanima; mam DP na laptopu in tudi nabavljam adapter.

Imaš trenutno sploh priklopljen 24" monitor na prenosnik? Par postov nazaj si napisal, da gre priklopit na VGA? Kakšna je slika? Jaz sem adapter naročil, ko ga dobim bom sprobal pa bom poročal. Zgleda, da nima noben takih izkušenj al pa piševa v napačno temo...

P.S. Preveč kompliciram! :D

@lopov Tema o Samsung 2443bw preko VGA na laptop... Dela :)
Klik

Adapter sem sicer že naročil, pravijo, da je lepša slika kot preko VGA. Sporočim, ko ga dobim.

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: /Luc/ ()

Ne, preko VGA na laptopu priklapljam projektor, preko DP sem ga dosedaj priključil le na Dell 2408, a je na obeh straneh DP, se pravi brez adapterja.

Imam pa v službi na 2443BW priključem Ati 5970 s tem, da imam kabel iz mini-DP na DVI.

Glede 2443 pa:
No I was putting 1920x1200 into the monitor from the laptop, so all should have been well. I eventually solved this issue by doing a 'reset' on the monitor.
As I was using the analog input it just neede to rescale.
I was just suprised that an out of the box, new monitor was so badly set up at the factory that it needed a full reset.
Thanks

Pri mojem laptopu je problem lokacija DP priključka -- nekateri adapterji imajo okoli preveč plastike in mi nato laptop "stoji" v zraku, če pa je preširok mi na eni strani zblokira mrežni priključek :/

Evo trenutno se odločam med LED LCD 24" LG W2486L in Samsung SyncMaster P2470HD 24". Kaj je vaše mnenje o teh dveh monitorih? Ali je kateri približno za to ceno tolko bolši da bi semi kerega drugega splačalo kupit?

Fairplay ::

Imam nekaj vprašanj:
-kje je v uporabi vidna razlika med 2ms in 5 ms odzivnim časom?
-kaj so plusi in minusi LED LCD zaslonov?

Kupujem namreč Full HD LCD 24" z HDMI priklopom. (Izključeni niso tudi 23")
Ima kdo kakšen dober (poceni) predlog?

jazbec ::

ST-777 ::

Fairplay je izjavil:

kaj so plusi in minusi LED LCD zaslonov?
Na netu sem prebral, da sta pri monitorjih dva načina osvetlitve z LED diodami. Pri prvem so diode razporejene čez cel ekran, osvetlitev je zelo enakomerna, imajo jo dražji monitorji.

Pri drugem načinu so LED diode le ob strani. Osvetlitev je manj enakomerna, vendar če takšno osvetlitev tovarna dobro izvede, v praksi skoraj nihče ne bo opazil razlike. Če pa jo ne izvede dobro, je slika slabša kot pri monitorju, ki ni LED.

Plus LED LCD-ja je vsekakor manjša poraba energije.

matonson ::

Jst bi za 200€ vzel tole.
http://www.mimovrste.com/artikel/217015...

LED, IPS, hdmi ma pa tud.

Jazbec si že imel možnost kje videti kakša je slika na ekranu?

jazbec ::

jap-slika je res obra za moje pojme
si ga lastim tudi sam ampak sem ga kupil ko je bla cena še 285
sicer se pa zdaj še odločam če ga bom obdržal, ker bom prodal stacionarca in ubodu nov prenosnik
če ga bom prodal že imam kupca za 175 evrov

chief ::

Pozdravljeni
zanima me, ali so tezave z Dell matriko na u2410 ze kaj odpravljene na zadnjih modelih ?
Kaj pa HP-ZR24W v primerjavi s kaksnim HP-LP2475w ? Katerega izmed teh treh?
(cena ni toliko vodilo pri nakupu kot to, da mora biti najmanj 1920x1200px)
hvala

B0rg ::

Kaj pa menite o LG E2441V?

eieieie1 ::

Zakaj pa ne rajši kak 16:10 monitor?

B0rg ::

eieieie1 je izjavil:

Zakaj pa ne rajši kak 16:10 monitor?

Ker se jih težko dandanes dobi. Predlagaj katerega za približno isto ceno.

eieieie1 ::

Pomoje se ti splača kaj recicmo iz nemčije ali avstrije naročiti, ker tistih 30€ poštnine ali še manj itak pokrije to, da enak monitor prinas stane najmanj 30€ več kot v avstriji/nemčiji.

http://www.hoh.de/Monitore/584---635cm-...
http://www.mylemon.at/artikel,nr,153192...
http://www.mylemon.at/artikel,nr,192912...

Ja vidim, da so za kar 30€ dražji...

Poglej če se jih da dobiti v sloveniji...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: eieieie1 ()

Lonsarg ::

Pa saj če so 30EUR dražji je ravno prav. 24" 16:10 ima toliko površine kot 25" 16:9. En dodaten palec površine za 30EUR je dober deal. Če seveda ne dobiš že kakih ugodnih 27" 16:9 za ta denar:)

bluefish ::

Eto, Dell je predstavil nov monitor, ki bo stopil ob bok modelu U2410 in ima nekaj manj dodatkov ter je brez wide-gamuta. Cena okoli 300 funtov.

http://www.tftcentral.co.uk/news_archiv...

So pa napovedani še novi in osveženi modeli:

P2712H - 27" VA panel, new model - Aug/Sept
P2412H - 24" VA panel, replacement for the P2411H - Aug/Sept
P2312H - 23" VA panel, replacement for the P2311H - Nov/Dec
P2212H - 22" VA panel, replacement for the P2211H - Nov/Dec
ST2730L - new 27" touch screen TN Film panel with HDMI, DVI and VGA - May/June 2012
S2330MX - new 23" Ultra thin VA panel with HDMI, DVI, VGA
S2230MX - new 22" Ultra thin VA panel with HDMI, DVI, VGA

kmetek ::

S-PLS ?

Dr_M ::

Lonsarg je izjavil:

Pa saj če so 30EUR dražji je ravno prav. 24" 16:10 ima toliko površine kot 25" 16:9. En dodaten palec površine za 30EUR je dober deal. Če seveda ne dobiš že kakih ugodnih 27" 16:9 za ta denar:)

Tole o povrsini ne drzi cisto. Ce stejes za delavno povrsino, moras gledat locljivost. Prakticno pri vse stvareh, razen pri filmih, je visina zelo pomembna. Pri 1080 pa napram 1200 zgubis kar precej prostora.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

antonija ::

Mel do nedavnega 16:10 (crknil moj 24" LCD po 7ih letih, slava mu) in kupil 16:9 (ker sem hitro hotel nov monitor in stacuna ni imela nobenega 24" 16:10), pa mi (po nekaj manj kot 2eh mesecih) se vedno gre zelo na zivce primanjkljaj prostora... sploh ker ima cisto vsak SW in OS vse sorte vrstic po dolzini (kar bi sicer clovek sklepal iz izraza "vrstica") in tako hitro odzirajo visino delovne povrsine da mi gre ornk na zivce.

Edino kar je pri 16:9 fajn je da ni crnih robov pri filmih, ampak jaz bi z veseljem zamenjal tiste crne robove za vec visine. Ampak to je verjetno za to ker filme vecinoma gledam na TVju, z racunalnikom pa delam...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

kmetek je izjavil:

S-PLS ?
Am, kaj?

antonija je izjavil:

... kupil 16:9 ... se vedno gre zelo na zivce primanjkljaj prostora... sploh ker ima cisto vsak SW in OS vse sorte vrstic po dolzini
Tudi moj LCD ima razmerje 16:9 in v začetku me je motila majhna višina ekrana, sedaj pa ne več. Zaznamke v G.Chrome sem postavil vertikalno na levo, V Win pa imam tudi opravilno vrstico vertikalno na levi strani.

globoko grlo ::

res, ta 16:9 je čista natega

a se 16:10 sploh še kje dobi?

Glej moj prejšnji post malce višje.

globoko grlo je izjavil:

se 16:10 sploh še kje dobi?
263 LCD-jev 16:10 (starih in novih modelov) je navedenih tukaj:
http://reviews.cnet.com/lcd-monitors/?f...

yayo ::

Upam, da se bo bo novi Dell U2412M dokazal kot top med high end igričarskimi/multimedia monitorji, ne pa da bo šlo za še en "napumpan" in precenjen blef od monitorja. Ker bi res rad svojega 20 colskega NECa zamenjal za nekaj večjega, ne da bi izgubil na kvaliteti. Na žalost je trend v zadnih par letih šel v smeri večanja dimenzij in nižanja cen na račun kvalitete.

Kvaliteta slike naj bi bila nekje na ravni U2410. Na Dellovi strani je tudi že nek review kupca, na tftcentral pa naj bi ga dobili v test čez teden ali dva.

300 EUR 24 colov, to pač ne more biti ista kvaliteta kot 500 EUR 20 colec. Pa čeprav je vmes bil razvoj.
Motiti se je človeško.

yayo ::

Spremljam novice o U2412M od kadar so ga napovedali, naj bi bil malo cenejša (bomo še videli kako bo pri nas...) in manj profi verzija U2410, ki je dejansko namenjen amaterskim oziroma "manj premožnim" fotografom (wide gamut) in se za igre ter gledanje filmov ravno ne obnese kot bi moral zaradi kričečih barv ipd. Drugače pa recenzijam na Dellovih straneh ni ravno preveč za verjet na žalost, večino pritožb in kritik na račun hib, ki jih premore U2410 so namreč pridno brisali iz svojih forumov... Drugače bi pa bilo zanimivo, če bi pri nas obstajala distribucija za Asusove monitorje, bi vsaj iz prve roke lahko ugotavljali če so res za kaj. Opazil sem, da Sestavi.si ponuja enega edinega (PA246Q), ki je v rangu Della U2410, ampak je seveda dražji kot pri sosedih...

Ko sem gledal v trgovini DELL 2209WA, ki ima zelo kvalitetno IPS matriko, sem opazil, da ima tudi zelo zrnat antirefleksni sloj, ki je na ekranu. Imel sem vtis, kot da so črke zrnate in nejasne. Če imaš kaj izkušenj z DELL-i, so to motečo zadevo pri novih modelih odpravili?

ST-777 je izjavil:

DELL 2209WA, ki ima zelo kvalitetno IPS matriko

Po kakih kriterijih?
Zorni je kot je recimo za eno stopničko boljši kot pri (dobrem) TN.
Dobre barve ti ne nucajo, če jih vidiš take le pod določenim kotom.
Motiti se je človeško.
««
80 / 117
»»