» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
78 / 117
»»

IgorM ::

Pozabil napisati, monitor bo v uporabi za multimedijo, se pravi brskanje po netu, filmi, igre.
Predvsem me zanima ali je lg boljši za igranje od della?

Sajco ::

Malo poglej na netu kakšne reviewe, če so kaj testirali igranje igric na LG-ju. Na Dellu se po reviewih sodeč da tudi kar solidno igrati igre, čeprav ima po specifikacijah odzivni čas 8ms. Teoretično je potem LG glede na odzivni čas 5ms bolšji za igranje. Drugače pa noben od teh dveh monitorjev ni za hude gamerje.

Nande ::

Ali je že kdo uspel videti oz. preizkusiti Philips 245p2es?
Res me zanim, če držijo podatki o vidnih kotih (Vidni kot (H/V): 178° / 178° (C/R > 5))...
Lp!

dolar ::

Nande če boš kupu prosim sporoč če cvili!

kmetek ::

100% ni IPS.

MrStein ::

Vsak monitor ima vidni kot 178.
Če to definiraš kot "A se s tega kota vidi, da je monitor vkljopljen?"

Da zadosti industrijski normi za C/R > 5 mora monitor je prikazat belo z 5 krat večjo svetlostjo kot črno. In že lahko nalepijo napis "Vidni kot 179,99999 stopin (C/R >5)".

Niti ni treba, da je belo, lahko je tudi vijoličasto ali zeleno. Samo da je 5 krat bolj svetlo kot črna (ki je spet lahko tudi temno modra, rjava, karkoli).

Tu trdijo da je TN : http://geizhals.at/a575926.html
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Nande ::

Nande če boš kupu prosim sporoč če cvili!
Sicer ga ne mislim kupiti, me pa vseeno zanima zakaj naj bi cvilil... :)
Da zadosti industrijski normi za C/R > 5 mora monitor je prikazat belo z 5 krat večjo svetlostjo kot črno...
No, pa sem se spet nekaj novega naučil. Hvala.
Lp!

Nande je izjavil:

Sicer ga ne mislim kupiti, me pa vseeno zanima zakaj naj bi cvilil... :)

http://www.silentpcreview.com/forums/vi...

lambda ::

Koliko je dandanes vreden 2 leti star Dell 2709W, ki ima še eno leto garancije? Pri nas so bile prodajne cene novega ~760-800EUR.

extr3m3 ::

Zanimajo me mnenja o Samsung SM2443BW monitorju.

Je vreden nakupa? Predvsem se bo uporabljal za programiranje, občasno gledanje tv in vsakdanjo uporabo (brskanje po spletu, word,..)

Hvala!
o_O

lopov ::

extr3m3 je izjavil:

Zanimajo me mnenja o Samsung SM2443BW monitorju.

Je vreden nakupa? Predvsem se bo uporabljal za programiranje, občasno gledanje tv in vsakdanjo uporabo (brskanje po spletu, word,..)

Hvala!

Jaz ga že dolgo časa samo hvalim -- 1920x1200, mat ... ostalo potem ni več pomembno :)
Pa preveri, če ga res imajo. Ne verjet zalogam na spletni strani.

Imajo, vendar ga še nisem naročil, da se nebi preveč zagnal, in na koncu bi mi bilo žal.
o_O

keitai ::

Tudi sam sem imel 2443bw ter mu lahko očitam samo to, da ni ips ali m/pva.

sl65amg ::

Ker mi na mojo včerajšno temo ni nihče odgovoril,
bom poenostavil vprašanje :)

Kupujem monitor:
FULL HD
22"-24"
do 200EUR
po možnosti PHILIPS in z vgrajenim ozvočenjem, ni nujno.
V mislih imam nekaj takšnega:http://www.philips.si/c/pc-monitorji/23...

Hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sl65amg ()

pharaon ::

@extr3m3
Tudi sam ga imam in je super. Uporabljam ga pa za iste stvari kot ga boš ti.

Vprašanje za Samsung SM2443BW uporabnike. V kakšnem prostoru ga uporabljate in ali oddaja kakšne visokofrekvenčne zvokove, ker po forumih naj bi bil omenjen model precejkrat omenjen kar se tega tiče.

Okapi ::

Mene pa zanima, a je mogoče tega Samsunga spustiti čisto do konca, da se spodnji rob monitorja dotika mize?

O.

pharaon ::

@dolar, ne spusca nobenih zvokov,edini zvok,ki ga odaja,je rahlo pokanje plastike,ko se ugasnjen ohlaja po vecurnem delovanju :-)

@okapi, ne gre cisto do mize, najnizje 8cm od spodnjega roba

mblazi22 ::

Moj Samsung SM2443BW malo piska ko mu nastavim svetlost pod 75%. Jakost "piskanja" narašča z nižanjem osvetlitve. To slišiš samo če si v zelo tihem prostoru in imaš spočita ušesa. Najprej sm ga mislu peljat na servis, ampak zadnje čase me ne moti več toliko .

Drgač pa je v redu monitor vreden svojega denarja, bi blo pa boljs če bi bil Ips(cena bi bila temu primerna). Pa tistih nekaj pikslov v višino pride kar prou.

FiDeK ::

Tudi moj 2443BW ne oddaja popolnoma nobenih zvokov. Super je ker je 16:10, vse nastavljivo, slabosti pa so pač tipične za vse TN matrike.

Za IPS je cena temu tudi primerna. Vendar glede na to, da se ne ukvarjam veliko z obdelavo slik in videa, mislim, da ne potrebujem oz. nima smisla dajat toliko za monitor.
o_O

Kako pa ste izmerili zvok?

Jaz sem namreč za svojega več let verjel, da ne oddaja nič, danes zjutraj, ko je bilo vse lepo tiho, pa je nekaj minut po vklopu rahli a slišen "bzzzzzz" oddajal.
Motiti se je človeško.

Jaz ga nisem meril. Samo slišim ga, vsake toliko časa. Če ga pa ne slišiš pa toliko boljše.

Poanta je, da je to zelo odvisno od okolja. V tovarni noben ne bo brnel. ;)
Na pokopališču pa marskateri.
Motiti se je človeško.

numero_10 ::

Jaz pa si hočem kupiti monitor samsung bx2450. Zanima me kako je vaše mnenje? Ali pa kaki drugi predlogi za enako ceno?

gabola ::

HP ZR24w 275 evr

Zanimiva cena, če imaš možnost naročiti v Avstriji...

http://diskontcomputer.com/hp_shop/Hard...

Lp!

PNG ::

Kaj zanimiva cena, to je za tretjino ceneje kot povsod drugod :s gremo eno skupinsko naročilo naredit, fantje? :D

MyLemon ima tudi 271 EUR.
e-tec ima 283
Motiti se je človeško.

kmetek ::

Kupite ga hitro! To je ultra huda cena.

Poldi112 ::

element je izjavil:

3:4 => 16:10 je bil napredek. 16:10 na 16:9 pa ni. Zarad nekritičnosti potrošnikov kot si ti, mamo danes na trgu poplavo 16:9 šrota, ki butasto vztraja na istih, bednih, resolucijah. Namesto, da bi šel razvoj naprej, gre nazaj. Kvalitetni monitorji so dražji, na policah je drek. Ampak si pa vsaj vsak lahko privošči oči kvarit na FULL HD monitorju za 150EUR, ane?

Hja, stvar okusa. Kar se mene tiče imamo zaradi nekritičnosti potrošnikov, kot si ti, danes na trgu poplavo 16:x šrota in moraš za 20" 4:3 IPS že najeti detektiva.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

element ::

Vidno polje je večje po horizontali, zato sprememba razmerja stranic. 16:10 => 16:9 je pa marketiški nateg. Tu je razlika. Nimam nič proti 4:3 monitorjem, tudi sam bi mel kakšnega za sekundarca.

bkabka ::

Ker moram na hitro kupiti monitor bi prosil če mi lahko kdo da kaj predlogov za budget do 160EUR. Potrebujem ga predvsem za igranje kakšne izmed RPG iger ter gledanje filmov s prijatelji v študentu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bkabka ()

gabola je izjavil:

HP ZR24w 275 evr

Zanimiva cena, če imaš možnost naročiti v Avstriji...

http://diskontcomputer.com/hp_shop/Hard...

Lp!

LOL ... preverim danes in je cena 363,10 evra!
Bi rekel, da je bila cena preveč ugodna 8-)

cobrastar ::

Pozdravljeni,

V kratkem si bom kupil nov monitor in trenutno gledam:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Kaj menite je vreden svojega denarja?
Ali mi priporočate katerega drugega zaželjen bi bil tudi HDMI vendar pa ni nujen.
Uporabljal ga bom pa predvsem za gledanje filmov in internet.
Proračun je pa bolj nizek do 250€.

ST-777 ::

mblazi22 je izjavil:

Moj Samsung SM2443BW malo piska ko mu nastavim svetlost pod 75%. Jakost "piskanja" narašča z nižanjem osvetlitve.
Moj Samsung je tudi piskal. Problem sem rešil tako, da sem z gumbom na monitorju nastavil svetlost na 100% in nato preko grafične kartice znižal osvetlitev. Sedaj je monitor neslišen.

extr3m3 je izjavil:

Zanimajo me mnenja o Samsung SM2443BW monitorju. Je vreden nakupa?
Samsung F2380 23" se mi zdi boljša izbira kot Samsung SM2443BW 24", ki ima običajno matriko TFT.

F2380 ima PVA matriko, vidni kot: 178°/178°, pivot in je cenejši od SM2443BW.

Samsung F2380: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

ST-777 je izjavil:

extr3m3 je izjavil:

Zanimajo me mnenja o Samsung SM2443BW monitorju. Je vreden nakupa?
Samsung F2380 23" se mi zdi boljša izbira kot Samsung SM2443BW 24", ki ima običajno matriko TFT.

F2380 ima PVA matriko, vidni kot: 178°/178°, pivot in je cenejši od SM2443BW.

Samsung F2380: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Da, vendar je Samsung F2380 23" z resolucijo 1920x1080 + 2443BW ima pivot.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Tisti cpva pri samsungu je tut bol crap, ce že 23ko pol raje u2311h.

@keitai, imam Samsung s C-PVA matriko in ima po mojem mnenju boljši prikaz barv kot monitor z IPS matriko in seveda veliko boljši prikaz kot monitor z TN matriko, ki jo ima večina današnjih monitorjev.

Na testu so tudi zapisali: "There is no fundamental difference between S-PVA and C-PVA matrixes."

Sodeč po testu na prad.de ni ravno konkurenca ips-u. 2311h ima kolega ter je dokaj dober monitor (edin problem je njegova majhnost), medtem ko sem f2380 videl v trgovini (kar ni ravno najboljša referenca) ter me ni prepričal. Poleg tega pa je 2311h cenejši ter imo ni tu za kej razmišljat, če je potreba 23" ekran.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: keitai ()

Pri pravokotnem pogledu so kovinski okvirji rjavkasti, pri poševnem pa modrikasto srebrni.
Jaz bi tudi rad, da bi bil pravilen, ampak če ni, pač ni.
Motiti se je človeško.

alen1 ::

Katerega od navedenih monitorjev priporočate? Monitorji
Pogovarjamo se samo o 1920x1200. kakšne izkušnje imate z njimi. Predvsem glede tiste cviljenja, ko zmanjšamo svetilnost.

ST-777 je izjavil:

mblazi22 je izjavil:

Moj Samsung SM2443BW malo piska ko mu nastavim svetlost pod 75%. Jakost "piskanja" narašča z nižanjem osvetlitve.
Moj Samsung je tudi piskal. Problem sem rešil tako, da sem z gumbom na monitorju nastavil svetlost na 100% in nato preko grafične kartice znižal osvetlitev. Sedaj je monitor neslišen.

Sm porobal znižat osvetlitev preko grafične pa mi ne uspe.
Slika:

Lahko nastavim brightness na 0%, ampak ne uspem shranit tega. Ko premikam ta jeziček, mi slika utripa(se zatemni, in takoj spet osvetli, čeprav se pomikam proti 0%). Drajverje sem naložu najnovejše. Kaj je lahko vzrok.
Dodatnega monitorja trenutno nimam priklopljenega, je pa bil isti problem pri priklopljenemu. Verjetno to ne vpliva ali pač?

Spec:
HP Pavilion dv6-1080eq
C2D P7450
Nvidia GeForce 9200 GS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mblazi22 ()

@mblazi22, imam grafično kartico MSI NX8600GT-T2D256E-OC 256MB PCIe, ki ima procesor NVIDIA.

Osvetlitev nisem zmanjšal preko NVIDIA Control panel, temveč preko NVIDIA Device settings, kjer se lahko spremeni color profil in shrani nastavitev.

Z gumbom na monitorju sem nastavil svetlost (brightness) na 100% in nato preko grafične kartice znižal osvetlitev na 75%. Ko pogledam nastavitev na meniju monitorju je svetlost še vedno 100%, čeprav jo preko grafične znižam na 75% ali še bolj.

Če z gumbom na monitorju nastavim svetlost na manj kot 100%, pa monitor piska.

V NVIDIA Device settings se lahko nastavi in shrani več color profilov. Tako uporabljam enega za splet, drugega za branje daljših besedil, tretjega za filme.

krho ::

zakaj ne vrneš?
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

krho je izjavil:

zakaj ne vrneš?

Določeni modeli verjetno piskajo kar vsi, tovarniško, glede na to da je folk tud po 4krat zamenjal isti model in so vsi piskal.

alen1 :: danes, 10:31:39
Katerega od navedenih monitorjev priporočate? Monitorji
Pogovarjamo se samo o 1920x1200. kakšne izkušnje imate z njimi. Predvsem glede tiste cviljenja, ko zmanjšamo svetilnost.

Jaz se za 2443bw nebi odloču, ker baje cviljo. Če boš uzel philipsa prosim sporoč kako je s brightness!

alen1 ::

Pa ravno k temu se nagibam.

Jaz bi se tud verjetno tud odloču za 2443 sam je tokrat omenjen glede cviljenja da se pomoje ne splača gamble.

@ST-777, jaz ne najdem kje je ta NVIDIA Device settings. Po netu sm malo pogledal pa se drugi, ki imajo GF 9200 GS, pritožujejo da tega nimajo. Sm probal z starejšimi drajverji, pa je isto. Kje ti najdeš to možnost?

dolar je izjavil:

krho je izjavil:

zakaj ne vrneš?

Določeni modeli verjetno piskajo kar vsi, tovarniško, glede na to da je folk tud po 4krat zamenjal isti model in so vsi piskal.

Pol drugačnega kupi.
Motiti se je človeško.
««
78 / 117
»»