Forum » Kaj kupiti » kateri 24" monitor kupiti
kateri 24" monitor kupiti
Temo vidijo: vsi

MrStein ::
Komot je na monitorju druga resolucija, kot na laptopovem ekranu. Tak imam sam.
HDMI in DVI sta optimalni rešitvi. Na laptopih po novem imajo HDMI, ugibam da zato, ker je manjši konektor.
HDMI in DVI sta optimalni rešitvi. Na laptopih po novem imajo HDMI, ugibam da zato, ker je manjši konektor.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

krho ::
yay!. Končno 24" LED monitorji z dobro matriko za na desktop.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

__Devil__ ::
kaj pravite na samsung t240 za igre? ali raje vzamem 22" col? bodo igre dalj časa delovale na manjšem ekranu (22" t220)?
No pač.. kerega vmamem raje, da še zadnjič vprašam
Samsung t240 ali Samsung t220 ??
hvala in lp!
No pač.. kerega vmamem raje, da še zadnjič vprašam

Samsung t240 ali Samsung t220 ??
hvala in lp!

bluefish ::
@kmetek: se mi zdi, da s tem že malo pretiravaš.
Koliko si jih že zamenjal v tem času kolikor traja tema?
Koliko si jih že zamenjal v tem času kolikor traja tema?

tsatthoggua ::
@ _Devil_ : definitivno bodo igre dlje casa delovale na 22 (1680 resoluciji) kot 24 (1920). Vsaj ce zelis igrat v native resoluciji - meni se "zdijo" igre neprimerno lepse v native resoluciji monitorja. Je pa bonus pri resoluciji na desktopu, kjer imas lahko potem odprt naprimer browser in word eden ob drugem.
Tudi sam cakam na dober ne-TN monitor. Sem pa mogoce malo prevec "napaljen" glede input-laga, color-shifta in pa ghostinga in mi zato do sedaj noben ni ustrezal. Sicer sem probal samo NEC 24wgx2 (ki naj bi bil super glede mojih zahtev), vendar je bil za moje pojme poraz. Ostalo pa obcasno spremljam komentarje po razlicnih forumih in reviewih, ter si iz tega ustvarim mnenje.
Cenovno sem pripravljen placat nekje 500-600€, vendar zelim, da za ta denar dobim monitor ki bo pokril moja pricakovanja. Dokler ne bo tega "ubber-gaming-nonTN-monitorja" na trziscu, sem zadovoljen z Samsung 226BW, kjer je zame edini vecji minus zorni kot (vendar za ta denar je to to).
Tudi sam cakam na dober ne-TN monitor. Sem pa mogoce malo prevec "napaljen" glede input-laga, color-shifta in pa ghostinga in mi zato do sedaj noben ni ustrezal. Sicer sem probal samo NEC 24wgx2 (ki naj bi bil super glede mojih zahtev), vendar je bil za moje pojme poraz. Ostalo pa obcasno spremljam komentarje po razlicnih forumih in reviewih, ter si iz tega ustvarim mnenje.
Cenovno sem pripravljen placat nekje 500-600€, vendar zelim, da za ta denar dobim monitor ki bo pokril moja pricakovanja. Dokler ne bo tega "ubber-gaming-nonTN-monitorja" na trziscu, sem zadovoljen z Samsung 226BW, kjer je zame edini vecji minus zorni kot (vendar za ta denar je to to).

kmetek ::
matev: LG 1920P, LG L2000C.
vmes samo na testu HP 2475W.
tsatthoggua baje so ukinili LG 24 model IPS normal gamut cca 400€....in spet saga iskanja hudega 24''.....jao jao :)
vmes samo na testu HP 2475W.
tsatthoggua baje so ukinili LG 24 model IPS normal gamut cca 400€....in spet saga iskanja hudega 24''.....jao jao :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()

Racunalnik ::

Ah ne mi stakimi, zdele ti pisem iz monitorja ki je stal 150ksit, zdej je pa vreden 50eur.
Vsi monitorji so slabi ce glih ne kupis 19" della za 500eur.
Vsi monitorji so slabi ce glih ne kupis 19" della za 500eur.

Vsi monitorji so slabi ce glih ne kupis 19" della za 500eur.Če kupiš Dell-a za 500€, potem dobiš 2007FP s S-IPS.

White&Nerdy ::
Ali mi lahko kdo potrdi to da je na tej primerjavi najboljsi celo acer za 200eur monitor?
Vrjetno pa kaksnega normalnega 26" za 200eur ne dobim?
Ti bi rad normalnega 26" LCD za 200€? Si lohk srečen če boš v praksi dobu en "normalen" 24" monitor za tak denar!
_Devil_ Mam doma 24" T240, pa itak rula. Ni v bistvu nič prevelik. Če si še pa kakšen photoshop, toon boom, "pa take fore" frik, pa absolutno vzami 24-ko.

ok tnx
je na t240 možna resolucija 1280x1024 ??
je na t240 možna resolucija 1280x1024 ??
Zgodovina sprememb…
- spremenil: __Devil__ ()

skrc ::
@ _Devil_ : definitivno bodo igre dlje casa delovale na 22 (1680 resoluciji) kot 24 (1920). Vsaj ce zelis igrat v native resoluciji - meni se "zdijo" igre neprimerno lepse v native resoluciji monitorja. Je pa bonus pri resoluciji na desktopu, kjer imas lahko potem odprt naprimer browser in word eden ob drugem.
potem pa sprobaj HP LP2475w in za trenutek zamiži ob vsem temle spamanju in nabijanju v prazno. Monitor je bil stestiran (zakar je dobil več kot odlične ocene za svoj cenovni razred), prebrodil je začetne hibe (na tržišču je že 10 mesecev), je proizvod proizvajalca z renomejem, pa še uporabniki ga obožujeMo (ne upoštevat folka, ki se nekak ne zna odločit).
ASUS P5Q Deluxe, C2D Q9300, Asus Silent Square EVO
2x2gb Mushkin 1066mhz, BFG Tech geforce 8800GT OC2,
Seagate 500gb 32mb, Mushkin 650W

skrc ::
Ne, noben Philips. Jaz zagovarjam, da je HP testiran, je prebrodil porodne težave, je proizvod podjetja, ki je splošno zelo uveljavljeno in so(smo) uporabniki z njim zelo zadovoljni. Ne pa roba, katero iščeš naokol, jo čakaš, po drug stran je pa neka x varianta. Če je možak pripravljen dat 500-600€ je HP odličen zanj.
ASUS P5Q Deluxe, C2D Q9300, Asus Silent Square EVO

White&Nerdy ::
V reviji Monitor so imeli pred meseci primerjavo teh "top end" monitrojev za profije. Nekje najcenejši tam je bil 600€. Kupi si tisti izvod revije pa boš se pomojem lažje odločil (če že hočeš tak drag monitor).

lambda ::
TN matrika je TN matrika, se zavedam - pa vseeno, ima kdo kakšen nasvet, kaj trenutno vzet tja 24" tja do 250€, max 300€? Pisarniško delo ...
(2007wfp mi ni crknil, sedaj samo iščem za čez poletje v službi en monitor).
(2007wfp mi ni crknil, sedaj samo iščem za čez poletje v službi en monitor).

jaz bi ti še enkrat priporočal samsung t240, dober za pisarniško delo zelo velik, na njega spraviš veliko stvari v glavnem. Ga mam priložnost uporablat 1x na teden in moram rečt da je FUL dober. Vsaj za mene. aja pa btw 260EUR je znižan pri mimovrste. Tako, da če pohitič ga lahko dobiš za tako ceno

lambda ::
Bolj me zanimajo argumentacije zakaj ravno "ta in ta" monitor oz. v čem je slika boljša od drugih TN. Veliko stvari spravim na vsak monitor s 1920x1200 resolucijo.

V cem je fora oglasevanja 24" monitorja da je full HD, sej monitorji imajo tako ali drugace vecjo resolucijo od tiste hd 1080?
Je to misljeno za priklop direkt recimo t2 tunerja/boxa na ta monitor, da ima pac prikljucek?
Je to misljeno za priklop direkt recimo t2 tunerja/boxa na ta monitor, da ima pac prikljucek?

N-E-O ::
Se splača dati še 30eur poleg in namesto T240 vzeti model s TV tunerjem? Je zaradi tega kaj okrnjena kvaliteta slike? Sicer pa, katere so še alternative v tem rangu (24', cena 250-300eur)?
Follow the white rabbit.

Karaya 52 ::
Počakaj na F2380, sicer je 23" ampak FullHD, ter pva matrika. Ne pozabi dopisat vtisov!

Kako dolgo pa moram počakati? 
In kaj naj bi bilo tako posebnega na tem modelu (če prav razumem, naj bi bila kvaliteta slike zaradi matrike toliko boljša)? Kakšna bo cena? Bo monitor imel HDMI (raje vprašam, čeprav skoraj ne dvomim)?
Pa še splošno vprašanje: Kako izgleda pisarniško delo, programiranje ipd. na 16:9? Je sprejemljivo ali je bolje 16:10?

In kaj naj bi bilo tako posebnega na tem modelu (če prav razumem, naj bi bila kvaliteta slike zaradi matrike toliko boljša)? Kakšna bo cena? Bo monitor imel HDMI (raje vprašam, čeprav skoraj ne dvomim)?
Pa še splošno vprašanje: Kako izgleda pisarniško delo, programiranje ipd. na 16:9? Je sprejemljivo ali je bolje 16:10?
Follow the white rabbit.

djordjevic ::
16:10 je imo boljše, ker imaš malenkost več površine, hdmi-ja ne bo imel (ima le vga in dvi, nič drugega), matrika pa imo odtehta pomanjkljivosti (kot je denimo 120 vodoravnih vrstic) :).
No grave is deep enough to keep us in chains.

Fizikalko ::
Tako, naročil sem tistega Philipsa, pa da vidimo. Upam, da se bo ujel z obstoječim HP-jem ;)

Fizikalko ::
Rolan.
Zdaj bom lahko orenk primerjal HP 2475w in pa tega Philipsa (bo služil kot second monitor za extended desktop). Bom poročal.
Zdaj bom lahko orenk primerjal HP 2475w in pa tega Philipsa (bo služil kot second monitor za extended desktop). Bom poročal.

Malner ::
Tuki preveč poveličujete monitorje s PVA matriko, noben pa ne pomisl na input lag.
Preberte si cel test.
Preberte si cel test.

kmetek ::
še koda za rabat si dons vpisal pa je 449€ - 2% ?
čakam na primerjavo.
čakam na primerjavo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()

Tuki preveč poveličujete monitorje s PVA matriko, noben pa ne pomisl na input lag.Na srečo nekateri ne kupujemo takih monitorjev za igranje iger.

Še pride v roku enega meseca kakšen drug model s PVA matriko razen Samsunga F2380?
Po možnosti s 16:10 in HDMI.
Po možnosti s 16:10 in HDMI.
Follow the white rabbit.

Malner:
Eni pomislim(o).
Zato sem kupil S-PVA brez laga.
Tuki preveč poveličujete monitorje s PVA matriko, noben pa ne pomisl na input lag.
Eni pomislim(o).
Zato sem kupil S-PVA brez laga.
Motiti se je človeško.

Heh, po drugi strani pa noben ne misli na krepko(opazno) spremembo kontrasta pri kotih +-10 stopinj pri PVA...
Motiti se je človeško.

axee ::
Fantje, prosim predlagite mi nek monitor, ki bi bil čimbolj podoben Samsung T240HD, le da bi imel funkcijo PIP (picture in picture). T240HD je popoln primer, kakšen monitor potrebujem (tudi cenovno). Hvala za predloge!

Jest tudi gledam tega samsunga t240hd, sam pa nevem zakaj bi rabil tv tuner in zaradi tega vrjetno vec denarja dal namesto da bi ga dal v boljsi monitor.
Tv gledam na PCju.
ali je za teh 280 eur pri mimovrste dobiti kaj boljsega?
PIP funkcija bi pa tudi mene zanimala ce bi ze kupoval tak monitor.
Tale samsung ima slab kot gledanja 160/160, se to ful pozna?
http://www.mimovrste.com/artikel/265005...
Tv gledam na PCju.
ali je za teh 280 eur pri mimovrste dobiti kaj boljsega?
PIP funkcija bi pa tudi mene zanimala ce bi ze kupoval tak monitor.
Tale samsung ima slab kot gledanja 160/160, se to ful pozna?
http://www.mimovrste.com/artikel/265005...

OBELIKS ::
Jaz bom pa še malo razširil vprašanje, izbiram med Samsung T240 in SAMSUNG 2443BW. Katerega? Lahko mi predlagate tudi kako drugo firmo, ampak cena ne sme čez 300€.
Hvala.
Hvala.

No, pa smo že trije, ki iščemo isto. Meni osebo veliko pove, a imam lahko med delom prižgan tv nekje v kotu. Da bi monitor uporabljal kot televizijo (cel zaslon) se redko zgodi.

Ima gdo Dell 24" E248WFP? Stvar mi je po izgledu zelo všeč, vem da je poceni in najbrž ne dobiš veliko, ampak je kvaliteta primerljiva z npr T240?

Ima kdo Dell 24" E248WFP? Stvar mi je po izgledu zelo všeč, vem da je poceni in najbrž ne dobiš veliko, ampak je kvaliteta primerljiva z npr T240?

Je v rangu popularnega T240 sploh še kaj enako spodobnega? Kakšne so alternative slednjemu v istemu cenovnemu ranku? Gledal sem tega LG-ja npr.:
LG L246WHX
V primerjavi z T240 ima boljši vidni kot: t240: 160/160, lg: 178/178
Kontrast: t240: 1000:1, lg: 5000:1
Svetilnost: t240: 300cd, lg: 400cd
LG je še nastavljiv po višini, medtem ko t240 ni.
Edino, kar bi moral preveriti, je dobavljivost (na enaa piše 15dni).
Je monitor boljši od Samsunga ali je kakšen keč? Pa druge alternative?
lp
LG L246WHX
V primerjavi z T240 ima boljši vidni kot: t240: 160/160, lg: 178/178
Kontrast: t240: 1000:1, lg: 5000:1
Svetilnost: t240: 300cd, lg: 400cd
LG je še nastavljiv po višini, medtem ko t240 ni.
Edino, kar bi moral preveriti, je dobavljivost (na enaa piše 15dni).
Je monitor boljši od Samsunga ali je kakšen keč? Pa druge alternative?
lp
Follow the white rabbit.