» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
31 / 117
»»

skrc ::

kixs97... ločljivost bo ista, le da bo velikost pike večja kot pa na 24''. Kar pomeni, da imaš na 24'' precej bolj ostro sliko.
ASUS P5Q Deluxe, C2D Q9300, Asus Silent Square EVO
2x2gb Mushkin 1066mhz, BFG Tech geforce 8800GT OC2,
Seagate 500gb 32mb, Mushkin 650W

kixs ::

Mislis, da ne vem? ;)

Zelim imeti vecjo sliko. 24" je premali. Locljivost pa je vec kot dovolj dobra.

To pol pojasne zakaj ga jaz se nikoli nisem opazil. ;)

Seveda dopuscam moznost da se motim, ker se v monitorje nikoli nisem poglabljal (cesa drugega kot TN zadev nisem imel) ampak ko
slism ljudi neznostno stokat kako je nemogoce spilat FPSje na LCDjih, etc pac zacnem zavijat z ocmi. Sem spilal CS veliko let, sem bil
tudi precej dober pa me slab LCD nikoli ni motil. Kot berem, so vecinoma PVA in MVA monitorji affected s tem...Ampak ok. Gledam tist
GIF na wikipedii ki prikazuje zadevo in morm rect...Da mene nebi motil. Mogoce zato ker sem ze dolgo na LCDjih pa sem se ze navadil.
Anyway, moot point. Vidim da zadeva obstaja, vidim kako zgleda. Ce te moti okay, treba pol na kaj boljsega pocakat. =)

Sicer pa, mene tudi mikajo 26 incni. Oziroma, ce sem natancen Dellov 27 incnez. Ta ali pa ta HPjev. Sam se kes zberemo.

Kot si sam napisal. Ne smes vse LCD-je metat v isti kos. Vsaka tehnologija ima svoje prednosti IN slabosti. Zato nimas LCD-ja, ki bi bil za vse odlicen. Najblizje pridejo S-IPS, vendar imajo svojo ceno.

Na TN matrikah je naceloma v vecini primerov Input lag zelo mali ali celo nicen. Zato tu ne bos opazil tega problema.

Ce si gledal tole sliko, potem se moras zavedat, da desna slika na LCD-ju prihaja z zamikom glede na tvoj premik miske. Torej, ti na hitro premaknes v levo, a slika potrebuje dolocen trenutek, da se premakne. To je za znoret! In ne verjamem, da te ne bi motilo!? Ker navajeni smo sinhronega premikanja miske in miskine akcije na ekranu. Pri igrah pa je to se posebej pomembno. Recimo, da vozis avto... ko ti vidis ovinek in mislis, da zaviras idealno, si ze nekaj trenutkov zamudil in koncal bos v pesku. Tezko je to razlozit, ce ne probas.

Poglej si teste na strani prad.de in bos videl, da je vecina monitorjev zgolj dobra pri Input lagu. Dva plusa pri Hardcore gamer imajo zelo redki.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Roadkill ::

Damn... sem mislil da so tile inputlagi manjši... zdaj pa berem za tega ViewSonica da iam 50ms input lag 8-O
To je OGROMNO... tko da če se iskaže, da je res tako velik zna bit, da bo šel monitor nazaj.
Ü

kmetek ::

Poslikaj in sprobaj.

MrStein ::

kixs97:
majo prevelik Input Lag. Pravzaprav vsi, ki temeljijo na PVA/MVA tehnologiji.

Pravzaprav Hyundai W241D nima.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

kixs97:
majo prevelik Input Lag. Pravzaprav vsi, ki temeljijo na PVA/MVA tehnologiji.

Pravzaprav Hyundai W241D nima.

Drzi... ampak je tako kot HP 3065 v manjsini. Zal ;(

jurnaja ::

čuuuuuj ti kixs97 ;),

meni je že poznata ta input-lag fotojada, tak da hvala na infu za ostale al kak?!
Ni tako dolgo nazaj, ko sem ga mogo to za sodelavca posneti in pofotkati.
Zadeve sem se bil čisto amatersko lotil, tako da prosim stručkoti popravite me ne, kjer sem delal eventuelne napake.
No, ta moj sodelavec je en posebni tip, okosokolovo :D, picajzl na kvadrat, detajlista,
da ga težko najdeš večjega. Sicer ga osebno po profesiji zelo cenim, ampak kaj ko ma to poklicno bolezen, t.i. input-lag sindorm sevea
in da ti to viiiš staaaari, kake hude zna pribijat s tem input-lagom, ko tam ženska, ko faše pms jebote! :))
No...ta my VX2435wm seveda ni bil niti v sanjah dober za njega.
Zato se je bil pol odločil za w241d od hyundaja, saj še vedno rad vdari kake hitropotezne šuterje čez mrežo,
šlo se mu je pa še za ergonomske aspekte..delo od doma (to so zadeve s katerimi se tuji sam bavim: VJ, ind. oblikovanje),
tak da jaa lubčeki&ljubice na toti frdacani input lag, o katerem mi to že fsi ptički čivkate :P je treba računati prej,
če se misli kdo resno ubadat z igrami in je kaka persona aka okosokolovo. :P
Sam zgodbe pa še ni konec.
Hec pri totem mojem sodelavcu je, da mi zaj že jamra s tem input-lagom ne samo tu v pisarni (ima LP2465 od hp-ja na mizi),
ampak da še doma doma, ko mu hyundaj štrajka to, cjeeee. >:D Nisn ga še šel čekirat, ampak fort mi meče pred nos to, češ da
informacija o input-lagu za w241d na digital versusa pa le ni bla verodostojna in da so fsi trije glede laga (LP2465, VX2435, W241D) više manje en in isti kurac.
Kaj te se mu ne bi nasmejo...če pa svašta to pička rodi! :))
In hecno se mi je zdelo kixs97 nea, da sem bil kuj pomislo na sodelavca in na to, da me boš zaj še ti tu ki jebo pa napado, ker sem bil posredoval
inf. o input-lagu za vx2435wm brez vsakega dokaza (večji input-lag, heh res sem samo pripopal link, ko kaki jebiveter, ki so mu recenzije tam svetinja pa ni tak.
Dejstvo, ki ti ga pri tistem popanju linka nisem posredoval (to je seveda moja napaka, upam pa da nea ki zamera) je, da je tist info za vx2435wm
vzdržna inf. glede na moja empirična spoznanja o input-lagu. Lahko si na fotkah spodaj pogledaš, da monitor zaostaja za katodnikom cirka 50ms.
Na direktnem testu (neposredna primerjava vx24" s crtjem) se je bil pojavil lag cca. 46ms, kar pomeni izgubo nekje okoli treh frejmov.
Potrditev tega sem bil nekako iskal še s posrednikoma (930bw ter nx7010) v testih in sicer na način:
- CRT > 940bw && 940bw > VX2435wm => CRT > VX2435wm
- nx7010 > VX2435wm && CRT > nx7010 => CRT > VX2435wm , pri čemer mi je operator večje pomenil, da ima levi operand boljši odzivni čas od desnega primerjanca.
Sicer nisem ziher, da ta moj sklepalni račun (nvm več kere sorte bi bla ta solata od implikacija?) v praksi velja pa niso to izgovori,
češ saj je že nekaj let zaj minilo od faksa in izpita iz diskretne matematike ter struktur, sai sem bil tisto žuganje, da me asistentka lahko ob polnoči pokliče ter preveri moje znanje vzel za čist, ampak res čist čiiiiisto resno nooo. :P

Fotke s primerjalnega testa:
 a) CRT (iiyama A702HT, BNC priklop) vs VX2435wm: ~46ms [-3 frejme

a) CRT (iiyama A702HT, BNC priklop) vs VX2435wm: ~46ms [-3 frejme

]
 b) 940bw (4ms G2G TN panel) vs VX2435wm: ~21ms [-1,5 frejma

b) 940bw (4ms G2G TN panel) vs VX2435wm: ~21ms [-1,5 frejma

]
 c) CRT vs 940bw: ~16ms [-1 frejm

c) CRT vs 940bw: ~16ms [-1 frejm

]
 č) nx7010 (LTN154P1-L02 TN panel) vs VX2435wm: ~16ms [-1,5 frejma

č) nx7010 (LTN154P1-L02 TN panel) vs VX2435wm: ~16ms [-1,5 frejma

]
 d) CRT vs nx7010: ~20ms [-1,5 frejma

d) CRT vs nx7010: ~20ms [-1,5 frejma

]

Glede sodelavčevega zmrdovanja, očitanj (beri: kurcanja) ter namigovanja o napaki v recenziji že omenjenega hyundai lcd-ja pa lahko samo ugibam,
ali reviewer ni mar lobiral/propagiral za to firmo in prejel kako podkupnino, mogoče ima sodelavec slabšo revizijo (drug, počasnejši lcd panel) tega modela,
defektno elektroniko?! Mislim, da tuji ni fse v matriki sami, da je tu še sklop elektronike ter seveda kontrola kvalitete proizvajalca, ki lahko zataji..se
zgodi, da dobiš robo z napako, tak pač je.
Vgrajen panel naj bi bil Samsungov S-PVA (LTM240M2) z 6ms GTG, panel z identično oznako naj bi bil po podanih specifikacijah tudi v ekranu, ki je na firmi in ga večinoma samo on uporablja, tj. LP2465 HP. Zanj mi govori, da je še slabše odziven od domačega hyundaja in ker ve, da sem sam manj zahteven user glede laga kot je on sam, bi se ga rad kr losal z administrativnim prepisom njegovih os. sredstev na moje in s tem prelagal moje investe, moje potrebe po delovnih sredstvih za moje delo to. Ah, ne dam mu, da bi mi obremenil moje stroškovno mesto, ah to računovodstvo v firmi...saj veste za kaj se gre...amortizacija, nakupi so na daljši rok, potem standardizacija delovnega mesta, so normativi, se gleda produktivnost, ekonomičnost, svašta pička rodi. >:D

Pustimo ta ugibanja,
moj nasvet za "nesrečnega" :P sodelavca kot tuji za vse nas, ki kupujemo preko spleta in potem, če kdaj nismo ne zadovoljni kaj šele zadovoljeni s kupljenim je preprost. Vračajmo lepo v predvidenih rokih, to je naša pravica, saj je zakon, ki ščiti potrošnika in nalaga dolžnosti e-komercijalam jasen glede tega.
Pa veliko užitkov pri uporabi računalniških prikazovalikov visoke definicije Vam želim.

p.s.: kmetek, ta moj preopevani sodelavec vidi rešitev za svojo "bolezen" v H-IPS panelu, jaz sem mu danes reko GO4 HP LP2475 :D, kontro mi je dal pa tako,
da me še zaj glava peče. (rečeno: pa kak HP, Hazro haaazro haaaaaazro...nazaj je blo pa: si ti pravi haso haaaso haaaaaso!..mnja, kaj bi brez smeha pa dobre volje v službi nea?)

jurnaja:

Cestitke za opravljeno testiranje :D

Sicer pa moj namen ni, da bi koga jebal v glavo, samo opozarjam. Pri dolocenih zadevah sem pac natancen (zajeban) ;)

lp

globoko grlo ::

ravnokar priklopiv viewsonica in ima približno tal input lag kot samsung 215TW, kar pomeni da je očiten in za FPSje pač to ni
za neko normalno delo pa sploh ni problem

jurnaja: tvoj sodelavec je neumen, HAZRO in HP sta dobri firmi....vsaj edini ki imata najnovejši IPS :)

LG in SAMSUNG ga nimata, ostali imajo samo PVA/MVA.

jurnaja, od kod si ti, ker sem se moral potrudit, da sem zastopil kaj čš povedat? :)):)):))

štajerc :P

KAJ moram paziti pri bančnem transferju?

Südoststeirische Sparkasse
Kontonummer:
BLZ:
IBAN:
BIC:

Verwendungszweck (unbedingt erforderlich!):

mi lahko kdo prevede?

bo to dovolj informacij?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Südoststeirische Sparkasse (ime banke)
Account number: (številka računa)
BLZ
IBAN
BIC...
Intended purpose (absolutely necessary!)
http://babelfish.yahoo.com

BLZ - Bankleitzahl, če imaš IBAN/BIC, ne rabiš
Motiti se je človeško.

d0rK ::

Cak, cak...Kmetek bo kupu neki? Kdo bo pa pol drzu to temo nad vodo? :D

Vse kar rabis je:

IBAN: stevilka njihovega racuna
BIC/SWIFT: koda banke za hitrejsi prenos (SEPA)
Ime trgovine
Naslov trgovine
Namen: das stevilo predracuna
Znesek

Včeraj dobil monitor VX2435wm. Zaenkrat sem imel zgolj 5minut za test in sem navdušen.
Malo bolj obširen komentar povem danes.

BTW glede ~50ms input laga: Mislil sem, da bo ta stvar katastrofalna in sem premišljeval, da bi preklical naročilo, pa se je zaenrkat včeraj iskazalo, da je stvar skoraj neopazna (špilal sem RTCW:ET in fraggal, kot da ne bi bilo nič).
Ü

prix ::

pub ftw ^^
-------------------------------------------------
Errare humanum est, in errore perservare stultum.
-------------------------------------------------

kayz1 ::

Res je :)

Wofk ::

Kaj menite on novem samsungu T240 HD?
Predvsem mi je všeč zaradi vgrajenega TV tunerja, ki bi mi prav prišel med študijem, da mi ne bi bilo treba kupovat še TV-ja.
uporabljal bi ga predvsem za filme, net ter pc igre:

Wofk:

lahko si kupis interni ali USB TV tuner in imas boljsi nadzor nad programi in snemanjem vsebine kot pa ze vgrajen TV tuner v monitor. Res pa je, deluje brez vklopljenega racunalnika.

Osebno imam raje TV tuner v racunalniku - imam tako ze vrsto let (cca 10).

lp

jenc ::

rad bi zamenjal svoj zastareli lcd 17 pa me zanima ce se splača kupit hp lp2475w preko hyundai w241d ki je skoraj 100 eur cenejsi. naročil bi ga v nemčiji. Veliko bi delal z photoshopom in podobnim aplikacijam, gamer sem bolj obcasen, uporabljal bi ga tudi za filme....

lp,

Tule imaš link za comparison:
http://lcd247.info/Compare.aspx
Hyundai naj bi uporabljal isto S-PVA matriko kot jo je Dell 2407WFP-HC, medtem ko ima HP povsem novo H-IPS matriko. Sam sem zadovoljen uporabnik HPja, je pa na tem forumu kar nekaj uporabnikov Hyundai-a. Osebno bi rekel, da se splača dati 100€ več, a odločitev je tvoja.

Če je HP novejši model (W241D bo zdaj leto star), pa še boljšo matriko ima, potem seveda HP.
Motiti se je človeško.

Racunalnik ::

lg l246wh ima PIP, zanima me ce kupis se tv tuner ki ima pip imas potem 4 razdeljene slike?
Ali ima sploh smisel imeti PIP v monitorju ce ga bo itak imel tv tuner,ker pip v monitorju moras vklapljat rocno in ne preko tv dalinca?

Ko sem gledal monitorje se mi je zazdelo da so nekateri 24" bolj wide format kot drugi,kolkr sem zasledil so bili 19" navadni 4:3 in wide, kako je pa pri 24" je vec formatov al so samo 16:9/10, ker meni tisti 19" niti slucajno niso bili vsec.

Zgodovina sprememb…

Planetarium ::

Včeraj dobil monitor VX2435wm. Zaenkrat sem imel zgolj 5minut za test in sem navdušen.
Malo bolj obširen komentar povem danes.

BTW glede ~50ms input laga: Mislil sem, da bo ta stvar katastrofalna in sem premišljeval, da bi preklical naročilo, pa se je zaenrkat včeraj iskazalo, da je stvar skoraj neopazna (špilal sem RTCW:ET in fraggal, kot da ne bi bilo nič).

S kakšno resolucijo igraš, namreč jest ne morem in ne morem dobit pravih TFT settingsov za ET.

globoko grlo ::

moj viewsonic je neuporaben za CS:S, oz, za proti easy botom še nekak gre, na netu bi pa spušil
eostavno ni za FPS online

globoko_grlo: Mah stvar pomojem ni tolk problematična. Ni za nek pro gaming, ampak na public serverjih se pa da špilat.
Sem zdej po malo bolj konkretnem špilaju opazil, da je lag kar moteč, ampak ni krize. Pa tudi ghosting je v nekaterih pogojih precej očiten.

Planetarium: http://www.widescreengamer.com/r/return...
Ü

A to bi radi wide za RTCW imeli ?
Se ne splača, ker veliko serverjev resetira na 4:3.

Je pa opisano na netu, kak se naredi. Je en sam ukaz.
Motiti se je človeško.

PacificBlue ::

Nameravam si kupiti 24 palčni monitor pa nimam nekih idej..Monitor bi se uporabljal za video obdelavo, photoshop, filme in tudi kakšno igrco..Cena je max nekje do 340 evrov..mogoče bi se še dalo kakih 10 evrov primaknit, če bi bil kakšen odličen monitor za mal višjo ceno..

Trenutno si ogledujem tegale http://www.ceneje.si/samsung-lcd-monito...

Ali je dober price/performance ali bi dobil za podobno ceno kaj boljšega?

Našel sem zelo kul ceno, za ta monitor..KLIK

Mogoče še kakšno vaše mnenje, preden ga danes naročim?

Našel sem zelo kul ceno za ta monitor..KLIK

Mogoče še kakšno vaše mnenje preden ga danes naročim?
I’m out.
:3

Zgodovina sprememb…

filtr ::

HP 2475W v SLO w00000000000000000t :)
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

PARTyZAN ::

Kje?

filtr ::

Dobavitelj jih ima, pa morda Comshop dobi kmalu.
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

fizolcek ::

Cena?

Cena?

Prevec 8-O

fizolcek ::

Zanimivo mi je, da je profi verzija HP LP2480zx pri nas cca 1800€, na geizhals.at se pa začne od 2500€ naprej.

Ne boste verjeli cena bo pod 600€.

Imam naročenega ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

OZZY ::

Kmetek...Ti skoz nekaj naročaš...:D
Go with the flow.

Jap, in vse vrnem...tale upajmo bo zadnji ;((

rkotni2 ::

Ce koga slucajno zanima HP LP2475w v Sloveniji - Sam sem ga narocil vceraj pri e-misiji v Kamniku in ga dobim danes ali jutri. Sem ugotovil, da se ne splaca nabavljati v Avstriji ali Nemciji.

"...cena je 569,37€ z ddv -4°%. če je plačilo predračun ali gotovina".

Medtem sem danes ze dobil sporocilo, da me monitor ze caka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rkotni2 ()

zanimivo a ? potem DE in AUS kar naenkrat ni zanimiva ;)

odem81 ::

Včeraj sem končno nabavil Samsunga 2493HM. V tem cenovnem rangu (335€ je bil) definitivno best buy. Izbiral sem pa med LG,Novito ter Samsungom.

Včeraj sem končno nabavil Samsunga 2493HM. V tem cenovnem rangu (335€ je bil) definitivno best buy. Izbiral sem pa med LG,Novito ter Samsungom.

Tega Samsunga tudi jaz nameravam nabaviti. Pri Hermes novi ga imajo celo za 310 evrov.

http://www.hermesnova.si/monitorji/sams...

Odem81

Lahko prosim mal pokomentiraš kako se obnese:)
I’m out.

odem81 ::

Trenutno imam priklopljenega preko wga kabla na prenosnik. Slika je vrhunska na ločljivosti 1920×1200 in to na zelo slabi integrirani grafični!. Barve so veliko bolj naravne če primerjaš z lg-jem in novito, ki sem jih imel pred sabo. Ohišje je solidno, zraven so še zvočniki ki niso nevem kaj vendar znajo priti prav, še posebej priklop za slušalke. Edina slabost ki sem jo našel, so sicer fancy tipke na dotik, ampak jih zelo teško zadaneš ponoči :). Sedaj samo čakam na nov komp in da priklopim monitor preko hdmi >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: odem81 ()

@odem81

Hudo..

Grem v akcijo torej..:D
I’m out.

lol slika je vrhunska, za TN je verjetno vrhunska :P

brajdo ::

izbiram med HP LP2475W in DELL 2408WFP
della včeraj priklopim v bigbangu, pa se med črkami pojavljajo nekakšni vijolično rdeči dodatni pixli
(text zateguje na rdečo, ampak spet ne v vseh aplikacijah) v 1900x1200 resoluciji. kaj je vzrok, monitor ali grafična?

@brajdo - text je verjetno zategovalo na rdečo, ker monitor ni bil nastavljen, oz. je ostal še na prvotnih nastavitvah (pri HPju boš imel barve preveč kontrastne, ko ga boš prvič priklopil). Sam bi se ponovno odločil za HPja. Pred njim sem bil že povsem na tem, da bi naročil Della, a mi je k sreči malo € manjkalo, da bi ga naročil :) Potem se je pa že začelo šušljati o novem HPju, katerega imma sedaj že en mesec.
Nisem ekspert za monitorje (bolj hoby user) tako, da ti bom na kratko povedal... HP ima povsem novo H-IPS matriko, medtem ko ima Dell sedaj že staro S-PVA. Dell naj bi z novo revizijo A01 odpravil t.i. input-lag, a je po prvih testih odziv na revizijo slab. Res da je Dell stilsko dovršen, ampak to je pa tudi skoraj vse.
Par strani nazaj sem objavil test tft-centrala, kjer so pod drobnogled vzeli HPja. Preberi si in se odloči. Mislim, da je tale HP trenutno best-buy v tem price rangeu.

Vsi uporabniki HP LP2475W:
http://www.hardforum.com/showthread.php...
v topicu #831 so objavljene nastavitve za kalibracijo monitorja. Spodaj sta tudi dva linka do rapidsharea in mediafire, kjer vas čaka ICC profil, za color managed applications.

Pa še nekaj za vse ostale LCD uporabnike... :)
Verjetno vam je že znano tako, da le še enkrat objavljam. Če bo imel kdo probleme z branjem texta, kjer mu bo oči zategovalo, naj zažene tole:
http://www.microsoft.com/typography/Cle...

PARTyZAN ::

Monitor 2475W sem danes naročil pri e-misiji. Upam, da ga bom lahko že jutri šel iskat :).

m0f0x ::

Kolko pa stane ta 2475W?

destiny ::

Kolko pa stane ta 2475W?

A se ti zajebavaš? Preberi si par postov višje lenoba lena.
««
31 / 117
»»