» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
30 / 117
»»

mihajlo carr ::

sej najbolš ti bo če ga daš na steno
GA-P35-DS3, E2180@3.2GHz, Sapphire 2600XT OC@750/800mhz, WD4000AAKS,
2Gb DDR2 800MHz@4-4-4-12, Xigmatek S1283@mx-2, HKC580W, Chieftec Giga GX-01B

skrc ::

kmetek je klical na HP Slovenija, kjer so mu povedali, da bo model LP2475w pri nas na voljo šele čez kak mesec. Takrat pa lahko pričakujete ceno 600+€, tako kot je v navadi.
V kolikor koga zanima več o tem HPju:
http://www.hardforum.com/showthread.php...
ASUS P5Q Deluxe, C2D Q9300, Asus Silent Square EVO
2x2gb Mushkin 1066mhz, BFG Tech geforce 8800GT OC2,
Seagate 500gb 32mb, Mushkin 650W

kmetek ::

itak bo še več :S

skrc maš še možnost si sposodit kalibrator?

spamamo forum... dajva raje privat :)

Sem bil pri skrcju: TA MONITOR RULA!!!!!!!!

tilinho20 ::

In kateri je boljši? Hazro ali HP?

Hazro nisem videl ampak kakor vidim na OCUK forumu folk ni zadovljen s HAZRO, jih vračajo nazaj itd......

Pa tudi WIDE GAMUT pri HP sploh ni tok moteč, sem sprobal film, nekaj iger pri skrcju.

Ima tono priklopom, po višini itd....dosti tanek....

Pač malo dražji ampak jebat ga, to se kupi za nekaj let.

Jaz ga bom naročil.

OCUK

ne glede da je mrk nezadovoljen, pač tipo je profesionalec in je baje dal že skozi 5-6 LCDjev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Bi kdo naročil skupaj?

ma kurac so že dvignili ceno!!!!

ups 2 ceni sta....:P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Verpackung & Versand
€ 25,93

s mylemon.at ?

Kaizer ::

torej jaz bi prosil če bi mi predlagali katerega od teh monitorejv naj kupim. Uporabljal ga pa bom za gledanje filmov pa mogoče tu pa tam za kako igro in pa internet pa to=). Torej:
Monitor LCD 24'' BenQ G2400W, HDMI (za tege sem najbolj ogret glede na kritike=))
Monitor LCD 24" Samsung 245B+
MONITOR LG L226WTQ-PF 22"

hvala že v naprej:)

Kato ::

Benq.

Drugače ,če se ti pa ne mudi bi pa tole znalo biti super za filme.

Kaizer ::

huuu to pa faj zgleda pa piše da, čez mesec ali dva. Samo pomoje bo 360euro+ pa vprašanje kdaj pride v slovenijo:S. Vrjetno bom kar zdajšnega benq vzel=) hvala za pomoč!

destiny ::

Tale je tud zlo zanimiv za svojo ceno: ViewSonic

jep zelo dobra cena, a bi ga kdo naročil pa poročal?

globoko grlo ::

evo, je končno napočil čas za novga 24 colarja
kater bi bil best buy za ene 400 evrčkov?
gledal sem pa tele
http://www.rolan.si/katalog/27307/MONIT...
http://www.rolan.si/katalog/27308/MONIT...
http://www.rolan.si/katalog/23860/MONIT...

tale tazadn philips je sicer 450E, sam vprašanje če je res vredn 80E več napram viewsonicu

če je pa kj boljšga pa kr povejte
aja, samo slo trgovine

Zgodovina sprememb…

Philips in LG imata po vidnem kotu sodeč TN matriko, ViewSonic pa MVA/PVA, tako da dileme tukaj ni :)

itak kle ni dileme.

Roadkill ::

Se pravi naj bi bil ta monitor primerljiv recimo z Novito?
Ker imam neko dovolj tega iskanja monitorjev... če rečete, da je kul, ga grem danes kupit. :)
Ü

Uf, v Avstriji je tale ViewSonic 700€: geizhals

Pomoje je boljši od Novite, kupi in poročaj ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: destiny ()

Kato ::

Se je pa dobro pocenil tale Viewsonic. Ko sem jaz kupoval je bil 500-600€.

Tu imaš en test

Seveda ni popoln ,ampak po moje ne moreš zajebat.

Roadkill ::

Naročeno na Mimovrste... bom poročal, ko pride (piše, da do 5dni).
Ü

PARTyZAN ::

Pri temu Viewsonicu mi ni vsec ohisje...

Obstaja kaka ne-TN alternativa v istem cenovnem rangu?

zenith1 ::

Kako pa je z bandingom pri teh novejših monitorjih. Jaz mam še predpotopnega Hansola 520F, ki mi tale test naredi 100% ok.

http://www.lagom.nl/lcd-test/gradient.p...

Imam pa negativne izkušnje z Dellom 1704FPVt in 1905FP, ter Philips 190B8 (hvalabogu so vsi službeni), kjer se pri tem testu na parih prehodih pojavlja zelena barva.

Imam namem kupit 20" in me dotični efekt skrbi.

jurnaja ::

LCD iz vx2435wm serije uporabljam mesec dni.
Zaj ocenjujem ta nakup za posrečen, sploh ker pred tem nisem kaj prida preštudiral ponudbe. Sem bil kr nujno potreboval neko zamenjavo za moj hdtv, ki ne obvlada manipulacije video signala visoke definicije s progresivnim skeniranjem (v mislih imam 1080p način).
Vsem tistim, ki se bavite z multimedijo, ga priporočam.
Sam sem ga nabavo za moj največji hobi takoj po sexu :P tj. obdelava digitalnega videa (editiranje,montaže,miksanje pa to) ter vj-stvo (salvation, resolume). Res, je kot nalašč za ta opravila.
Iščem tudi kake mojstre s tega področja za sodelovanje, izmenjavo mnenj, praks, druženje.

Moj primerek je prišel z enim t.i. hladnim pikslom (gre za trajno prižgan piksel bele barve),
kasneje sta se pojavila še dva stuck piksla. Moj primerek tud spusti nek bzzz zvok od sebe, če je osvetljitev < 100%,
ampak vse te hibe mene ne iztirijo, da bi ekran reklamiral.
Potem, za moj kar picajzlast vid je bil monitor tovarniško preslabo barvno umerjen, zadovoljil sem se že z barvnim kalibracijskim profilom z digitalversusa.

Več spletnih recenzij si lahko ogledate tukaj:
- tftcentral
- prad
- digitalversus

Se pa strinjam s tabo Kato, da ni noben perfektnež med lcd-ji!

jurnaja dej mi zmeri širino in po višini kok je nastavljiv ?

The B ::

@zenith1:
Novita (MVA) brezhibno.
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

kmetek, 51x57 [cm] pa 25 centi v globino gre za podstavek.

po višini

po višini

po širini

po širini

Zgleda resnično nice, kaj pa ghosting v igrah, kaj opatiš?

globoko grlo ::

evo, naroču viewsonica, pravjo, da je na zalogi, juhu

opeter ::

Kaj pravite na ta monitor? HP LP2465

Ali pa je LP2475W dosti boljši?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

@opeter... jaz imam LP2475W in sem zelo zadovoljen z monitorjem. Ne vem pa zakaj bi HP vlagal v nov monitor če bi se le ta še vedno lahko kosal z novimi monitorji. Preberi si več na: http://www.hardforum.com/showthread.php...
Bom kasneje naredil nekaj slik le za predstavo o kvaliteti slike (vem, da jih že dolgo obljubljam)

kixs ::

HP ima prevelik Input lag - vsaj zame.

lp

Malce zoprno mi je zagovarjat odličen monitor, ker ga imam očitno samo jaz tu :) Spodaj sem prilepil post glede input-laga v dokazilo, da ni opazen. Sam sebe ne smatram za nekga hudga gamerja, ker je prišel čas ko bi se moral počas zresnit :D Sem pa igral cod2, cod4mw, crysis... in nikjer naletel na viden input-lag.
Poslikal sem monitor, kasneje pa še slike prilepim.

Quote:
Originally Posted by philjohn
I respectfully disagree, it's "average" input lag. 60ms+ as seen on the Dell 2408 and the Samsung 240T is considerable input lag.
....
Hi folks. Finally joined this forum. I have an HP LP2475w since yesterday (Saturday the 24th), and based this choice for a large part on this thread.

Anyway, with regard to the input lag, I can add the experience of my brother, who I consider to be a more hardcore gamer than myself. He plays a lot of UT3, and is still on a CRT. However, he is looking towards a TFT, since I have 2 now (bought a HP w2207 in june 2007, and added the HP LP2475w just now).

I let him install his UT3 on my computer (Q6600/4GB/8800GTX machine running WinXP), and let him play. We ran into an issue with UT3 and vsync, where with it enabled, the screen tearing disappeared, but the game itself added some sort of control-lag, but with vsync disabled (and some occasional tearing), he indicated he didn't notice any input lag compared to his CRT setup.
...

Regards, Patrick.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skrc ()

d0rK ::

Osebno se zdi da folk VELIK prevec dlakocep pri teh input lagih, ghostingu, etc.

LCDje uporabljam ze uf, rekel bi 7-8 let, pa nikoli nisem naletel na karkoli zaradi cesar bi rekel, fak ta LCD tehnologija pa res smrdi.

Cisto mozno, da je res tako. Vsekakor pa je potrebno monitor pred nakupom preizkusit.

Zakaj sem osebno tako alergicen na Input lag... ker sem lani skoraj kupil Samsung 275T. Se dobro, da sem ga lahko pred nakupom probal in bil sokiran nad zaostajanjem slike v igrah.

Morda nekdo tega ne opazi, morda sem samo js tako "cuden". Ampak po tistih testih, ima ta HP, prevec zaostanka - vsaj zame.

lp

MrStein ::

Osebno se zdi da folk VELIK prevec dlakocep pri teh input lagih, ghostingu, etc.

O tem se govori, ker je poslabšanje glede na prejšnje stanje.
O triljonkrat boljši geometriji, imunosti na fliker, bolj ostri sliki itd itd pa se ne govori toliko. Taka je pač človeška narava.

Noben ne govori, kak nov avto potegne milijonkrat bolje, kot volovska vprega. Se bo pa kdo tu in tam oglasil, da vprega manj onesnažuje, da je z njo manj stroškov, itd..

;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

ko enkrat revieweji kot so tft central in vsi ostali zateženci na hardforumu in overclockers uk potrdijo da je sprejemljiv lag se sprijazni, da ima zadovoljiv lag ;D

MrStein ::

Kot zanimivost: Eni so testirali sistem za brezžični prenos slike (HDTV) in pripomnili, da doda sliki 60 ms zamik in s tem ni primeren za igre. (WirelessHD oz. WHDMI tehnologija).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Bah, wireless monitorji... Se SD vsebin nebi prek njih gledu kaj sele HD.

Se se tice tistega monitorja kixs97, sej ne recem, mozno da res obstajajo kksni taki cheap monitorji (kar se mi Samsung sicer ne zdijo, se sam
imam enega, model 930BF) ampak jaz nikoli nisem kupoval high-end zadev pa kljub temu nisem imel tezav. Mogoce je bil tisti razstavljen model
pokvarjen? Sicer pa, vsake oci imajo svojega malarja, jaz samo povem, da osebno se nisem imel nobenih opaznih problemov s katerimkoli od mojih LCD zaslonov.

O tem se govori, ker je poslabšanje glede na prejšnje stanje.

No to je pa sploh skoda. Koga briga poslabsanje, ce je pa razlika tako majhna da se sploh ne opazi hkrati pa izboljsanja zasencijo pomankljivosti.

d0rK:

ocitno ne ves kaj govoris... kje imas kaksne cheap monitorje? Prakticno VSI Dell monitorji imajo prevelik Input Lag. Pravzaprav vsi, ki temeljijo na PVA/MVA tehnologiji. Vendar je vseeno najvec odvisno od interne elektronike (DSP). Saj recimo ima HP 3065 zelo mali I.l., pa je tudi PVA. Sam toliko casha pa vseeno ne dam. Torej Samsungova T serija ima vsa prevelik input lag. Tisti monitor ni bil nic posebnega, saj so vsi tako pocasni.

Kar se tice wireless in HD filmov, pa je vseeno ali ima 1 sekundo laga, samo, da je sinhroniziran z zvokom in ga itak ne bos opazil.

Se tole:

Tudi sam trenutno uporabljam Samsung 940BF in Sony E500 (21" CRT) v Dual View in ti lahko potrdim, da ima tocno 0ms input laga.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

kmetek,
z digitalno kamero sem ti ujel spodnje frejme s Pixel persistence analayzerjem ter v Response time testu na The Lagom LCD monitor test straneh:
 PixPerAn flag test full tempo

PixPerAn flag test full tempo

PixPerAn streaky pictures tempo 1.0

PixPerAn streaky pictures tempo 1.0

PixPerAn streaky pictures tempo 8.0

PixPerAn streaky pictures tempo 8.0

the Lagom response time test

the Lagom response time test

Ghosting na vx2435wm definitivno obstaja. Pri tej moji uporabi (VJ produkcija, ind. oblikovanje, digit. fotografija,video)
ne pride spet toliko do izraza, da bi mi bil premoteč. Zaznam ga šele v bolj dinamičnih kadrih, sploh v full motion kadrih.
Za moje oči tud ta viewsonic dobro prežveči filme ter televizijo visoke definicije, če pa pri tem izpljune kak frame se pa niti pod razno jaz ne sekiram. :P
O ghostingu v računalniških igrah ti pa nimam kaj poročat, ker na tem ekranu nisem še nič odigral. Sem pa na njem že predvajal
te demo/intro produkcije, ki jih najdeš na scene.org in so mi ble zadeve gledljive z več užitka kot pa neužitka, tudi kak fr-041 debris od farbrauscha.
Ta monitor ima tudi večji input lag, tako da je moje subjektivno mnenje to, da lcd iz vx2435wm serije ni za ultimativne igričarje, zato razni profi gamerji, najeti igralci on-line rač. iger, težki ljubitelji prvoosebnih streljank ter hitrega dirkanja se ga raje izogibajte in brez kakih pomislekov posezite po najsodobnejših TN ter IPS lcd panelih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jurnaja ()

lahko potrdim da je HP2475W ki sem ga videl pri skrcju ODLIČEN LCD monitor.

kmetek, te pa kr v nabavo staaaaaari! :P

jurnaja:

za Input Lag test moras imeti poleg se CRT monitor priklopljen v Clone nacinu. Slikas pa tako, da zajames oba naekrat. Sele tako lahko primerjas razlike med CRT in LCD-jem.

lp

jurnaja: jutri si ga naročim.

Kolk je cena?

Ceprav bi raje kaksnega 26" vzel :|

To pol pojasne zakaj ga jaz se nikoli nisem opazil. ;)

Seveda dopuscam moznost da se motim, ker se v monitorje nikoli nisem poglabljal (cesa drugega kot TN zadev nisem imel) ampak ko
slism ljudi neznostno stokat kako je nemogoce spilat FPSje na LCDjih, etc pac zacnem zavijat z ocmi. Sem spilal CS veliko let, sem bil
tudi precej dober pa me slab LCD nikoli ni motil. Kot berem, so vecinoma PVA in MVA monitorji affected s tem...Ampak ok. Gledam tist
GIF na wikipedii ki prikazuje zadevo in morm rect...Da mene nebi motil. Mogoce zato ker sem ze dolgo na LCDjih pa sem se ze navadil.
Anyway, moot point. Vidim da zadeva obstaja, vidim kako zgleda. Ce te moti okay, treba pol na kaj boljsega pocakat. =)

Sicer pa, mene tudi mikajo 26 incni. Oziroma, ce sem natancen Dellov 27 incnez. Ta ali pa ta HPjev. Sam se kes zberemo.

Kolk je cena?

Ceprav bi raje kaksnega 26" vzel :|

533€.
««
30 / 117
»»