» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
29 / 117
»»

Trupl0 ::

Pa saj ne vem kaj bi zdaj kupil.
Takrat sem pogledal 17" prebral review in naročil, plačal.

Danes pa ne vem kaj treba vse znat :) da izbereš tisto pravo.
TN je za nas "rajo" dokaj na voljo medtem, ko so druge matrike absolutno predrage.

Mislim sem dati tam nekje do 350€ za monitor.
Zdaj pa ne vem....počakat do naslednjega RDja hehe :)
If you are going through Hell, keep going !

Kato ::

No sej ni tako kritično. Pejd pogledat v kakšen Big Bang pa Comshop. Malo se poigraj s nastavitvami(praktično noben monitor tam ni nastavljen), pa ugotovi če te moti pomanjkanje vertikalnega vidnega kota (tisto o textu kar sem prej govoril)

Meni ta LG zelo dobro deluje

ga imaš sam?
saj tega imam tudi nekje v seznamu...
Mah razni BBji in ostalo mi ne diši saj ni nič nastavljen čim pa začneš zraven stikat pa vsi uletijo kot, da si zadnje leglo na svetu.

bluefish ::

hm, sam nisem imel slabih izkušenj pri tem. Pač mu poveš, da te zanimajo možnosti nastavitev in to je to. Lahko pa navsezadnje tudi stopiš do tistega, ki je na oddelku in ga povprašaš o tem.

Bom jutri šel v BB Gigo, da vidim kaj imajo v ponudbi.
Komaj čakam, da svoje "delovno okolje" razširim hehe :)

Se mi zdi, da je prehod gromozanski kot takrat, ko sem šaltal iz 17" crt na 17" lcd...

ga imaš sam?

Ne , imam enega s PVA matriko, kot že rečeno me ta text moti pri TN matrikah.

Pač mu poveš, da te zanimajo možnosti nastavitev in to je to. Lahko pa navsezadnje tudi stopiš do tistega, ki je na oddelku in ga povprašaš o tem.

Točno tako sej so zato tam.

kmetek ::

246wh je že star model sedaj je http://www.comshop.si/Article.asp?artic... tale bolj v igri.

hokuto ::

skrc>>Malce več o mojem novem HP LP2475W
Monitor sem kupil preko lammer-shop.at, od koder je štartal v sredo pop. in prispel danes zjutraj.

kaj mi lahko poveš še, koliko si dal vse skupaj (poštnina in to) in kako zgleda poslovanje s temi lamerji (ime ni ravno navdušujoče :P)
pa nekaj mi ni jasno na njihovi strani... dal sem iskat "HP LP2475W", dobim 2 zadetka, ki zgledata identično s to razliko, da je cena pri enem 543€, pri drugem pa 658€ (pri obeh piše davek vključen) in ta dražji ima rok dobave 1-3 tedne, cenejši pa 1 delovni dan. WTF
če imaš še kakšno dodatno mnenje po nekaj dodatnih dneh uporabe, bom tudi z veseljem prebral. glede na to, da si se ga spravil kalibrirat, predvidevam, da ti pravilnost barv precej pomeni. je torej primeren za grafično delo? je tekst oster in čitljiv, brez kakšnih "umazkov"? kako je pa kaj z gretjem in piskanjem? thx

edit: šel sem nekaj nazaj po temi pogledat in videl, da si skupno ceno 570€ že povedal, tako da to lahko spustiš, za ostalo se pa priporočam ;)
doke!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hokuto ()

MrStein ::

Dražji primerek je najbrž kaka stara zaloga, stara pogodba ali podobno. Ignoriraj.

Kolega je rekel, da je celo enkrat bil v trgovini in je nekaj menjal al kaj, pa je vzel neki USB ključek ali adapter, pa mu je trgovec rekel "ne vzemite tega, rajši tistega". "Ampak saj sta enaka" "Ja, ampak ta je skoraj pol cenejši" ...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

skrc ::

@hokuto
Ja, posloval sem predvsem preko babelfish nemščine, ampak se je izkazalo za ok. Denar sem jim nakazal v torek z oznako nujno, a so ga šele v sredo prejeli, tako da je monitor v sredo popoldan štartal od tam z redno pošto in prišel do mene v petek zjutraj prek dostavne službe Pošte Slovenije.
Cena: 543 (monitor) + 6,90 (poštnina) + 8 (zavarovanje za pošiljke nad 500€) + 10 (simbolični euri za pošiljke izven Slovenije) = 568€
Kolikor sem bral je med tema dvema monitorjema razlika v tem, da je HP dal ven promocijsko dve ceni. Ne vem pa koliko je to res(oznaki matrik-KD911AT in KD911A4). Kot si verjetno že razbral sem kupil prvega :)

Nisem nek photoshop uporabnik ali pa profesionalni fotograf, sem pa projektant, kjer barve tudi pomenijo ogromno! Rišem na črnem ozadju, kjer ostale barve ne pridejo do izraza, če le ta ni črn. Danes pride do mene kolega, ki je grafični oblikovalec pri večjem podjetju in bo še on povedal svoje mnenje (prinese mi tudi kalibrator).
Zaenkrat sem resnično zadovoljen, verjamem pa da bom po kalibraciji še bolj. Včeraj sem igral cod2 mp in užival! na full resoluciji je bila slika odlična, brez kakšnega input laga. Filme je tudi pravi užitek gledat. Občutek imam da sem se prestavil na še boljši wide 24'' CRT monitor :)

Kaj več bom uspel povedat bolj kasneje popoldan.
ASUS P5Q Deluxe, C2D Q9300, Asus Silent Square EVO
2x2gb Mushkin 1066mhz, BFG Tech geforce 8800GT OC2,
Seagate 500gb 32mb, Mushkin 650W

fizolcek ::

A se da LP2475W dobiti pri nas (račun na firmo)? Tast, ki je slikar, rabi monitor za grafično obdelavo, pa hoče 24" ali večji S-IPS monitor. Pri nas najdem samo NEC 26" in LG 26", ki pa sta kar nekaj dražja.

skrc: prosim javi, kako je kolega zadvoljen z barvami, če je možno, pred in po kalibraciji

HP LP2475W ne vem če je že na voljo v Sloveniji. Obrni se na HP Slovenija in povprašaj kako je z nakupom, saj na njihovi spletni strani pod tem izdelkom piše rok dobave 2-4 dni če se ne motim. Me pa zanima kakšna bo/je cena pri nas.

Kar pa se tiče mojega HPja... Danes sem si ga skalibriral s kalibratorjem Spyder2. Lahko rečem, da so barve malce manj kontrastne od moje nastavitve. Sem pa overall zelo zadovoljen. Kolega pa žal ni utegnil pregledat, tako da na strokovno mnenje experta še čakam :) Če pa sam sebe štejem na svojem področju pa... špica! Presenečen sem.

Osebno ti monitor toplo priporočam, a najbolje da počakaš, saj na prad.de pripravljajo review monitorja.

sem že vprašal HP SLO / DISS.....vsaj še mesec ne.

skrc kako kaj si frej ta teden, dopoldne?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Danes sem prejel še mnenje experta, ki drugače dela na 32'' Macu. Po hitrem pregledu barv in kvalitete slike je rekel, da je tole odličen nakup.
@kmetek.. sem ti poslal pm.

Verjetno misliš 23" Mac.

Kaj je razlika med tema dvema, samo tako iz radovednosti:
cenejši
dražji

@Kato, zgoraj sem že napisal:
Kolikor sem bral je med tema dvema monitorjema razlika v tem, da je HP dal ven promocijsko dve ceni. Ne vem pa koliko je to res(oznaki matrik-KD911AT in KD911A4)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skrc ()

Glodko ::

Mene pa zanima kater 24" monitor se najbolj približa 20" NEC 20WGX2 Pro, po možnosti kar od NEC-a prav tako. Se pravi ista oblika, matrika lahko PVA (samo da ni TN), pa da ima tako glossy prevleko čez kot prej omenjeni NEC ali Applovi 20" in 24" maci?? Ima tale slučajno glossy prevleko? http://www.mimovrste.com/artikel/265004...

mihajlo carr ::

V trgovini Techno Hi-Fi v Škofji Loki imajo Yuraku samo nisem prepričan ali je 22'' ali 24''. prav tako za matriko ne vem
LP
GA-P35-DS3, E2180@3.2GHz, Sapphire 2600XT OC@750/800mhz, WD4000AAKS,
2Gb DDR2 800MHz@4-4-4-12, Xigmatek S1283@mx-2, HKC580W, Chieftec Giga GX-01B

Pejt pogledat.

Kato a naročiva skupaj pri mylemonu?

Skrc: danes nisem dobil nič PM :P

HP LP2475W

Pros:
- competitively priced S-IPS monitor
- Newest S-IPS panel
-Wide Screen 1920x1200 native resolution. I think it is WUXGA ? Can anybody confirm this ?
- wide gamut ( good for if your into adobe photoshop stuff. Probably not too much of an issue for regular computer uses as some people reported that it wasn't too over saturated for SRGB sources. Further calibration should make it less of an issue i hope ).
- Very adjustable for height, swivel and pivot
- Has DVI, HDMI and Display port which is pretty much all the necessary and latest connections needed for future proofing Has HDCP.
- Input lag reported between 15-30 which is within acceptable limits for me as a gamer
- Can install an optional speaker module if required. Seem it is SPDIF though
- Compared to the Hazro it is more readily available because it has much more retailers world wide even in my country Malaysia.

Cons
- It isn't H-IPS which is supposedly a newer technology then S-IPS. But looking at this monitors results i don't think this is much of an issue considering the price were paying for it
- It's wide gamut which means for most graphics which are srgb it may be over saturated. But then again people reported that the over saturation was acceptable. Hopefully some calibration with my Eye One Display 2 i can see whether this can be improved Not much of an issue for me at the moment.
- Does not have the advanced True-White (A-TW) polarizer which reduces glow effect at angles. But from what i hear there isn't much of a glow issue for the monitor So don't really think this is an issue.

Hazro HZ26Wi

Pros:
- H-IPS panel
-Wide Screen 1920x1200 native resolution. I think it is WUXGA ? Can anybody confirm this ?
- wide gamut ( good for if your into adobe photoshop stuff. Note that the 24'' model is normal gamut if that is what you prefer.
- Has DVI, HDMI. Has HDCP.
- Input lag reported as an average of 17 ? Which is quite low and acceptable for gamers
- Has an aluminium enclosure

Cons
- Not readily available as it is only sold in the UK
- The power supply is a brick outside the monitor. For people that don't like bricks this may be a disadvantage but to me it isn't really much of an issue.
- Adjust ability is very limited. Hp may be preferable in this area.
- wide gamut, however the 24'' model is normal gamut if you prefer that, so not much of an issue.
- It does not have the advanced True-White (A-TW) polarizer

In all honesty either the HP or the Hazro would make a fine monitor depending on which of these pros/cons that matters to you and especially the price comparison

Zgodovina sprememb…

Par stvari ni omenjenih... drugače pa odličen prispevk
- HP ima 6-portni USB hub z štirimi vhodi na zadnji strani in dvema pri strani.
- Hazro naj bi po nekaterih virih imel A-TW polarizer... Ampak monitorja ne gledaš od strani ko ga uporabljaš :)
- Hazro ima aluminijasto ohišje prav tako kot pa Mac, katero zna bit zelo vroče.
- HP ima matt prevleko, medtem ko Hazro glossy.

kmetek, sem ti že v pondelk pisal. Kako to da nisi prejel? Ti še enkrat pošljem, pa me rufni jutri enkrat.

sem ja :P

http://www.mylemon.at/artikel,nr,115197...

http://www.mylemon.at/artikel,nr,115641...

was ist der unterschied bei den beiden und wie ist es mit der garantie

vielen dank

"Es gibt keinen Unterschied, die Artikel werden von 2 unserer Lieferanten leider mit einer abweichenden Artikelnummer geführt.
Mit freundlichen Grüßen,

Thomas Hopfer
mylemon.at

Harpf&Hopfer OG
Neusiedlung 8a
8330 Feldbach

Tel: 0043/676/9359226

office@mylemon.at
"

There is no difference, the articles of 2 of our suppliers with a deviating article number is unfortunately led.

d0rK ::

MyLemon je kul btw. Dvakrat ze narocal pri njih, vedno brez problemov. Cist tko, BTW.

Sej verjetno bom pri njih vzel, škoda edino, da imajo preko bank transferja itd.....da nimajo paypala.

d0rK ::

Res je, tud jz sm dvakrat mogu it na banko. Ampak okej, sej na banki gre hitro. Par minut.

Sicer pa ce mas klik lahka tut preko njega placas.

IVo ::

@7ejccc 2470WNX nima glossy prevleke...

Najbolje da greste na banko, plačate mednarodo nakazilo in naprosite, da banka posreduje swift o plačilu, trgovini kjer kupujete. Se da vse zmenit, vsaj na Probanki :) Tako boste še najhitreje prišli do monitorja brez dodatnih dveh dni čakanja na nakazilo ;)

OZZY ::

Najbolje da greste na banko, plačate mednarodo nakazilo in naprosite, da banka posreduje swift o plačilu, trgovini kjer kupujete. Se da vse zmenit, vsaj na Probanki :) Tako boste še najhitreje prišli do monitorja brez dodatnih dveh dni čakanja na nakazilo ;)

Kok časa se čaka da gre nakazilo naprej je odvisno od banke in same obdelave podatkov naše banke in njihove. Eni lahko dobijo denar že naslednji dan drugi pa čez dva ali tri ali celo več.
Go with the flow.

@Ozzy če plačaš pred 13:30 z dodatkom nekaj malega provizije bo šlo plačilo še isti dan naprej. Banka pa lahko potrdilo pošlje trgovini kot dokazilo, da je bilo plačano. Pri lemmer-shopu so mi ponudili to možnost, ampak sem za par minut zamudil banko, da ni bilo več uslužbencev ki se ukvarjajo s tem. Monitor je šel pa nasledjni dan že naprej.

Lastnike Novite/Yuraku naprošam za podatke o svetilnosti, kontrastu itd.

Novita 2406WD v Comshop Lesce, matrika je MVA/PVA. Cena cca 309,90 € če jo kdo hoče.

jos69 ::

Je nimajo več.

filtr ::

res je :)

že prodana :)
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

The B ::

Kupil sem jo pa jaz. ;)
Tole že pišem na njej. Sicer ne še doma, ampak pri punci. Nisem mogel počakat do doma. :) Zaenkrat je fantastična. Upam da mi jo bo uspelo spulit Nini ko bom šel domov.

Podrobnejša ocena pa jutri.

B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

A to si bil ti :P

Slidy ::

Ahja. Sem tudi jaz klical pa ni blo več. Prodajalec takoj odgovoril samo da sem omenil Novita. Ima kdo kako idejo kje dobit še kej podobnega?

Hehe :) Žal v SLO ne.....

PARTyZAN ::

Še vedno ne razumem zakaj se naši resellerji ne založijo z takšnimi izdelki, ki se prodajajo kot vroče žemljice.

Ker jih proizvajalec nima, NOVITA....Yuraku je pa itak loterija......DGM pravtako, potem OC UK Value so edino garantirani ampak so 300Ł !

Pa sem spet na začetku.:( Prebrau ceu forum odloču za monitor pa nkjer zadeve za dobit. Kaj je trenutno best buy od 24" TN matrike oziroma tud kkšne druge?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Slidy ()

Slidy HP 2475W je best buy sedaj, res da je 520€ ampak super.

@PARTyZAN, ker nihče ne želi imeti sitnosti z garancijami. Pri dražjih izdelkih se nekako lahko zaneseš na kvaliteto izdelka. Cenejši izdelki pa so... LG in pa samsung imata poceni monitorje in sta znani firmi. Čemu bi potem kupoval neke x firme ;)
@Slidy kot je že kmetek povedal, je HP LP2475W trenutno best buy. Kvalitetna H-IPS matrika z odličnim response timeom. Malce pobrskaj po avstrijskih trgovinah.

Evo... TFTCentral je objavil review HPja:
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_...
...
Overall I was very impressed by the performance of the LP2475W. While default colour accuracy was pretty poor, once calibrated the screen offered the best colour results we have seen in our reviews.
...

NJAMI!!!! KDO NAROČI SKUPAJ?

MrStein ::

and the off-centre contrast shift of VA panels.

Ah, končno je nekdo spregovoril o tem.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

V Slo se dobi tudi Viewsonic monitor 24" wide VX2435WM, ki je MVA. Cena nekje 399,00€.

opis

http://www.trustedreviews.com/displays/...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: filtr ()

PARTyZAN ::

Je LP2475W naprodaj kje v sloveniji?

Muzo ::

Tale ViewSonic ima po mojih informacijah priporočeno prodajno ceno CHSa 369,9 z DDV.

opeter ::

PARTyZAN, kopiraj to - HP LP2475W - v najdi si in poglej kaj najde... :)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

A tale ViewSonic je za kej? Manjka mu sicer nastavitev višine zaslona pa še kaj bi se našlo, je pa zato cena kar solidna.

Tale ViewSonic ima po mojih informacijah priporočeno prodajno ceno CHSa 369,9 z DDV.

toliko bolje

MONITOR VIEWSONIC VX2435WM 24"

Zgodovina sprememb…

««
29 / 117
»»