» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
28 / 117
»»

Kato ::

Kmetek jaz sem načeloma zadovoljen s monitorjem, barve so dobre , koti so dobri, stojalo in nastavljivost je odlična, ima HDCP, zadeva na splošno deluje kvalitetno. Edin problem ,ki ga ima je to ,da je presvetel. Če bi bila osvetlitev polovična bi bil špica , tako je pa samo špica za to ceno.

Za HP sem samo povedal kje se ga lahko dobi in ,da sem zadovoljen s to trgovino. Enkrat sem tam že naročil računalnik.

Kmetek:
A ti si pri Comshopu naročil, pa so ti en mesec kasnej zrihtal TN verzijo?

kmetek ::

Ma ja, sej ni Comshop kriv ampak dobavitelj :(

kixs ::

kako veš da je TN?

Pogledas na sliko od spodaj. Ce ohrani svoje barve, potem ni TN. Ce cisto potemni ali celo spremeni barve v negativ, potem je TN. Simple ;)

Muzo ::

Ni mi blo jasno, napisal je danes dobim, kar je v prihodnosti. Danes sem dobil bi blo sedanji čas, pa mi ni blo jasno kako lahko že preden dobi ve da je TN :)

kako veš da je TN? moj ima tale panel: SA-LTM240M2-L01

Quote iz enega foruma: SA-LTM240M2-L01, which apparently is a Samsung S-PVA that's also used in the Eizo CE24W

:)

M240UW01 (V0/V4) = MVA panel
M240UW04 (v0/v1) = TN panel - tega so mi uvalili.

Magic1 ::

Kaj pa pravite na BenQ G2400W, opisi na netu so kar spodbudni. Seveda monitor ni za kako profesionalno uporabo. Ima kdo kake izkušnje?
Magic

Dober gamerski monitor , hiter odzivni čas, slika ni nič posebnega, HDMI ima celo pixel maping (super za PS3). Za tak keš mislim ,da ne moreš zgrešiti.

Racunalnik ::

Vseeno bom kupil 24" monitor pa me zanima katerega se najbolj splaca kupit do 350eur mogoce kaksne 20eur vec,pa da je crn ali crno srebrn.
Navajen sem na samsung,ampak za 350eur se dobi 245 B serija ki ima 160 vidni kot in velko piko 0.27,se da bolje od tega pa da je monitor se vedno znana in dobra firma?

Lej pika je pri vseh 24tkah enaka ,torej je to čisto nepomemben podatek.

Če drži podatek ,da je tole MVA matrika je tole najboljši nakup za tak keš.

Od TN ekranov pa recimo tisti Benq omenjen en post višje in pa LG L246WH.

sej to sem dobil ni MVA, morajo popraviti.

hokuto ::

kaj ste torej ugotovili? kateri non-TN monitor je trenutno najboljsa izbira? s trenutno mislim na monitorje, ki so zdaj normalno in dejansko dobavljivi, brez cakanja na "ko bo, ce bo" in drugih nerazumnih komplikacij.
doke!

skrc ::

Moj novi HP LP2475W :D
Moram še stestirat danes ;) Pa še kalibrator dobim, da ga še lepo umerim, ampak zaenkrat sem navdušen!
ASUS P5Q Deluxe, C2D Q9300, Asus Silent Square EVO
2x2gb Mushkin 1066mhz, BFG Tech geforce 8800GT OC2,
Seagate 500gb 32mb, Mushkin 650W

gledal sem LG ki ste ga omenili,sam ima lg w2452t za 312eur 10000kontrast in piko 0.27,medtem ko ima lg l246wh za 363 eur 2000contrasta in piko 0.29.
Pri prvem je vrjetno kontrast dinamicen,ampak pika je pa se zmer manjsa,zgleda pa da bo kr LGw246wh za 363eur ker je kr dober nakup zarad 170 kota.

Drugih za tak kes vrjetno ni,da bi se bolj splacalo kupit?

Zgodovina sprememb…

Prvi monitor ,ki si navedel je 22". Med monitorji iste velikosti, ki imajo enako resolucijo bo seveda tudi pika popolnoma enake velikosti. Oba imata dinamičen kontrast.

kixs ::

Oba monitorja izgledata 24". Iz tega sledi, da so se verjetno zatipkali.

LG W2452T
LG L246WH

Tako je,pise za oba 24" vrjetno so se res zatipkali.
Sej tale LG za 363 eur zgleda kr vredu,nekaj so govorili na testih da je po robovih par manjsih problemov s sivo barvo in se cem.
Vrjetno za ta denar durgega boljsega ni da bi bil do 370eur?

destiny ::

Boljši za ta denar je 22' Lenovo z resolucijo tipično za 24'... Pa še manjšo piko dobiš, ki jo tako mrzlično iščeš :)

LG W2452T tudi na mimovrste in na uradni strani pise da je 24" ,zdej pa nevem.

Mrzlicno ne iscem majhne pike, ampak je pa parameter ki ga je treba gledat.

Sorry moja napaka. V imenu na mimovrste sem videl 22" , in sem domneval ,da je 22". Lenovo L220X

SAMSUNG LCD 24" 245B ima tudi 0.27 piko med tem kot LG ima 0.29.
Gledam na velikost pike zato ker nekateri povecajo zaslon in ne dejanske kvalitete, zato razlika v pikah,slabsi/boljsi display.

Dam man its a fucking typo.

Še enkrat ,če sta zaslona enake velikosti in imata enako resolucijo imata tudi enako velikost pike.

skrc: dej poslikaj testiraj !!!!!

Malce več o mojem novem HP LP2475W
Monitor sem kupil preko lammer-shop.at, od koder je štartal v sredo pop. in prispel danes zjutraj.
Ko sem ga priklopil, je bil brightness res nastavljen hudo hudo visoko, zato sem ga malce pomiril skupaj s kontrastom in glej ga zlomka. Zaženem nekaj testov, ampak ni bilo potrebno veliko tweakanja, preden je bil monitor pravilno nastavljen.
Naj le omenim, da sem pred tem monitorjem uporabljal CRTja LG995FT Plus. In ker sem bil precej nezaupljiv do LCDjev sem se dolgo otepal novega monitorja. Potem sem ga začel uporabljati v projektivi, s katero se ukvarjam in se le pripravil do nakupa :)
Anyway... monitor je po prvih občutkih naravnost odličen. Test ne vem če bom pisal, saj je na hardforumu (link nekje zgoraj) 21 strani foruma posvečenih temu monitorju. Lahko pa prilepim kakšne nove slike ali pa stestiram kakšno stvar, če koga zanima. Naj omenim, da nimam primernega fotoaparata da bi izmeril input lag, sem pa danes za štos igral assassins creed in sem navdušen.
Če koga kaj zanima... be my guest :)

lahko kdo obrazloži ta WIDE GAMUT?

And I'm still trying to understand the issue with wide gamut.. my brain doesn't comprehend tech speak as easily as it used to.
Wide gamut means (~aRGB), that the monitor can display more colours than "standard gamut" (=sRGB) monitors. That sounds good. The problem is, that many programs and games are not made for aRGB colour space, thus their colours on aRGB monitors are off, more saturated.

Therefore, either buy sRGB monitor or aRGB (wide-gamut) with good sRGB emulation mode. Most wide-gamut monitors have usable sRGB mode.

Jaz se spomnim ko sem imel LENOVO 220X pa se v 3 dneh nisem uspel navaditi na LCD. Mislite, da bi imel podoben problem pri 2475W?

skrc : kateri digitalc pa rabiš, si bom jaz v trgovini kakega "sposodil" ;) pa narediva ene orenk slike.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

dinozaver7 ::

Lep pozdrav!
V tednu ali dveh si bom kupil nekaj novih stvari za računalnik med katerimi bo tudi nov ekran... Ki bo zagotovo 24"...Zanj bi dal nekje do 350€. V mislih imam predvsem tale monitor, ki pride v naše trgovine v 14dneh(tako so rekli iz trgovine). Kaj menite o njem? Men se zdi za ceno 350€(nekje toliko bo menda koštau) kr dobr. Mogoče še kak dobr ekran pride kmalu ?

Lepo te prosim?

1680x1050 maximum resolution za 24''? Za 350€ imaš dosti več izbire, LG / SAMSUNG....

kmetek... pvt.

Mislim ,da so podatki na strani proizvajalca napačni. Sicer pa, na strani proizvajalca so eni podatki, na enaa drugi, na gaizhals pa spet tretji. Jaz mislim ,da bo tale monitor odličen. Ohišje zgleda super, povezljivost (DVI,VGA,HDMI), DCB (pod pogojem, da je dobro izvedeno). Ja pa to ni kr ena firma , to je hčerinsko podjetje največjega proizvajalca LCD-jev na svetu.

MrStein ::

skrc:
Naj omenim, da nimam primernega fotoaparata da bi izmeril input lag,

Za občutek lahko priklopiš (če imaš) en CRT, pa potem recimo eno okence migaš gor dol.

Če se na obeh premika enako, je lag ničen oz. zanemarljiv.
Če pa na enem vidno zamuja, potem pa.... zamuja. ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Saj smo zmerili nekje 30ms ima laga ta HP 2475W.

Saj smo zmerili nekje 30ms ima laga ta HP 2475W.

Od 18-21 ima po tem kar so nazadnje merili. Pravzaprav pa niti ni opazen lag.

Kako te moti WIDE GAMUT in katero napravo si imel za kalibracijo?

Sploh ne uporabljam wide gamuta. Včeraj ko sem prejel monitor sem ga še, ker je bil pač default, potem sem pa probal sRGB nastavitve, katere sem našel na dpreview forumu.
Kalibrator pa prejmem enkrat v teh dneh.
Calibration was done with Eye-One Match 3, setting luminosity at 120cd/m2 and RGB values by hand (206, 200, 203). Brightness is 15 and contrast, 100.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skrc ()

Opkow ::

Kalibrator si bos sposodil, ali si ga bos nabavil? Lahko kaj vec poves o njemu... cena, znamka, kvaliteta...?

Zaenkrat le sposodil. Sem pa gledal spyderja 2 na netu, kateri ima odlične ocene in lastnosti za nizko ceno... cca 100€. Pa verjetno ga bom raje kar v firmi izprosil, da bom imel tam za umerjanje monitorjev. Občasno bo pa še domov ušel ;)

Trupl0 ::

Živjo,

mene pa zanima naslednje:
Ker bi si rad za RD kupil novi monitor ( zdaj imam 17" lcd SamS 730BF ) me zanima kateri od teh modelov je boljši:

- LG L246WH
- Samsung 245B+
- BenQ G2400W

Večinoma sem na spletu drugače pa tudi igram ( se še nisem zresnil ) igre ter veliko gledam anime tako, da bi potreboval 24".
Zadovoljen sem s svojim Samsungom ampak potrebujem primerno zamenjavo...

Ali naj vzamem kaj drugega?
If you are going through Hell, keep going !

bluefish ::

Če imaš v mislih tudi igranje iger pri nativni resoluciji monitorja, potem bi bilo dobro imeti čim boljšo grafično. V nasprotnem primeru pa se mi zdi, da bi 22" zadoščal tvojim potrebam.

imam 8800GT...
Mašina je pa tudi v redu ( C2D, 4gb rama... ) tako, da poganjanje iger ni vprašanje.

Gre se mi tudi zaradi gledanja Blu-ray ripov ter 1080p vsebin.
22" ne more prikazati 1080 vrstic saj ima horizontalne resolucije 1050.
Ali sem tukaj čist mimo usekal, ker se mi zdi, da razen LGja noben ne podpira 1:1 pixel mapping.

Kaj pa drugače je kakšna huda razlika ( razen € ) v primerjavi 22" in 24"?

No, v tem primeru bo 24" vredu izbira. Vsekakor pa ti svetujem, da si v neki trgovini ogledaš side-by-side primerjavo med tema dvema velikostima - prehod iz 17" zna biti kar velik.

dzinks63 ::

Zelo ugodno pri Comtron, če nisi preveč zahteven in rabiš velik monitor, je kar dober

Večina posnetkov je filmov, ki nimajo polne 1080 višine, tako da to res ni problem.
Za oni procent posnetkov, ki so dejansko 1080 točk visoki pa :
- onih 30 pikslov res ni tako veliko, da bi jih pogrešal
- skaliranje videa lepo deluje že 10 let (razen pri interlace, ampak ripi nikoli niso interlaced)
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

aha...
kaj potem je 24" kupovati nesmisel pa raje vzeti boljšega 22" ?

Kaj pa glede Benqja. Ali se kvarijo? Mrtvi piksli? Garancija glede teh?

Pri teh poceni velikih ekranih je še največji problem TN matrika, ki s svojo hibo manjših vidnih kotov še posebej izstopa pri monitorjih od 24" navzgor.

Ja jaz na monitorju ne vidim razlike med 720p in 1080p ripom. Morda je pa razlika med 1080p ripom in pa Bluray filmom (ko si že omenil pixelmaping). Pixelmaping je actualen le pri Bluray filmih in ne pri ripih. Pride prav pri igrah na PS3-ki , da ne raztegne slike. Tale Benq to podpira, za ostala dva pa ne vem.

Nuclear:
kaj potem je 24" kupovati nesmisel

Odvisno od tvojih potreb.
Večji ko je ekran, lepše zgledajo filmi ;)
Motiti se je človeško.

če so seveda tudi filmi pravih velikosti. DVD-rip zna biti boleče grd.

Ja. Tudi odvisno kak je bil rekodiran. HD so ponavadi gledljivi. Čeprav potem začne padati v oko nizki FPS.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

pa kaj je na 24" lcdjih s TN matriko takšen slab vertikalni kot gledanja?
Pri vseh review straneh katere sem prebral se pritožujejo nad tem...

Zdaj imam 17" in ne bom trdil, da je kot gledanja slab ampak tako slab, da bi me pravzaprav motilo pri gledanju ni.

Drugače sem se ogrel zdaj za Sammya 245B+...ali je dobra izbira? Ceno najnižjo videl 311€... Še kje ugodneje?

ja, slab vertikalen vidni kot je še najbolj opazen pri teh zaslonih. Prva tako zna biti pri nekaterih moteč horizontalen kot, če ob gledanju nisi pred centrom ekrana. Tako lahko opaziš spremembo barv na tisti bolj oddaljeni strani.

Ja. Tudi odvisno kak je bil rekodiran. HD so ponavadi gledljivi. Čeprav potem začne padati v oko nizki FPS.

Ja pogledal sem trailer istega filma v 720p in pa 1080p. Ne vem pa kako sta bila kodirana.
pa kaj je na 24" lcdjih s TN matriko takšen slab vertikalni kot gledanja?

Pri 24-tki velko več premikaš glavo, pa je zato moteče. Mene to najbolj moti pri textu.

Te plus verzije še nisem videl ,vendar original 245B je imel katastrofalno sliko (vsaj po mojem mnenju).
««
28 / 117
»»