Forum » Pomoč in nasveti » Nekaj vprašanj
Nekaj vprašanj
pulstar ::
Doma imam sledečo konfiguracijo računalnika, ki je star 3 leta in pol: matična plošča QDI PlatiniX 2E, Pentium 4 2.4GHz, Ram 2X256 mb (prvi je original-nimam pojma kakšen, drugi je Geil 400mhz) grafična kartica XFX 6600gt. Nisem nek gamer, ki bi za dobro grafiko in najnovejše igre žrtvoval veliko časa in denarja, igram le kakšne starejše igre,predvsem pa strategija(C&C generals, Stronghold itd..) V kakšni igri kdaj pa kdaj opazim rahlo upočasnitev. Sedaj pa me zanima: se splača kakšna nadgradnja sistema(v mislim imam predvsem RAM), ali bi procesor v tem primeru izkoristil ponujen pomnilnik, oz: se kakršna koli nadgradnja sploh še izplača...Hvala za odgovore...
Backup22 ::
Hmm najbolj se splača, če ta RAM prodaš, in kupiš 2×512Mb RAMa i daš ploščici v dual mode. Tvoj sistem upočasnuje premajhen pomnilnik. Lahko pa seveda dokupiš samo 512 Rama in ga vtakneš v tretjo režo, vendar ne bo tako dobro, kot če sta 2×512 v dualu.
//
pulstar ::
problem je v tem, da ima matična plošča samo dve reži za ram....
tako da dual mode odpade...
tako da dual mode odpade...
Rotaidal ::
Saj pa če ima 2 reži, kupi 2x 512ram. Ali pa kupi samo 1x 512, ona 2 z 256 ram pa vrzi ven.
Backup22 ::
Ja. Če imaš sredstva, kupi 2×512Mb RAMa, in bo sistem delal super! Ozko grlo je namreč samo pomnilnik!
//
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kašn komp naj kupim za 250kOddelek: Kaj kupiti | 2875 (1776) | pavlopavlin |
» | Kakšen Gaming Pc do 300.000 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 6950 (5151) | strumf666 |
» | Kaj menite? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 3768 (3252) | MarVinck |
» | RAM!!!Oddelek: Kaj kupiti | 1201 (1035) | son!c |
» | Katere RAMe?Oddelek: Kaj kupiti | 1996 (1171) | pia |