» »

Matična plošča P4C800E-Deluxe

Matična plošča P4C800E-Deluxe

dc4303 ::

Zdravo!

Imam eno vprašanje. Mene zanima če lahko na matično ploščo P4C800E-Deluxe priključim 3 SATA diske tako, da niso povezani v RAID. Nekaj sem že sam gledal pa ne razumem najbolj angleško.

Za odgovor se vam že v naprej najlepše zahvaljujem.
Svet potrebujemalo besed in veliko ljubezni.

amigo_no1 ::

Raid je na voljo opcijsko (če ga hočeš oz. želiš ; na Promise SATA kontrolerju )

Odgovor je: da .

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Hmm

ja to bi bilo super, če bi se to dalo. Zdaj, če jaz prav razumem mi ne treba nastavljat ničesar v BIOS-ih, da bi mi zaznalo tisti tretji disk. Ampak meni ne zazna tretjega diska. Kot da ga nimam priključenega. Poskušal sem že z tistimi dodatnimi nastavitvami v RAID ko so preden prideš v BIOS (pri meni moraš stisnit tipki Ctrl+I) pa mi nič ne rata.

Bi se dalo opisat celo stvar malo bolj v detajle, če se da.

Hvala!

amigo_no1 ::

Kako pa imaš priklopljene diske ?
Priklopi tistega, ki ne delam, na sata port , kjer je disk prej delal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

ja tak je.

Tista 2 diska ki ju imam priključena na SATA konektorje, mi sistem zazna (SATA konektorja sta samo 2 v tem je glih problem). Tretji disk, ki pa mi ga sistem ne zazna pa je priključen na SATA RAID konektor (SATA RAID konektorja sta tudi 2).

Tako da se jaz bojim, da je edina varjanta za priključitev več diskov na mojo plato samo kaka od RAID varjant, drugače pa sta lahko priključena samo maksimalno 2 diska.

LP

All ::

pa je dodatni kontroler omogočen v biosu??

Ja če ga omogočim v BIOS-u se mi noče zagnat računalnik. Pride tako daleč, ko bi se naj začeli nalagat windowsi , nato pa se resetira.

All ::

kšn gonilnik bi blo fajn met tut za ta on-board kontroler
izklopi hdd priključen na ta kontroler, probi zalaufat win-se, instal gonilnkov..in pol naprej

alo

najprej sem posodobil BIOS-e. Ko sem to naredil, in ko sem prišel notri v windowse pa mi je javlo da je našlo novo strojno opremo RAID kontroler. Nato sem naložo potrebne driver-je se malo poigral z nastavitvami v BIOS-ih in zadeva sedaj deluje tako kot sem si želel.

Tako da se vam najlepše zahvaljujem za pomoč.

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako omogociti Sata v Biosu

Oddelek: Strojna oprema
181136 (929) amigo_no1
»

EP-5EPA+ ide problem

51144 (1080) alexxxx
»

Zamenjal ohišje zdej pa ne dela?

Oddelek: Pomoč in nasveti
261826 (1470) mkonci
»

ASUS P5W-DH Deluxe in 4 SATA diski - problem...

71532 (1389) jan01
»

a se res nf7-s ne razume s sata maxtor diski???

391828 (1284) pingec

Več podobnih tem