Forum » Programska oprema » slovar
slovar
upirna ::
Delam dodatek za firefox (ko se pomakneš z miško nad angleško besedo ti pokaže prevod)... Vendar imam problem, ker nikjer ne morem najti seznama teh besed.
Potrebujem samo seznam, recimo:
apple jabolko
pear hruška
....
Ima kdo to oz. kje bi se to lahko dobilo?
Potrebujem samo seznam, recimo:
apple jabolko
pear hruška
....
Ima kdo to oz. kje bi se to lahko dobilo?
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]
smetko ::
Mislim da boš tak seznam bolj težko najdel, saj ena beseda v enem jeziku nima samo enega pomena v drugem jeziku.
Samo za pokušinjo ti dam dva stavka v angleščini, kjer ima ena beseda (well) dva popolnoma različna pomena.
well done.
I dug a well.
Samo za pokušinjo ti dam dva stavka v angleščini, kjer ima ena beseda (well) dva popolnoma različna pomena.
well done.
I dug a well.
No comment
noraguta ::
hmm nebi vedu , mogoče se da kje odkupit zadevo. glede na to , da je pri nas stanje z slovarji dokaj obupno sem iz "svojega zepa" pripravljen za resen free slovar projekt prispevat 500€ ali pa tudi kaj več. amebisov-e rešitve so preprosto predrage in prenerodne za upravljanje . že samo odprt besednjak bi omogočil izdelavo slovarjev v različne namene. drugače pa super projekt.
moti me edino da ni že sama država poskrbela zato.
moti me edino da ni že sama država poskrbela zato.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: noraguta ()
upirna ::
Morda bi veljalo nekako pritisniti na državo/vlado/kogarkoli, da ponudi prost besednjak... Potem pa naj državljani izdelujejo slovarje po lastni meri itd.
Se komu sanja, na koga bi se veljalo obrniti?
Se komu sanja, na koga bi se veljalo obrniti?
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]
Karlos ::
Na mobisuxu sem enkrat bral da je nekdo "razbil" nek star slovar, in si potem naredil slovar za symbian telefon.
Pač rečeš da si prepisu besedo za besedo, konc koncev je slovar le skupek besed v nekem zaporedju.
Pač rečeš da si prepisu besedo za besedo, konc koncev je slovar le skupek besed v nekem zaporedju.
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | program, ki ti najde vse kombinacije črk oz. številk, ki mu jih podaš (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 41753 (6445) | XyNOBvxWVJ |
» | Človeški jezik (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 17141 (13456) | kuall |
» | Knjige za učenje francoščineOddelek: Loža | 10208 (9317) | Okapi |
» | Prevajanje brezplačne programske opremeOddelek: Programska oprema | 2388 (1664) | Tear_DR0P |
» | Presis prevajalni sistemOddelek: Programska oprema | 4100 (3775) | dunda |