Forum » Elektrotehnika in elektronika » Kako odstraniti motnje zvoka(brnenje) iz compa na hi-fi
Kako odstraniti motnje zvoka(brnenje) iz compa na hi-fi
manijak80 ::
Lp
Imam integrirano 7. 1 zvočno kartico in povezavo na komponento prek kabla(banana-2x činč). Ko na komponenti pojačam jakost, nenormalno brni v zvočnikih. Se da to kako odstranit?
Hvala,
Matej
Imam integrirano 7. 1 zvočno kartico in povezavo na komponento prek kabla(banana-2x činč). Ko na komponenti pojačam jakost, nenormalno brni v zvočnikih. Se da to kako odstranit?
Hvala,
Matej
- polepsal: BluPhenix ()
BluPhenix ::
Malo preišči ta oddelek, je bilo že večkrat razloženo kako se zadevo omili ali celo odpravi.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Nevihta ::
Pozdravljen!
Imel enak problem, naredil celo znanost, prebral na stotine forumov, neki se je govorilo o galvanskem ločevalniku signala, katerega sem celo nabavil, uspelo mi ga pa ni preizkusiti, kajti sem problem rešil že prej in sicer s prehodom na optično povezavo.
Toplo priporočam!
LP
Imel enak problem, naredil celo znanost, prebral na stotine forumov, neki se je govorilo o galvanskem ločevalniku signala, katerega sem celo nabavil, uspelo mi ga pa ni preizkusiti, kajti sem problem rešil že prej in sicer s prehodom na optično povezavo.
Toplo priporočam!
LP
Nevihta
manijak80 ::
imam starejši receiver yamaha rx v2090. Na compu je izhod za optični in koaksialni kabel, kako pa naj zvežem to z receiverjem??
Hvala.
Hvala.
korenje_ver2 ::
jz sem imel isto probleme na starih oz. cenenih osnovnih ploscah. z nakupom popularnih plosc, se je ta problem odpravil. problem je pa verjetno z ozemljitvijo, kjer se potencial spreminja in tako povzroca hrescanje (moje amatersko mnenje :P)?
zlobcek ::
poizkusi vstekati racunalnik in komponento v isto električno vticnico in povej ce je kaj bolse:=)
ant ::
jaz pa imam isti problem ampak z mikrofonom. če hočem kaj posnet direktno na računalnik npr. priklop mixerja preko mikrofona.
problem izgleda tako, da zvok niha v glasnosti, torej malo naglas malo potiho. to se pojavlja skozi ves posnetek.
matična plata je asrock
thx
problem izgleda tako, da zvok niha v glasnosti, torej malo naglas malo potiho. to se pojavlja skozi ves posnetek.
matična plata je asrock
thx
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ant ()
r5r ::
V bistvu meni brni z notranjo ali z zunanjo zvočno kartico ... problem je v tem, da računalnik nima prave mase. Hotel sem rešiti tako, da bi povezal optično, vendar se nikjer ne dobi pretvornika iz optičnega kabla v jack banane 1/4" recimo. Vsaj kot samostojno komponento ne.
And it makes me wonder.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 5.1 zvok v PC igrah?Oddelek: Zvok in slika | 4976 (1392) | KTr1sk |
» | brum v zvočnikih kriv je štrom!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8713 (5934) | settler |
» | Kako dobiti zvok iz prenosnika na receiverOddelek: Zvok in slika | 5317 (4585) | Primoz7 |
» | iz zvočnikov slišim miško škrrrrOddelek: Pomoč in nasveti | 1216 (1025) | borutzi |
» | Tv out in zvok na TV-juOddelek: Pomoč in nasveti | 1748 (1505) | gumby |