» »

Kateri Microsoft OS...

Kateri Microsoft OS...

cahahopie ::

No tole je bolj anketa...
Jaz sem prej mel na svoji škatli OSe Win98, nato WinME, ki sta se mi rada sesipala. Nato sem naložu Win2000 in sem jih dol vrgu, ker sem obupal ob iskanju primernih šoferjev. Nato so prišli WinXP in te imam še sedaj. Toda moram rečt, da špili delajo nekako usrano oz. nekateri delajo normalno nekateri pa se sesipajo. Pa tudi tisti, ki delajo normalno mi včasih kakšno zagodejo računalniku, da začne brejkat in malo iskat po disku... in to po mojem 1,3Ghz Athlonu, 256 rama, Kyro2 64Mb in 5400 rpm 20Gb IBM-u. WTF? No... ok ni ravno panike. Sam včasih mi še tu in tam start vrstica zmrzne. In baje so tudi WinXP za 10% počasnejši od Win2000?
Torej, katetri MS OS pa vi uporabljate? Kateri OS je v bistvu najbolji, če si tak tipso, da pogosto kombiniram igranje iger, programiranje z PHPjem in risanjem v Photoshopu ter zelo pogostim surfanjem po netu (včasih imam odprtih tudi do 10 IE okenc plus še WinAmp, UltraEdit, Dreamweaver, 2x raziskovalec, apache server in še en par beležnic, ter zelo hitro prekljapljam med okni tako, da sesipanje v stilu Win9.x sistemov ne pride v upoštev).

ABX ::

Kupi Aptivo gor imaš že vse inštalirano.

Pa še močna je.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Jst ::

Jaz uporabljam računalnik v iste namene kot ti. Odprte imam 3dStudio max, photoshop, corel, delphi, kakih 5 IE in najpomembnejše winamp. Uporabljam XPje, vendar razmišljam, da si bom v kratkem w2k instaliral. Imam WD 8,4 in imam kronično pomanjkanje prostora na disku. W2k zasedejo manj in se mi zdi, da so bolj odzivni kot Xpji.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

IceIceBaby ::

Sicer nemaram M$a sploh, njihove operacijske sisteme pa se manj.
Ampak win2k pa trgajo. Nevem kake tezave si mel z driverji. Jaz sem mel isto kyro2 pa je delalo bp. Drugih driverjev je pa itak morje. Uglavnem, probi 2k dat gor. Jaz itak mislem da so prefajn da bi jih res M$ napisal in da so jih verjetno ukradli :D
Ce pa hoces normalno delat z racunalnikom si pa kupi maca pa OSx gor. Prva liga ti povem.>:D

Predator ::

winXP sux totalno kar se tiče funkcionalnosti + še nekaj časa bo trajalo preden bojo sploh odpravili najhujše stabilnostne buge... osebno so mi za resno delo najljubši WIN2k + SP2 + vsi patchi.. jaz sem si celotno stvar instaliral, popatchal in naredil ghost image tako da če bom kdaj uspel sesut vse skupaj bom imel vse skupaj ( celo win2k particijo ) "instalirano" v dobrih 20 minutah :D; stability vsekakor ROX! so pa poden za igranje iger in zanje mam win98se; se pa strinjam z kst-om... ampak tudi ms zna presentit z stabilnostjo za spremembo >:D

AngelOfDeath ::

Sam uporabljam xp-je Saj bi mel win2k sam ne podpirajo iger te pa mi v xp-jih brez tezav delujejo tud v win98se sem mel probleme z igrami.
Kar se pa tice hroscov vsak operacijski sistem (microsoftov)jih ima doben ni imun na to.

Gh0st ::

Jah Cahahopie, ti si globalno znan kot veliki "amaterski ljubitelj, computer engineer wannabe, pobič". Pa ne tega jemat osebno, te tudi nimam namena zajebavat al pa kej podobnega.
Moj point: Za Windowse moraš imeti voljo, znanje in potrpljenje, če hočeš da ti vse lepo deluje. Jest sem imel Windows 98 SLOVENSKE (ki veljajo za zelo nestabilne) tri leta na računalniku in je vse delalo kot se šika! Potem sem dal gor Windows ME (OOO BOG se jih usmili!!!!!!) in jih čez en teden zbrisal ker jih nisem prenesel, potem sem imel Windows XP ki so bili zame prepočasni in preveč tisti LOW-LEVEL-USER-KNOWLEDGE-SYSTEM, zdej mam pa Windows 2000 in sem najbolj happy clovek na svetu...

Sicer pa pravm Linux je še zmeri zakon!
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

cahahopie ::

Vem, da Win2YK rulajo. Težava je bila v tem, da nikakor nisem mogel najti driverjev za modem oz. za čip, ker za celoten modem niti ne duha ne sluha. Kakšne 3 do 4 dni sem se mučil z iskanjem driverjev za noname modem, nakar mi je prekipelo in sem naložil Win98.:D
Linuxe sem laufo neki časa...oz. "kao" laufo, ker nism znau naštimat svojga Kyro2 (neki sem se mučo z Framebufer how-toji), nakar sem obupo in raje ostal na M$, če sem še kdaj hotel kaj koristnega nardit (ni panike, ker Apache dela tud na Win32 sistemu). Morm pa rečt, da so pa Linuxi res en kul zadevca. Najbolj kar mi je bilo prvo všeč je bilo to, da znaju prepoznat ogromno število datotečnih formatov al kaj je že.

Gh0st ::

Datotečnih sistemov (File Systems).
Ja ful velik jih pozna.
Najbolj na k### mi grejo Windowsi zarad tega, ker sploh jih ne moreš prisilit da vidijo na ext1, ext2, ext3, minix, in podobne FS-je! Jest mam na drugem disku Linux in me ful jezi, če kej rabim iz onega diska, moram potem bootat u linux in zmountat NTFS filesystem read-only (damn!) in upat da gre staff na disketo (ali pa poslat na mrezo prek ftp-clienta na localni server). Potem spet bootat u Windoze in spravt zadevo bodisi iz diskete al pa iz SMFBS-a pres local serverja.
To vzame preveč cajta!!!!!!!
BURN MS and Bill Vrata!
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

krucymucy ::

btw: iskal si driverje za w2k, jih ni in ni bilo nikjer za najdit... a za XP-je si jih pa najdu? jako interesantno - kaj pa če bi v w2k probu te iste driverje??? ker so popolnoma enaki kot kot za w2k...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: krucymucy ()

krucymucy ::

tle je pisalo lih to kt zgori... :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: krucymucy ()

cahahopie ::

Hja... ni isto. WinXP imajo pravo zakladnico driverjev in mi je celo našlo driverje za celoten modem (ne samo za čip). Žal v Win2000 še šoferjev pofohal ni.
A bi šlo če bi sedanje driverje od modema za WinXP skopiro in jih namestu za Win2000 ?

SLOWWWeb.net ::

Ok, jaz mam tud težave z tem zaostanki oz. kakor kol jim že rečete. Mam XP HE + 7200 IBMca IWILL KK266 plato, 512SD rama, GF II PRO 64DDR, pa me zanima če je kdo že odkriv kje so težave :\ ?
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Operacijski sistemi[splosne izkusnje] (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
605917 (4811) LordWorm
»

WinME mi delajo hitreje od WinXP

Oddelek: Operacijski sistemi
221792 (1406) daylight

Zakaj samo redki uporabljajo win2k??

Oddelek: Operacijski sistemi
432079 (827) -MiS-
»

XP in igre

Oddelek: Programska oprema
411470 (1073) andrej
»

Kateri os??

Oddelek: Operacijski sistemi
191493 (1230) andrej

Več podobnih tem