Forum » Pomoč in nasveti » Monitorju gre na slabše
Monitorju gre na slabše
Mercier ::
Imam Hansola 910A. Ko se po določenem času izklopi, se ga ne da več prižgati (power On/Off). Pomagala je le (elektro)šok terapija - kabel ven in nazaj. Ni mi bilo sicer všeč, ampak pomagalo je. Lahko bi sicer izklopil opcijo ugašanja in najbrž ne bi imel teh problemov, ampak prej se mi ni zdelo tako dramatično. Problem se je pojavil le tu in tam.
No, po eni od takih šok terapij se mi je slika v zgornji petini zaslona raztegnila in nikakor noče nazaj.
Naj bijem plat zvona? Si lahko kako pomagam?
No, po eni od takih šok terapij se mi je slika v zgornji petini zaslona raztegnila in nikakor noče nazaj.
ABX ::
Pritisni na uno plavo (zgornji del IE-ja) pa ga premikaj levo desno.
Mogoče pa maš enable-an virtual desktop? :)
Mogoče pa maš enable-an virtual desktop? :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()
AngelOfDeath ::
Peobaj Izklopit ohranjevalnik zaslona.
Mimogrede ce je monitor se v garanciji ga nesi na popravilo
Mimogrede ce je monitor se v garanciji ga nesi na popravilo
Šur, popravilo še pride na vrsto. Prej bi rad izčrpal ostale možnosti. Če ga nesem na popravilo, sem nekaj časa brez njega.
BoO ::
Probaj: odklopiti vse kable od monitorja in računalmika, da bo vse brez štroma in potem vse priklopi nazaj.
Meni je tudi slika vsake toliko časa nekaj skakala in trzala pa je to pomagalo.
Kaj pa degaus, si probal?
Meni je tudi slika vsake toliko časa nekaj skakala in trzala pa je to pomagalo.
Kaj pa degaus, si probal?
An approximate solution to the right problem is more desirable than a precise solution to the wrong problem.
Brane2 ::
Nekolme:
Imam Hansola 910A. Ko se po določenem času izklopi, se ga ne da več prižgati (power On/Off). Pomagala je le (elektro)šok terapija - kabel ven in nazaj. Ni mi bilo sicer všeč, ampak pomagalo je. Lahko bi sicer izklopil opcijo ugašanja in najbrž ne bi imel teh problemov, ampak prej se mi ni zdelo tako dramatično. Problem se je pojavil le tu in tam.
Lahko je marsikaj. Lahko je na primer napaka v firmwareju monitorja, kar se recimo dogaja na mojemu SONYju (ja, na tavelkemu- ne se smejat). Lhako pa se zgodi, da se vklopi določena od zaščit v monitorju medtem, ko stvar kao ne dela in ne dovoljuje ponovnega vklopa. To pomeni, da je z monitorjem lčahko kaj bolj resnega narobe.
Zveni tako, kot da odpoveduje nekaj okrog odklonske stopnje. Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.
Glej zgoraj. Ne odlašaj preveč. Če ti tam kaj odpizdi, lahko potegne še kaj za sabo...
če je stvar v garanciji, ni kaj razmišljat. Če ni, se vseeno splača za 19".
Če si totalno brez $$$, prinesi sem, bom pogledal, sam nč ne garantiram...
Lahko je marsikaj. Lahko je na primer napaka v firmwareju monitorja, kar se recimo dogaja na mojemu SONYju (ja, na tavelkemu- ne se smejat). Lhako pa se zgodi, da se vklopi določena od zaščit v monitorju medtem, ko stvar kao ne dela in ne dovoljuje ponovnega vklopa. To pomeni, da je z monitorjem lčahko kaj bolj resnega narobe.
Zveni tako, kot da odpoveduje nekaj okrog odklonske stopnje. Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.Nesi na servis.
Glej zgoraj. Ne odlašaj preveč. Če ti tam kaj odpizdi, lahko potegne še kaj za sabo...
če je stvar v garanciji, ni kaj razmišljat. Če ni, se vseeno splača za 19".
Če si totalno brez $$$, prinesi sem, bom pogledal, sam nč ne garantiram...
Tnx!
Pustil sem ga čez noč, da se ohladi in malo razmisli, pa je trmast. Bo šel na servis. Garancija še velja.
Pustil sem ga čez noč, da se ohladi in malo razmisli, pa je trmast. Bo šel na servis. Garancija še velja.
Evo, to stran gledam na 17 colarju gorenje. Zakaj se mi solzijo oči? Pogrešam Hansola? Ker sem neskrupolozno odnesel nekomu monitor, češ - kaj ga pa ti rabiš? Ali je morda zaradi slike?
Highlag ::
Jest sem tud mel nekaj problemov z monitorjem pred časom, ko sem še uporabljal W98.
Monitor je pri meni ko sem zamenjal resolucijo ekrana npr. ob izhodu iz kake igrice monitor delal normalno, potem pa je slika postajala vse bolj bela in na ekranu so se pojavile bele črte v razmaku cca 3cm. Kontrole za kontrast in svetilnost niso delovale.
In kaj je bilo narobe? Gonilnik za monitor.
Grafična kartica je pošiljala napačne signale za sinhronizacijo slike in monitorju se je čisto strgalo.
Mogoče imaš gonilnik za monitor slab. Poiskusi ga zamenjati z standardnim. Ali monitor podpira osveževanje in velikost slike, ki jo imaš nastavljeno?
Monitor je pri meni ko sem zamenjal resolucijo ekrana npr. ob izhodu iz kake igrice monitor delal normalno, potem pa je slika postajala vse bolj bela in na ekranu so se pojavile bele črte v razmaku cca 3cm. Kontrole za kontrast in svetilnost niso delovale.
In kaj je bilo narobe? Gonilnik za monitor.
Grafična kartica je pošiljala napačne signale za sinhronizacijo slike in monitorju se je čisto strgalo.
Mogoče imaš gonilnik za monitor slab. Poiskusi ga zamenjati z standardnim. Ali monitor podpira osveževanje in velikost slike, ki jo imaš nastavljeno?
Ni to. Probal se že vse kombinacije z drajverji. Vse nastavitve monitorja delajo BP. Lahko nastavljaš kar hočeš. Ampak slika se nekje v zgornji petini zaslona vse bolj širi. V obliki trobente, rečmo.
Spodaj pa je vse OK.
Spodaj pa je vse OK.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Monitor se ugasneOddelek: Pomoč in nasveti | 1981 (1669) | aaads |
» | HP prenosnik- USB težavaOddelek: Strojna oprema | 2153 (1765) | dj71 |
» | Samsung 226bw+utripajoča slikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1919 (1697) | gor13azd |
» | pc dela, monitor "štrajka"Oddelek: Pomoč in nasveti | 1139 (1050) | whatever |
» | Prenosnik - kupjen iz druge roke se izklapljaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1695 (1361) | CCfly |