Forum » Izdelava spletišč » apache, bind, dns, webmin pomoč
apache, bind, dns, webmin pomoč
mambli ::
Zdravo,
Rabil bi enega linux strokovnjaka za pomoč pri postavitev funkcionalnega strežnika.
Kupil sem strežnik v Nemčiji, ki je unmanaged. To pomeni pri njih, da če rabim njihovo pomoč, plačam 120 €.
Predinstaliran je bil suse10.1, apache, mysql, php,... DNS strežnik - bind. Dobil sem tudi 3 dns naslove od njihovih DNS strežnikov.
Domeno sem pri svojem registrarju preusmeril na te 3 DNS strežnike.
Strežnik od začetka ni bil pravilno konfiguriran, vendar sem ga za silo postavil skupaj.
Problem pa imam pri domeni.
Nastavil sem vse zone v named.conf , ter prav tako kreiral virtualne strežnike, ki kažejo na direktorije kjer sem upload svojo stran.
Preko IP-ja lahko dostopam do svoje strani, preko domene pa ne.
Drugi problem. Inštaliral sem tudi phpmyadmin v podirektorij svoje spletne strani.
/home/user/public_html/phpmyadmin
Vendar, zgleda kot da ni pravi za zaganjaje php script. Recimo, phpinfo dela na root-u, v podirektoriju pa ne. V obeh direktorijih so pravice nastavljene na 777.
Bo dovolj za sedaj, ker ne vem če ima kdo s tem izkušnje.
aja, sej res : Za administracijo se uporablja Webmin
Rabil bi enega linux strokovnjaka za pomoč pri postavitev funkcionalnega strežnika.
Kupil sem strežnik v Nemčiji, ki je unmanaged. To pomeni pri njih, da če rabim njihovo pomoč, plačam 120 €.
Predinstaliran je bil suse10.1, apache, mysql, php,... DNS strežnik - bind. Dobil sem tudi 3 dns naslove od njihovih DNS strežnikov.
Domeno sem pri svojem registrarju preusmeril na te 3 DNS strežnike.
Strežnik od začetka ni bil pravilno konfiguriran, vendar sem ga za silo postavil skupaj.
Problem pa imam pri domeni.
Nastavil sem vse zone v named.conf , ter prav tako kreiral virtualne strežnike, ki kažejo na direktorije kjer sem upload svojo stran.
Preko IP-ja lahko dostopam do svoje strani, preko domene pa ne.
Drugi problem. Inštaliral sem tudi phpmyadmin v podirektorij svoje spletne strani.
/home/user/public_html/phpmyadmin
Vendar, zgleda kot da ni pravi za zaganjaje php script. Recimo, phpinfo dela na root-u, v podirektoriju pa ne. V obeh direktorijih so pravice nastavljene na 777.
Bo dovolj za sedaj, ker ne vem če ima kdo s tem izkušnje.
aja, sej res : Za administracijo se uporablja Webmin
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Domena in webserver domaOddelek: Omrežja in internet | 1061 (763) | blackbfm |
» | Boj z mlini na veter in igre na srečo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 29180 (26258) | denial |
» | [Windows] DNS server through DHCP leaseOddelek: Omrežja in internet | 1083 (943) | BigWhale |
» | DNS server notify . server ali kakorkoli že?Oddelek: Omrežja in internet | 1447 (1447) | fiction |
» | domenaOddelek: Omrežja in internet | 2477 (2363) | Sergio |