» »

Win2K startup

Win2K startup

Hrabri Misek ::

Pozdrav

Imam problem z win2k. Vsake toliko casa se spomni in se ne nalozi. Sredi loading windows se vse ustavi (crtice pridejo nekje do sredine) in nic ne mores. in cez nekaj casa pol dela al pa ne. a je ze imel kdo podoben problem?
LP

Maxtor ::

To se dogaja marsikomu, posebej, če imaš bolj malo IDE naprav (disk na primary master in CD na secondary master). To se je dogajalo tudi meni, da je sredi nalaganja kar nekaj časa obstal (na nekaterih PC-jih tudi do minute), nato pa se normalno naložil dalje, samo malo si moral počakati. Ko sem dal na IDE 2 vodilo zraven CD roma še CD RW, so težave izginile. Težav tudi ni bilo, ko sem imel na istem kablu disk in CD rom, vendar se ta kombinacija včasih ne obnese (pri meni se disk in CD rom nista mogla med sabo).

Hrabri Misek ::

No, meni se ustavi za dlje. U bistvu iz tega stajna nikoli ni prisel do konca, ker sem cakal najvec 15 minut. Potem sem ga ugasnil. Zanimivo je tudi da v to stanje pride drugace kot v normalno. S tem mislim da se crtice z drugacno hitrostjo in zaporedjem risejo, in da disk ne praska, ceprav sveti lucka da bi moral.
LP

Maxtor ::

Potem pa žal ne vem odgovora. Mogoče bo disk kriv.

Gh0st ::

Če si resnično Hrabri, potem poskusi tole:
bootej v DOS (s katerim koli bootable Windows CD-jem) in omogoči Startup with CD-ROM Support in poskusi iz CD-ja naložiti kakšne diagnostične programe. Ali pa prosi nekoga, da ti da delujoče boot.ini, command.com in podobne fajle, ker so očitno te sfookani na tvojem računalu! Tako jih potem s pomočjo diskete naložiš...
Drgač pa probi še enkrat inštalirat!! :\
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Hrabri Misek ::

ok, še se cisto ne razumemo. to se meni zgodi enkrat na par tednov, in resitev je da ga ukasnem in prizgem cez kako uro. in potem par tednov dela brezhibno. tko da bo nekje drugje problem.
LP Hrabri


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WTF...problem z Xpjem in bootanjem

Oddelek: Operacijski sistemi
292478 (1833) astrofizik
»

Epox 8RDA+ boot težave...

Oddelek: Strojna oprema
121061 (797) iso2000
»

Iz PIO Moda v DMA Mode

Oddelek: Pomoč in nasveti
81554 (1397) q:-p
»

BUFFER UNDERRUN

Oddelek: Pomoč in nasveti
181508 (1185) Kriko
»

disk riba

Oddelek: Pomoč in nasveti
141255 (1068) matevzm

Več podobnih tem