» »

Outlook problem

Outlook problem

Cwetto ::

Imam Outlookov .pst fajl, ki sem ga uporabljal že od Outlooka 2000, angleška verzija. Zdej, ko pa ga lepo skopiram v mapo in uporabljam Outlook 2003 slovenske, imam problem, ko pišem novo pošto. Namreč, vedno preskoči jezik (tipkovnica) na angleščino. Tako moram vsakič preklapljati na slovenščino, da imam šumnike in pravilno razporeditev tipk.
V polju "ZA:" celo ne morem pisati v slovenščini (sej itak ni potrebe, ker šumnikov ni v e-mail naslovu), oziroma ne najdem afne na angleški tipkovnici.

Poskusil sem v nastavitvah vse dati na slovenščino, pa ne pomaga.

Ker imam v tem pst-ju vse maile, zapiske in koledarske opomnike, ga nikakor ne bi rad menjal.

Stratus ::

Uvozi vso pošto iz Outlooka v Outlook express, pobriši ali preimenuj *.PST file v nekaj drugega, startaj Outlook (naredil se ti bo nov profil) in uvozi pošto in address book nazaj v Outlook. Tako boš dobil nov profil s slovenskimi nastavitvami + vso pošto in naslove.
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

J.F.K. ::

jaz imam tudi en problem za katerega bi bil hvaležen, če obstaja rešitev.

Namreč kreiral sem subfolder v Inbox-u, recimo ime podjetja A. Nato pa znotraj tega subfolderja (Podjetja A) še nadaljne subfolderje za različne kontakte (osebe), kamor se po ustvarjenem pravilu, zbira pošta.

Struktura zgleda takole:
-Inbox
----Podjetje A
-------Oseba A
-------Oseba B

Problem je pa ta, da ko dobim mejl od Osebe A, se ta sicer tja pravilno prenese, nikjer pa ni razvidno da sem mejl dobil (ne na Inboxu ne pokaže, ne na subfolderju Podjetje A). Vidim, da je mejl prišel šele, ko odkrijem strukture vse do osebe.

nonenone ::

zbriši angleščino v regional setings, tako sem jaz izvedel, in zdej je samo slovenščina, včasih pomaga programček - messenger_error_fixer, ima pa tudi microsoft programček za čiščenje pst fajla, zdej se ne spomnim v kateri mapi je, treba poiskat. nekaj bo že pomagalo od tega, če nič drugega ti bo očistilo in popravilo pst, lp

nonenone ::

tisti program je scanpst.exe poišči ga z iskalnikom v windowsih - zdi se mi da je v mapi - program files/common files/system/msmapi/1060/scanpst.exe, pa še en je za čiščenje ost fajlov, to niti ne vem kaj je, lp

Stratus ::

Scanpst ne bo resil tezave, problem je v verzijah PST file-a MS je spremenil strukturo pstja v 2003. Lahko poskusiš tudi izvoz v Archive nato preimenuj trnutni OUTLOOK.PST v nekaj drugega in zaženi Outlook, kot sem prej rekel skreiral ti bo nov PST in prfofil v katerega potem lahko uvoziš pošto. Stvar je v tem da RABIŠ NOV PST file, in na ta način ga dobiš, z uvozom pa pe vso pošto in naslove ki si jih imel.
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

nonenone ::

na koncu sem jaz isto naredil, novi pst, najboljši nasvet

Cwetto ::

Sem dal arhivirat, naredil mi je 200 kb velik fajl, potem nič več, potem sem čez čas Outlook ugasnil, zbrisal tisti 200 kb fajl, sedaj pa mi vsakič, ko štartam Outlook, javlja, da ne najde tega Archive fajla ???? WTF?

Kje pa se sploh maili uvozijo, če bi imel popolnoma svež Outlook (na novo Windowsi), iz starega pst fajla?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Internetna pošta" - uporabniško ime in geslo

Oddelek: Omrežja in internet
253974 (3259) jukoz
»

Outlook 2007 - se ne odpre

Oddelek: Programska oprema
91835 (1050) Han
»

Outlook se kar ugasne in se ga ne da več ...

Oddelek: Pomoč in nasveti
82466 (2373) zlopi
»

Outlook 2003 .pst 2Gb meja presežena

Oddelek: Pomoč in nasveti
121759 (1506) McMallar
»

.pst file in outlook

Oddelek: Programska oprema
51018 (976) berta

Več podobnih tem