Forum » Programiranje » FAT32 sektor
FAT32 sektor
vecpani ::
Mene pa zanima kako pri do sektroja na neki particiji fat32.
Moje mišljenje :
-odprem fat32 tabelo to imam že nareto
-sedaj pogledam koliko klastrov ima tabela
-ponavadi je klaster velik 512 => torej sklepam da ce vnesem sektro 712
to pomeni, da je v 2 klastru + omiki v klastru (200 znakov)
Prosim če mi kdo pove, če je moje mišljenj narobe!!!
Moje mišljenje :
-odprem fat32 tabelo to imam že nareto
-sedaj pogledam koliko klastrov ima tabela
to pomeni, da je v 2 klastru + omiki v klastru (200 znakov)
Mene pa zanima kako naj preberem določen sektor na FAT32 .(LINUX v PJ C)
Moje mišljenje :
-odprem fat32 tabelo, to imam že nareto
-sedaj pogledam koliko klastrov(sektorjev) ima tabela
to pomeni, da se sekktor nahaj v 2 klastru. Da pridem do 712 sektorja :
1 klaster(512 sektorjev) +200 sektrojev=712 sektrojev
Moje mišljenje :
-odprem fat32 tabelo, to imam že nareto
-sedaj pogledam koliko klastrov(sektorjev) ima tabela
to pomeni, da se sekktor nahaj v 2 klastru. Da pridem do 712 sektorja :
1 klaster(512 sektorjev) +200 sektrojev=712 sektrojev
kixs ::
Hmmm... ne vem, ce so ti jasne osnove. Pa ti bom samo tole napisal.
Osnovna enota s katero lahko operacijski sistem dela je cluster. Le ti so na FAT32 od 512B do 32KB (izjemoma tudi vec).
Vsak cluster je pa sestavljen iz sectorjev, ta je velik tocno 512B. Se pravi, cluster velik 512B ima samo en sector, cluster velik 4KB ima 8 sectorjev.
Upam, da ti je zdaj kaj bolj jasno.
Najprej moras ugotovit koliko je velik cluster. Iz tega dobis, koliko je sektorjev v clustru in potem lahko racunas naprej...
lp
Osnovna enota s katero lahko operacijski sistem dela je cluster. Le ti so na FAT32 od 512B do 32KB (izjemoma tudi vec).
Vsak cluster je pa sestavljen iz sectorjev, ta je velik tocno 512B. Se pravi, cluster velik 512B ima samo en sector, cluster velik 4KB ima 8 sectorjev.
Upam, da ti je zdaj kaj bolj jasno.
Najprej moras ugotovit koliko je velik cluster. Iz tega dobis, koliko je sektorjev v clustru in potem lahko racunas naprej...
lp
Osnove jasne!!!
Jest si odprem Boot sector v FAT tabeli, tam preberem stevilo klasterjev.Zanima me samo, če je spodnja formula prava (Da pridem do 712 sektorja :
1 klaster(512 sektorjev) +200 sektrojev=712 sektrojev) ali je mogoče še kašna finta.
Mene samo zanima ali je določen sektor prazen ali poln.
Jest si odprem Boot sector v FAT tabeli, tam preberem stevilo klasterjev.Zanima me samo, če je spodnja formula prava (Da pridem do 712 sektorja :
1 klaster(512 sektorjev) +200 sektrojev=712 sektrojev) ali je mogoče še kašna finta.
Mene samo zanima ali je določen sektor prazen ali poln.
kixs ::
Lej! 1 cluster ne more imet 512 sektorjev!! Razen, ce si se narobe izrazil!
Drugace pa so sektorji povezani s hardverom (trdi disk). Kot ze prej receno, najmanjsa enota, ki jo OS bere je cluster.
lp
Drugace pa so sektorji povezani s hardverom (trdi disk). Kot ze prej receno, najmanjsa enota, ki jo OS bere je cluster.
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Western Digital bo bolje izkoristil prostor trdih diskovOddelek: Novice / Diski | 4977 (3488) | Dami |
» | Paralelno programiranje in platformeOddelek: Programiranje | 1818 (1302) | terryww |
» | Nov najhitrejši superračunalnik v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 45108 (38437) | Thomas |
» | Vdor na spletno stran gov.siOddelek: Novice / Varnost | 3213 (3213) | CCfly |
» | Končno sprejemljiva alternativa ogljikovim nanocevkam?Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 2566 (2566) | Maria |