» »

USB 2.0 težave

USB 2.0 težave

20sdfj093f ::

Pozdravljeni,

v računalnik (QDI Kinetiz-7E, Athlon 2000+, 768 SDR, WinXP SP2) sem namestil USB 2.0 PCI kartico (VIA VT6202).

Po uspešni inštalaciji driverjev in preklopu vseh naprav s plošče (kjer je USB 1.1) na novo, hitrejšo PCI kartico, mi Windowsi ob vklopu USB naprav še vedno jamrajo, da bi bilo potrebno novo priključeno napravo priklopiti na USB 2.0 host (čeprav je na njem), da bi delovala hitreje.

Ob kliku na oblaček "Windows vam lahko to pomaga zrihtat", mi odpre okno, kjer naj bi bile zlistani USB 2.0 hosti:

Po njegovo ni na USB 2.0 kartici nobene naprave.

Težava ostaja kljub temu, da sem naknadno v BIOSu izklopil on-board USB kontroler, tako da sem že res obupan - je mogoče kdo imel podobne težave in jih odpravil?

Zadnja možnost, ki se poraja, je reinstall WinXP, vendar tega raje ne bi naredil, ker je preveč dela...

LP in hvala,
D.

Samo, da oživim temo z dna, ker mi težave še vedno ni uspelo odpraviti - mogoče kakšen hint?

Hvala,
D.

dustphoenix ::

Sam sem imel identičen problem, rešil sem tako, da sem zamenjal PCI režo.
in namesti gonilnike od Winsev in ne tiste ki jih dobiš poleg, vsaj jaz jih nisem...
Kaj drugega pa mi ne pade na pamet.

MrStein ::

Ja, kake drivere si to instaliral ?
Znebi se jih.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Inštaliral sem driverje z via.com.tw. :D Bom poskusil torej z menjavo PCI reže in generičnimi drajverji od M$ja, hvala za pomoč!

(Javim, kaj rata, vendar bom to poskusil šele konec tedna...)

Še enkrat hvala,
D.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Digitus USB3.0-PCIe kartica - zmrzovanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
141355 (1164) MrStein
»

Matična plošča in usb 2.0?

Oddelek: Strojna oprema