» »

Katera mrežna kartica za Linksys WRT54 Gs ?

Katera mrežna kartica za Linksys WRT54 Gs ?

lordquas ::

Dober dan,
Pravkar sem nakupil svež in opevan linksysov router WRT54 GS s Speed Busterjem in od "razmreženja" me loči torej le še nakup brezžičnih mrežnih kartic zanj. Moje vprašanje je torej jasno:
Katero/e brezžično/e mrežno/e kartico/e v cenovnem rangu 25-40 eurov priporočate, da bo kar najbolj kompatibilna z omenjenim routerjem oziroma bo izkoristek hitrosti povezave čim večji? Morda komu pride prav še podatek, da gre za povezave znotraj stanovanja, med routerjem in računalnikom sta ena do dve armirani steni in največ 8 metrov.

Podvprašanje: Kakšen/kateri firmware je priporočljivo dolpotegniti za omenjeni router, da bo njegovo delovanje optimalno, torej stabilno in hitro kot strela?

hvala za nasvete, za zdaj bodi dovolj

mtosev ::

Kaki Level1 vzami
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

OmegaBlue ::

Level1 je najslabša možna izbira pri mrežni opremi. Če želiš izkoristiti speed booster boš rabil Linksys kartico s SB podporo z ostalimi stvar ne deluje. Za tvoj cenovni rang lahko kupiš kako TP-LINK kartico TP-Link TL-WN651G, ki so kar OK. Lahko pa malo več izkašljaš in poiščeš kakšno kartico z Atheros čipovjem, glede na tvoje razmere bo malo lepše lovilo.


Za drugi firmware ti priporočam DD-WRT lahko pa tudi zagrabiš OpenWRT, glede podpore tvojega routerja poglej na TableOfHardware - OpenWrt, ker se routerji po revizijah razlikujejo in vsi niso podprti v isti meri.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

lordquas ::

HJjah, problem pri vsem tem je, da so prav vse Liniksysove mrežne kartice dokaj drage, najcenejša je skoraj še enkrat dražja (40 eur) od povprečnih na trgu (25 eur). Slišal sem tudi že, da naj se takoimenovani speedbooster sploh nebi poznal v praksi, oziroma so razlike minimalne. Poleg tega sem, mislim da v Moj Mikro, prebral, da se s tapravim firmwareom in nastavitvami da že iz navadnega G-ja oziroma GL-ja napraviti hitrejši GS, kar da človeku za misliti, zakaj je potem zadnje-omenjeni router GS toliko dražji? Sprašujem se torej, ali je vredno (pre)plačati linksysovo WMP54 GS kartico s podporo SpeedBoosterju z 55-70 euri, če lahko dobim podobno zmogljivo kartico že za polovico manj? (Dodaten hec je v tem, da moram kupiti kar 3 kartice, kar bi se še jasneje poznalo na mojem žepu).
*Katere pa so kartice z Atheros čipovjem?

Še vnaprej hvala za svetovanje

jan01 ::

Si se že pri routerju zaj*, ker so zdajšne verzije wrt54gs bolj zanič(če imaš možnost ga zamenjaj z wrt54gL), saj ima pol manj flasha, ki ne omogoča, da bi se naložil spodoben firmware... Tudi tisti speed boooster je le softwaresko narejeno!
Linksysovi routerji so odlični šele, ko daš na njega kak odličen alternativni firmware npr dd-wrt, xwrt(openwrt z gui, ...
Še enkrat: zamenjaj z wrt54gL.

M-XXXX ::

Poglej katero verzijo si dubu!
Sam imam v1.1 ki je najbolša (največ rama, najmočnejši proc,...) Poglej si na Wikipediji!

Matek ::

TP-Linkova kartica, ki jo je OmegaBlue omenil, je, presenetljivo, opremljena z Atheros cipom.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

maticm ::

Mene pa zanima kater USB Wireless ključek kupiti?
Grem jutri v nabavo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri ROUTER za cim večjo hitrostjo prenosa (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7020886 (15087) broken/link
»

router?

Oddelek: Kaj kupiti
251986 (1709) Boeing
»

WRT54GS ali WRT54GL router?

Oddelek: Omrežja in internet
232692 (1831) amigo_no1
»

kter Wi-Fi kupt

Oddelek: Kaj kupiti
433483 (2248) trnvpeti
»

Nakup brezžičnega routerja

Oddelek: Omrežja in internet
283724 (3053) opajec

Več podobnih tem