» »

WRT54GS ali WRT54GL router?

WRT54GS ali WRT54GL router?

Mrc1n4 ::

Vem, da je že veliko tem glede brezžičnih routerjev, vendar me zanima, koliko se pozna razlika med tema dvema Linksys routerjema.
Ali je WRT54GS s "speed-boosterjem" vreden 5k sit več? Pa zanima me, če tedva routerja zanesljivo neseta skozi 3 ali 4 stene (10-15 metrov)?

Hvala in LP, Nejc

jan01 ::

WRT54GS ne kupovat!! Je bil malo boljši do verzije 3, pi v4 bil enak, od v5 pa tako kot wrt54g od v5 zanič!!
Od linksys je uporaben le WRT54GL! (in pod maybe še wrtsl54gs, a dražji...)
Poglej še za:
-ASUS: WL500G Premium
-Buffalo: WHR-G54S, Buffalo WHR-HP-G54
Potem pa samo daš gor dd-wrt.

BlaY0 ::

Bi se dalo kje še kakšno trojko izbrskat. Jaz se spomnim, da sem pri nas dobil 1.1 ko so zunaj prodajali že 4.0.

Drugače pa kot jan01 pravi... samo da gre OpenWRT ali DD-WRT gor pa da ima vsaj 8MB ROM-a in 32MB RAM-a...

Matty ::

Jest mam GSja z v1.1, pa moram rect da cisto OK deluje... ponavadi je gor en racunalnik preko LANa, pa 2-3je preko Wifija... in deluje popolnoma stabilno...

Glede hitrosti pa... GS podpira 108mbps... dejansko to deluje samo ce je tudi wifi kartica z GS oznako, kar pomeni, precej drazje... Jest mam PCMCIA kartico (dobil pred casom v A za ugodno ceno) in ce so instalirani originalni Linksys driverji res dela tako hitro...

Jaz imam to v stanovanju, in pokriva cirka 80m2, tko da je povsod signal zadovoljiv...

Ce bi danes kupoval, bi verjetno kupil brez GS (takrat je bila razlika v A med G in GS 5 EUR), po moje je GL kul...

Daresan ::

Glede nasvetov bi bilo pametno, da jih poda tisti, ki tudi sam uporablja omenjen sistem, . Sam uporabljam WRT54GS with speedboosterjem verzijo 5.1 ter firmawere 1.50.8, Uporabnikov lan 4-je ter Wireless trije, ter občasno moj prenosnik, internet pa je T-2/10/2, zadeva dela tako meni kot ostalim, prenos preko wifi-ja je do dva nastropja v bloku in zadeva dela 24 ur, v sami bližini nas je kar nekaj signala, tukaj smo uskaljevali frec. da se ni teplo med seboj, kartice so on linksya, prenos in ostale radosti 100%.
Pred omenjenim sem imel G serijo, če je kaka razlika? ne vem, ker se nobeden ne pritožuje, da povezava pada, slab prenos itd, se pravi meni dela, res pa da gledam že WRT300N
lp
Dare

Senitel ::

Dejstvo je da je Linksys WRT54GS od 1.0 do 5.1 pošteno pošteno oklestil. Seveda ti tudi na 5.1 stvari še delajo, še posebej če uporabljaš originalen firmware. Če pa hočeš kaj bolj naprednega ala DD-WRT boš pa na 5.1 lahko poganjal samo čist osnovno funkcionalnost.

Daresan ::

Ja v tem cenovenem razredu 80 eu je zadeva ok, za kaj več funkcij bo seveda potrebno dodati kakšen tolar več.O tem kaj in koliko seči globoko v denarnico ve posamenznik sam. Res je kot praviš, nekatere stvari so oklestili, celo probal sem nekaj drugih firmwarev, no ja zadeva ni delala ali pa je bila rizkantna, bagasta preveč, nekdo bi lahko sam poštiimal, meni manjka nekaj let ha ha( sem prestar), da bi razumel določene finte :O . Se bo že kaj cekina nabralo pa bo v kratkem drug model, ker vsi bi radi naenkrat delali z torrenti, dc++ itd. in tukaj rata problem in z prenosom, blokiranjem. Sem pa prebral, da ostali modeli imajo solden Linuxov software, to pa je to kar iščem v bodoče.
Dare

BlaY0 ::

Torrent je connection-hog kar pomeni da rabiš router, ki prebavi čim več konekcij naenkrat. Koliko konekcij naenkrat imaš odprtih in ti zadeva še zadovoljivo dela je odvisno od količine RAM-a. Torej, kaj je v tem primeru bolje... GS 3.0 z 32MB ali GL z 16MB. Jaz osebno se požvižgam na razne turbo-boost sisteme ki so pri vsakem brand-du drugačni in nezdružljivi z ostalimi, zame je važno da imam maneverski prostor v ROM-u in da imam dovolj RAM-a.

Daresan ::

In se vrnemo na osnovo, kaj vse se bo delalo preko ruterja, eden dva, zadeva dela tudi z tem ramomom, kar pa je večje pa to kar si omenil, takrat pa je opcija, da nas je več on line, se pravi, da bo dal vsak kak cekin več. Tema je bila za čisto osnovo in men dela 100% ok, res pa je da iščem že sistem z malo več ocpij in to je WRT300N, če je to to? bom pa videl
Dare

BlaY0 ::

Kaj pa če bi najprej počakal, da 802.11n potrdijo preden nabavljaš opremo. Kot sem že nekje zapisal n standard je še v fazi potrjevanja in ni dokončno definiran. To pomeni da firme na trg spravljajo opremo, ki je nek približek standardu in jasno so potem problemi s kompatibilnostjo te opreme z opremo druge firme. Za primer ti dam samo Intel, ki še zdaj ni čisto kompatibilen z g standardom in samo drek meša na WiFi področju.

Daresan ::

No saj tema je bila za nosilca vprašanja kaj kupiti, upam da se ni zbegal in da še manj ve kot je pričakoval, pri meni je pa čas denar, če se bodo kompanjoni odločil in zbrali cekin, potem bomo menjali ruter, drugače pa ne. Res pa je da iščem kakšen dober forum z podatki zaščite sistema, samo čekiranje wifija, userjev, omejevanje, secure itd. Problem je sam nazdzor, no ja pri meni je problem, drugim predvidevam to ne dela težav.
Dare

OldSkul ::

WRT54GL in konec debate. Tako GS kot G verziji sta zanič, ker jih je s časom Linksys popolnoma oskubil. Sicer mam doma WRT54G ampak verzijo 2... takrat so bili to še dobri routerji. Od verzije 5 je pa sranje.

Daresan ::

Ja in to je vse kar znaš povedat, da je zadeva oskubljena:O
Dare

Pekl ::

Mene zanima nekaj... Glede na to, da je Linksys WRT54GL verzija Linux... a to pomeni,
da je software v routerju sprogramiran v Linuxu ali da je mogoče omenjeni router uporabljati samo v kombinaciji z Linux OS?

Hvala za informacijo.

LP, Pekl

amigo_no1 ::

Router dela v vseh osjih.

Saj ima WRT54G v5 notri VxWorks pa dela tudi v ostalih Osjih .

Kmečka logika:
a je ta motika samo za krompir ali je tudi za fižol :D ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Wox ::

Za to poskrbi protokolni sklad TCP/IP.
Commodore 64

Tomay ::

Imam verzijo 4, kater naj bi bila verzija GL najbolj podobna. Sicer še imam originalni firmware ampak bom v kratkem namestil kakšen dd-wrt ali kaj podobnega. Drugače pa dela router b.p. tudi z original firmware, tako da ni strahu razen pri včjih p2p obremenitvah.

Torej moj glas za GL.
Voodoo 4Ever

mikko ::

Jutri grem kupiti en wireless router pa še eno kartico, da bom še bratrancu omogočil povezavo, ki je sosed. hiša je narazen ene 8m. Bo povezava potegnila ? Kater router in katero kartico naj kupim ?
Mislil sem iti v avtero in kupiti tole :
LINKSYS BREZŽIČNI-G ROUTER (WRT54GL-EU)
LINKSYS BREZŽIČNA PCI KARTICA (WMP54G-EU)

Je to OK ? Koliko nese ta router ?

Predlagate kaj drugega ?

mikko ::

http://www.avtera.si/article.aspx?articleid=70331

Je ta vreden svojega denarja ? Kakšen domet ima ?

//link

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jvolk ()

Senitel ::

Izogibaj se Avteri, oni so uvoznik za svega i svašta dobiš pa drugje iste zadeve ceneje. Sicer pa če sta 8m narazen in če nimaš več kot dveh sten vmes potem bi skoraj moral it (če ne gre, lahko na WRT54GL še vedno priklopiš zunanjo močnejšo anteno). Če pa imaš več sten pa dvomim da ti bo tudi N standard kaj pomagal.

amigo_no1 ::

Standard 802.11 N še ni uradno potrjen zato tudi routerju vsebujejo homemade rešitve za 802.11 N.

mikko ::

Živjo!
Kupil sem ta router in še kartico ... Iz laptopa me lepo spusti na net, iz navadnega PCja mi pa najde router , se nanj poveže , ampak na internet pa ne spusti...
you are connected to the access point, but the internet cannot be found >>> to mi napiše ...
V čem je fora , kako to popraviti , da bo normalno delalo ?

mikko ::

Problem je v tem, da se mi kartica poveže ampak ne dobi IPja ... Laptop se pa normalno poveže in dobi IP..V čem je tu fora ?
:s

amigo_no1 ::

Napiši
ipconfig/all
v konzoli

na laptopu in na navadnem Pcju.


Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave

//link

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jvolk ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

wireless router predlog?

Oddelek: Pomoč in nasveti
256143 (4220) Galaxy
»

Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
879686 (6427) janezek67
»

kako povečati WLAN signal v hiši

Oddelek: Omrežja in internet
197413 (6240) Karen
»

Kateri brezžični router kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
407800 (5671) OmegaBlue
»

Izbira brezžičnega routerja

Oddelek: Kaj kupiti
71484 (1311) mikko

Več podobnih tem