Forum » Operacijski sistemi » cool'n quiet ne dela
cool'n quiet ne dela
dmk ::
Sem naložil visto. Drugače sem kar navdušen, en problem.
V resource monitorju mi kaže, da je procesorjeva frekvenca na 100%, čeprav je v tistem trenutku procesor uporabljen recimo 5%.
V BIOSu imam nastavljeno na cool'n quiet (mam AMD X2 3600)
Par dni na začetku je ta cool'n quiet delal (je kazalo recimo 50% maximum frequency), potem, ko sem pa inštaliral več programov, pa zdaj procesor skoz dela na 100% frekvenci.
Kako bi to popravil?
CPUZ je tudi prej med testom stalno kazal enkrat 1000 pa naslednji trenutek 2000MHz. Zdaj pa stalno 2000MHz.
V resource monitorju mi kaže, da je procesorjeva frekvenca na 100%, čeprav je v tistem trenutku procesor uporabljen recimo 5%.
V BIOSu imam nastavljeno na cool'n quiet (mam AMD X2 3600)
Par dni na začetku je ta cool'n quiet delal (je kazalo recimo 50% maximum frequency), potem, ko sem pa inštaliral več programov, pa zdaj procesor skoz dela na 100% frekvenci.
Kako bi to popravil?
CPUZ je tudi prej med testom stalno kazal enkrat 1000 pa naslednji trenutek 2000MHz. Zdaj pa stalno 2000MHz.
LoneWolf ::
BIOS na tvoji maticni plosci ne podpira ACPI 2.0, kot to zahteva Vista za delovanje stvari, kot je C&Q, nekje polovica predvsem cenejsih maticnih plosc podpira samo ACPI 1.0. Med drugim zaradi potencialnih varnostnih lukenj, ki jih dobesedno zahteva implementacija ACPI 1.0 je bila podpora ukinjena, kar je bilo napovedano ze vec kot leto pred izidom Viste. ACPI 2.0 je bil izdan julija 2000, 1.0 stiri leta prej, zadnja verzija je ACPI 3.0b - Microsoft ne zahteva ravno neke hude eksperimentalne tehnologije...
Pocakaj, ce bo proizvajalec tvoje maticne plosce prisel ven z novim BIOSem z ACPI 2.0 podporo. Ce ne, bodo morda spackali kak driver za Visto, veliko jih je obticalo na ACPI 1.0 in o tem se veliko govori.
Pocakaj, ce bo proizvajalec tvoje maticne plosce prisel ven z novim BIOSem z ACPI 2.0 podporo. Ce ne, bodo morda spackali kak driver za Visto, veliko jih je obticalo na ACPI 1.0 in o tem se veliko govori.
Hvala za temeljit 'jutranji' odgovor :)
Mam pa res najcenejšo gigabyte ploščo in v specifikacijah sem prebral, da je ACPI res verzija 1.0b.
Sem pa tud poslal na njihov support vprašanje, kdaj bo možen upgrade BIOSa na ACPI 2.0.
Mam pa res najcenejšo gigabyte ploščo in v specifikacijah sem prebral, da je ACPI res verzija 1.0b.
Sem pa tud poslal na njihov support vprašanje, kdaj bo možen upgrade BIOSa na ACPI 2.0.
nonenone ::
jaz bi pa tudi neki vprašal glede tega - jaz imam v biosu za izbrati ACPI 1,2 in 3, nastavljen je 1 - a moram to zamenjat da mi dela C n Q, imam xp home, C n Q je enable v biosu, a to dela? hvala
če imaš win xp-je, kjer ni tako kot v visti resource monitorja, kjer je prikazano delovanje procesorja, potem si naloži programček cpu-z, kjer je tam ko piše frekvenca navedena trenutna frekvenca procesorja in vidiš, če se spreminja
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem s frekvenco CPUja in FPS droppomOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4577 (4135) | Kaj |
» | Vista in CPU throtling...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2476 (1836) | *TV* |
» | problem iz Cool n quietOddelek: Pomoč in nasveti | 1497 (1262) | simnov |
» | Predolgo nalaganje kernelaOddelek: Operacijski sistemi | 1419 (1295) | BigWhale |
» | nForce (slabe) izkusnjeOddelek: Strojna oprema | 1464 (1206) | Windyy |