Forum » Operacijski sistemi » Mandriva - težave z nadgradnjo paketkov
Mandriva - težave z nadgradnjo paketkov
dux ::
Na disk sem si naložil mandrivo One 2007.
Vse deluje pravilno, imam pa problem z nadgradjp paketkov.
Ko se odpravim v "Install; Remove and Update Software" se mi zažene nadzorno središče za nalaganje, ko pa izberem da bi rad updateal paketke, mi napiše da so naloženi že vsi najnovejši paketki, čeprav to očitno ni res, saj imam firefox 1.5.0.7., KDE 3.5.4, Oofice 2.0.4, itd..
Kako da teh programov ne prikaže v tem update managerju, in kje jih najdem ?
Vse deluje pravilno, imam pa problem z nadgradjp paketkov.
Ko se odpravim v "Install; Remove and Update Software" se mi zažene nadzorno središče za nalaganje, ko pa izberem da bi rad updateal paketke, mi napiše da so naloženi že vsi najnovejši paketki, čeprav to očitno ni res, saj imam firefox 1.5.0.7., KDE 3.5.4, Oofice 2.0.4, itd..
Kako da teh programov ne prikaže v tem update managerju, in kje jih najdem ?
Upanje je v nasih odlocitvah
jamiroq ::
pa si prepričan, da novejši paketi v repozitorijih dejansko obstajajo?
ko sem nazadnje uporabljal mandrivo (enkrat decembra lani) firefoxa 2 recimo ni bilo v repozitorijih in se je bilo potrebno malo potruditi, da sem ga namestil (nameščenega ff seveda ne moreš odstraniti, ker so praktično vsi ostali paketi odvisni od njega ).
ko sem nazadnje uporabljal mandrivo (enkrat decembra lani) firefoxa 2 recimo ni bilo v repozitorijih in se je bilo potrebno malo potruditi, da sem ga namestil (nameščenega ff seveda ne moreš odstraniti, ker so praktično vsi ostali paketi odvisni od njega ).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google: število zahtev za podatke uporabnikov rasteOddelek: Novice / Zasebnost | 5780 (4136) | matijadmin |
» | Pretvorba .tar.gz oz. tar.bz2 v .deb in namestitev v Debian-based Linux distribucijiOddelek: Operacijski sistemi | 1594 (1403) | slitkx |
» | Java v GNOME v IceweaselOddelek: Programska oprema | 1264 (1264) | dunda |
» | (Ne)varna neuradna skladišča programskih paketov?Oddelek: Novice / Varnost | 4259 (2945) | MrStein |
» | Uradno izšel Ubuntu 5.10 - Breezy Badger (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 7653 (5990) | 64202 |