» »

Sesutje sistema in brisanje datotek (pomoč)

Sesutje sistema in brisanje datotek (pomoč)

ExSpirit ::

Pred nekaj dnevi mi je začel sistem delati v "slow motion". Pomagalo je, če sem uporabil "system restore" za nekaj dni nazaj, vendar se je problem pet kmalu pojavil. Tudi ko sem zagnal neko igro mi je zmrznilo da je bilo potrebno resetirati, če sem pa počakal se je pojavil blue screen. Odločil sem se formatirati disk, tu pa se začnejo problemi:

Najprej mi je nekje sredi inštalacije napisal nek error (mislim da za COM+ nekaj takega), vendar vseeno so se Win. naložili. Ker mi ni uspelo zrihtati interneta sem še enkrat formatiral, tokrat mi je prej javilo dva druga errora. Ugasnil sem prenosnik in čez 1 uro poskusil ponovno. Uspelo mi je naložiti Win XP brez errora. Naložil sem vse driverje in updejte, restartiral in nato začel nalagati programe. Ko je bilo večinoma naloženo (delovalo je super brez zatikanja,...) sem resetiral in preden se je zaključil boot screen (ko je črna slika z WIn XP Pro in animacijo za nalaganje) se je za nekaj stotink pokazal blue screen (nisem mogel prebrati kaj piše) nato pa se je prenosnik restartiral... V sistem nisem mogel priti niti v safe mode. Ko sem šel v konzolo za format mi je javilo za c:\ particijo kjer sem imel vse podatke in vse programe in sistem da ni naloženo ničesar. Partition 1 c:\ [Unknown] 49999 MB (49999 MB Free). Na drugo particijo sem naložil windowse ker sem imel backup že na c:\ disku, da bi dobil vsaj to nazaj, vendar c:\ je bil prazen. Kako je to možno? Kaj naj sedaj storim:

- Je možno da je disk zanič? Morda se prenosnik pregreva?
- Je kakšna možnost da dobim nekaj podatkov iz c:\ nazaj - gre za službene zadeve in če ima kdo kakšen dober nasvet sem pripravljen dati tudi denarno nagrado za rešitev (poizkusil sem že z nekaterimi programi, vendar na c:\ niso našli ničesar kar bi lahko restorali (le nekaj čudnih map in datotek), za drug disk so sicer našli zadeve stare že nekaj let, zadnjih podatkov pa ne).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

težave pri nameščanju windows 10 na ASUS-a (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
5612282 (10809) solatko
»

Kako dodati XP k že naloženi visti z AHCI v biosu

Oddelek: Operacijski sistemi
193215 (2192) Gutjerez
»

nemogoče priti v XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
91165 (1033) iration
»

NUJNO. Je disk zanič ali ne?