» »

ASUS WL-700gE

ASUS WL-700gE

[Op] ::

Hi!

Pred nekaj dnevi sem kupil ASUSov wireless router WL-700gE a zaradi pomanjkljivih navodil in informacij ki sem jih dobil zraven (tudi na internetu ji ne najdem dosti) imam nekaj težav z nastavitvami in bi vas prosil da mi nanje odgovorite v kolikor so vam težave znane.

1. Priložen software za nastavitev routerja in wireless povezave se ob koncu nastavljanja kar sesuje oz. javi error in da poskusim ponovno (sem ga opustil in nastavil preko web-a)
2. Problem na katerega sem tudi naletel je bil tudi ta da nisem mogel dodeliti svoje interne (LAN) addresse (možno le le 192.*.*.*).
3. Najbolj me pa moti to da torrent-ov ne morem naložiti na integriran disk ne preko weba ne preko aplikacije Download Master ki sem jo naložil iz priloženega cd-ja (se pravi da ASUS prodaja produkt ki niti malenkost ne izpolnjuje tega kar je všteto v ceno ;( )
4. Sprašujem se če bo sploh obstaja ali pa bo prišel ven kakšen firmware za ta model in bo delalo vse okey (se pravi download torrenta, možna lastna (LAN) addressa,...)

P.S. drugače pa router sam po sebi dela SUPERRRR in mi ni niti še enkrat ni zmrznil med delovanjem (trenutno čez 500 konekcij in še naraščajo)

THX, THX in še enkrat... THX ZA VSAK ODGOVOR :P

jan01 ::

[Op] ::

jan01 res thx ampak to sem našel tudi sam a:

1. Na http://wl500g.info ni kaj dosti odgovora na moj problem (vem da so teme prav za WL-700gE!).
2. Na http://wl700g.homelinux.net/drupal/ pa je razlaga super a zanimam me kako ta frimware deluje v praksi?!

THX in naprošam vas za še kake odgovore! :D

[Op] ::

No da nadaljujem to temo :)

Sem uspešno naložil ASUSov custom firmware in poskusil usposobiti zgoraj naštete zadeve a javlja neke errorje:

tar: Cannot create directory `./opt/sbin': Input/output error
tar: ./opt/sbin/ldconfig: No such file or directory


Ne vem kaj naj naredim - a je imel kdo že take probleme pri manjšem bratu WL-500g?! PLS HELP! :'(

THX!

[Op] ::

Ni mi jasno kako lahko oz. boje jim je sploh dovoljeno da prodajajo izdelek ki ga mastno plačaš a sploh ne deluje tisto glavno zaradi česar je cena tako visoka!!! Drži me da jim izdelek nesem kar nazaj in naj se oni ukvarjajo s tem če ne morejo izdati delujočega firmvarea! ;((

SeTAr ::

Izgleda (ne samo po tem kar si ti napisal), da vse asus zadeve, ki so prišle ven po fenomenalnem wl500g deluxe smrdijo do neba.

nonenone ::

jaz sem hotel tudi kupit ta dragi aparat (63 tisoč SIT), neki sem se premislil kaj pa vem zakaj in ga nisem kupil, zgleda da imam neko srečo. precej je draga ta zadeva, kolikor pa tu vidim ne dela tako kot bi morala, hm

[Op] ::

Ne saj model sam po sebi dela perfektno (nič ne zmrzuje!) a problem ki ga imam je da ne deluje P2P niti FTP ko je PC off (pa prav s tem namenom sem ga tudi kupil da ne poslušam delovanje ventilatorja!).

P.S. zakaj sem se odločil za WL-700gE in ne za WL-500g Deluxe je ta da ima dražji brat vgrajen ide disk kar bi moralo delovati (pa ne :D ) mnogo hitreje kot preko USB priklopa...! Sem se že zmenil da mi bodo zadevo uredili da bo delovala oz. jo zamenjali brez komplikacij :D

Aja če pa imate kakšen nasvet pa le kar na dan z njim :D :D :D

aiko ::

Sam imam WL-500gPremium in dela vse. Je kot tvoj, samo brez diska.
LAN IP-je lahko nastaviš kot hočeš. Stvar je taka, da nekje pod dhcp (ne vem točno) imaš mesto za vnest MAC pc-jev(brez -) zraven pa vpišeš IP. Apply, reboot in dela. Download master: Enable aplikacijo, naredi željene mape na disku, share (če jih rabiš) in to je to (meni dela, disk pa je na usb). Možno da rabi disk sformatirat?? Sicer pa uporabljam DD-WRT firmware, ker trže gate, ima tudi VPN, res pa je, da izgubiš download masterja.

amigo_no1 ::

63 tisoč SIT za router ? Kaj ste nori ?

navodila:
http://support.asus.com/download/downlo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Snegec ::

Pri nas so ga testiralai pa noben ni rekel, da ima kakršenkoli problem.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

[Op] ::

Nisem rekel da so "problemi". Router dela normalno za običajen download in upload le ne dela tisto glavno zaradi česar je router tako drag (se pravi download in upload ko je PC off)!

P.S. če bi potreboval za običajni download in upload bi si raje kupil LinkSys WRT54GL ki je odličen izdelek le manjkajo mu nekatere funkcije ki naj bi jih ta model "imel" :D

mike2k ::

Pobrano direktno z asusove spletne strani:
http://www.asus.com/products.aspx?l1=12...
Download Master
Download files from the Internet even when the PC is off.
- Auto bandwidth management ensures Internet access quality
- Download 7 BitTorrent and 10 FTP/HTTP files simultaneously


Zaj pa prosim, tisti ki ta router maste, da sporočite, če zadeva renično deluje kot je opisano in ali se ga splača kupiti =))) bi bil zelo hvaležen, ker rabim en fajn zmogljiv router (beri: router ki ne bo zmrznil ko je vzpostavljenih 600 linkov (~200 na komp) oziroma pri polnem downloadu.

hvala in LP
Miha

pujsek_ ::

Za ta denar si nabav kakšno bolj profi varianto in ne šminko... koliko sem jaz preočil tega gPremiuma, ki je narejen po istem kopitu se mi so novi asusi totalno zasrali! "moje mnenje"

Umisli si potem raje kakega Vigora 2910G, ne vem sicer kaka močan je wifi del, ker nimam G modela, vendar men kot gateway fura več kot 30. PCjev!
Welcome shop.wlan-sat portal...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Omrežja in internet
61981522 (13283) brez-imenko
»

Kako ugotoviti ali je kdo priklopljen na router

Oddelek: Omrežja in internet
91975 (1651) jan01
»

ASUS WL-500gP in T2

Oddelek: Omrežja in internet
81064 (948) zdravc
»

Vprašanje o routerju (s skico)

Oddelek: Kaj kupiti
101850 (1619) Veron
»

Kako nastavit WLAN ASUS WL500g (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
697577 (5321) DixieFlatline

Več podobnih tem