» »

Težava z explorer.exe?

Težava z explorer.exe?

sm0key ::

WinXP:
katerakoli aplikacija se mi bodisi sesuje, zmrzne ali "zabluzi" (beri: ne odziva dokler ne preklopim na drugo aplikacijo in potem spet nazaj), vsakič ko želim kaj shranit ali odpret (File - Save, Save As, Open, Save for Web...). Sumil sem na virus, vendar mi Process Explorer ne pokaže nobenega sumljivega procesa, prav tako Avast, Norton AV, AdAware in XoftSpy (vse updejtano) ne zaznajo nobenega okuženega fajla... malo sem tudi poguglal (zaenkrat premalo - bom še) pa nikjer ne omenjajo problema...

je imel kdo podoben problem?

Apyon ::

Nasvet: Naredi backupe pomembnih podatkov!! Imel sem ta problem, pa žal ni zdržal dolg -> crash & format c:

`ripper` ::

formatiraj, winse na novo. Ce bo se kr sralo, memtest86+ pa stestiraj ram...sam pomoje bos z novimi Windows resil problem.
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)

šernk ::

meni se tud sesuva pa me je najdu spybotS&D spremembo u registru ma mi noče popravt (pa se tud ne trudim da bi popravu ker uporabljam FF in me zato ne moti prav preveč)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

DubleG ::

Če sem prav razumel uporabljaš Avast in Norton hkrati?

Enega daj dol.

R33D3M33R ::

Pa ne da imaš naenkrat nameščena dva antivirusa? Če je temu tako bi to znal biti vzrok za zmrzovanje.
Na tvojem mestu bi pognal scandisk, lahko da je prisoten kak slab sektor.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

sm0key ::

ne, namestil sem vsak anti-virus posebej. Mislite, da je lahko kaksna napaka, kadar odprem Save, As... window, ker sproži kakšne background scan procese, potem pa se obesi?
na vsakem anti-virusu sem nastavil "pasivno" delovanje (brez avtonomnega background checka)... A potem mi res ne preostane drugega kot reinstall? Tega bi se ognil raje kot hudič križa :| :( :'(
sistem je up že 4 leta b.p. (do zdej)...

jan01 ::

Shrani vse pomembne podatke in računalnik formatiraj in posnemi na novo(na začetku instalacije npr windows xp izbriši particijo/e (d) in naredi novo/e. Na začetku rabiš le za os(recimo particija 20GB za windows), ostalo lahko kasneje razparcitiraš.
Glede zaščite: imej le en antivirus, kakšnega dobrega(kaspersky, avira premium, nod32, symantec corporal(ne norton!)), en firewall(outpost, comodo, jetico,) in še kaj proti spywaru(webroot spy sweeper, spyware doctor, avg anti-spyware).
Pa uporabljaj firefox z noscript, adblock plus, cookiesafe.

sm0key ::

hmm...hvala za tale izčrpen nasvet ;) se mi pa poraja vprašanje, ker sam nočem preveč obremenjevat sistema z temi background running gadgeti, ker nucam kapacitete za work...sicer pa ja, dober firewall se splača met, ampak keri so pa free?

jan01 ::

Le 2 free, ki jih lahko priporočim:
-comodo -enostaven, zelo malo nastavljanja, a vseeno po testih odličen
-jetico -za začetnika zahtevnejši, a tudi zelo dober.

Priporočljivi plačljivi antivirusi:
-kasperksy 40€, npr enaa -zelo priporočam
-avira premium le 20€(iz njihove strani, 30€ - alphito)
-nod32 izobraževalna licenca le 21€
... glej teste na av-comparatives.org

sm0key ::

OK imam malo komplikacij in ne želim ravno ponovno nameščat windows (beri: preveč datotek za uredit v backup)...ima kdo kako bypass rešitev, kako bi debuggal ta explorer.exe?
prosim, stvar je že nujna...

Dead_Eye ::

klik

Poskusi še s tem, mogoče si staknil rootkit.
The one and only

sm0key ::

Malo sem izoliral problem.

summary:

Save, Save As, Open, Open As... dialogi se v večini programov ne odpirajo ali povzročijo zamzrznitev aplikacije. Vsi programi s temi težavami imajo opravka z bitnimi slikami. Katerikoli Browse dialog, ki kot cilj išče bitne slike (JPEG, GIF, PNG...) ima te težave. Paintbrush se sesuje brez nerganja, znotraj Windows opcija Open With (context menu) dela (ko ozberem katerikoli image program) - tudi iz raziskovalca. Drag & Drop dela povsod.

Še summary iz posameznih programov:

FreeHand pri katerikoli funkciji (open, save, save as...) vrže error: "Could not save the document because an unknown command was encountered"
tale zveni zelo čudno. Kot da program še ni slišal za opcijo Save...:(

Photoshop
ukazi; Open, Save, Save As, Open As ne naredijo NIČ. ukaz Save For Web pa za vse formate (jpeg, gif, png...) vrže error: "Could not complete this operation. An unknown error has occured".

Illustrator
ukazi: Save, Save As, Open povzročijo da se program obesi, ukaz Save As Template dela (ker ne izvaža bitnih slik), context menu Open Recent znotraj menuja File deluje (očitno zato, ker srž problema ni v direktnem naslavljanju fajlov iz diska). Ukaz Save For Web v prvem poskusu dela, vsak naslednji zamrzne aplikacijo. Potreben je restart aplikacije.


Težava mora bit nekje v samem dialog oknu, kjer določaš lokacijo in filetype za datoteko, ki se bo shranila. Ker ne dela niti Open dialog, predvidevam, da je problem nekje v jedru iskanja bitnih slik, ali prepoznavanja, or what the fuck i really dont fucking know....:(

any ideas?

sm0key ::

Dead_Eye: pravi da tega rootkita ni na sistemu...a obstaja več takih skenerjev za več različnih rootkitov?
kašno sranje (rootkit) sploh je to?

sm0key ::

update: našel sem nek Trojan imenovan Torpig, ki sem ga sicer že removal...v samem opisu pravi, da je to spy program, ki bere naslove aktivnih oken, poslanih keystroke-ov...blablabla, ter da občasno pošilja zbrane informacije v nek center...to pomoje nima veze...se je pa usral na dokaj sumljivo mesto: */Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Policies/Epxlorer/" entry/ključ je bil imenovan NoActiveDesktop...zdaj ga ni več...tam pa se najdejo tudi nasledni ključi:


ClearRecentDocsOnExit
NoDriveTypeAutorun
NoRecentDocsHistory
NoRecentDocsMenu
NoStrCnpLogical

Predvidevam, da ima to veze z TweakUI programčkov, s katerim sem očitno proizvedel te ključe. Logično...seems harmless. Le zadnji, NoStrCnpLogical je čudno izven kontexta (na pogled)...nevem...

edit: ja, problem je še vedno tu...:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sm0key ()

sm0key ::

anyone? :'(

sm0key ::

nihče ne ve kaj mi je storiti?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako združiti 2 sliki v 1?

Oddelek: Pomoč in nasveti
284787 (4086) Vice
»

Shranjevanje fotk v Adobe Photoshop CS3

Oddelek: Pomoč in nasveti
91117 (782) Jazzie
»

Program za video

Oddelek: Programska oprema
111673 (1556) jonynho
»

Aktivacijska koda za program

Oddelek: Programiranje
102002 (1577) Srachko
»

slika na html... kako onemogočiti shraniti sliko...

Oddelek: Omrežja in internet
171174 (929) BigWhale

Več podobnih tem