» »

Zamenjal 2 plati, pa se nobena ne odviza. je mogoče kaj drugega krivo?

Zamenjal 2 plati, pa se nobena ne odviza. je mogoče kaj drugega krivo?

djamshy ::

Živjo,

prejšnji teden mi je crknil PC. Že kar nekaj časa mi je nagajal, ob zagonu se je najprej ogreval 15-30minut da se je sploh pojavil BIOS, nato se je najprej parkrat reštartal v Biosu, pol v zagonu windowsev, pa v samih windowsih, tko da je po ca 10 restartih le priplezal do delovanja. Občasno je v BIOSu tud javil CMOS napako, izbral sem pač F1 al F2 pa je šlo naprej.
No, nazadnje pa se ni več zagnal. Črn ekran, CD-rom lučka utripa, ventilator PC in procesorja laufa, in to je to. Kolega je bil mnenja da je šla plata (K7S5A) in sem kupil rabljeno K7T266 Pro2.
Zamenjam vse komponente, preštekam vse konektorčke, pa mi začne ob zagonu PC piskat 3 dolge piske. Ponovno vse še enkrat iztaknem/vtaknem pa mi neha piskat, ampak sem spet na istem črnem praznem ekranu. Če mal staknem RAM iz reže začne plata spet 3xpiskat.
Grafično (Nvidia RIVA TNT2) in disk sem probal v drugem PCju - delata. Mam še starejši procesor Athlon 1000, sem ga sprobal namest zdejšnega Athlon 1800 XP+, na pi razlike. RAM 512 in 256 DDR SDRAM sem probal vsakega posebej v raznih režah, pa ni razlike, edino kar nisem mogel sprobat je RAM iz kakega drugega PCja al pa da bi dal svojadva v kak drug pc, ker ne dobim primernega. Plato sem vzel ven iz PC-ja, če je kje kak stik, jo sprobal zunaj, samo z ramom grafično, procesorjem in hladilnikom, spet nič. Hladilnik za procesor Zalman CNPS7000B sem si kupil ker se mi je prej procesor preveč segreval, zdej dela ok, delovna temp. 50-60 °C. Resetiral sem CMOS, staknil baterijo&menjal baterijo, menjal napajalni kabel hladilnika,....., zdej mi pa že zmanjuje idej.

Kaj še predlagate, je mel kdo podobne izkušnje?

MSI K7T266 PRO2, AMD ATHLON 1800XP+, RAM 768MB, RIVA TNT2 32MB, Maxtor 80Mb
C64 - legend!

H4rVeSteR ::

če je zvok (3x pisk) ob vtaknenjem in iztaknjenem ramu enak, potem je tvoja težava RAM. glede na to, da plata podpira ddr266, lahko v njej poženeš kateri koli ddr1 RAM, le da bo ta vedno deloval na največ ddr266. torej probaj s kakim drugim ddr1 (266,333,400 oz kar dobiš pod roko) ramom.
***I have a dream***

#000000 ::

djamshy ::

Plata piska zgolj ob istaknjenem RAM-u, drugače se ne odziva.
C64 - legend!

postar_si ::

djamshy ::

plata se ne odziva, ne piska, razen če iztaknem ram, na ta način sem sam sprobal če sploh plata da kej od sebe.
C64 - legend!

Azrael ::

>Če mal staknem RAM iz reže začne plata spet 3xpiskat.

Ne delaj tega! Z napol priklopljenim RAM modulom zlahka narediš kratek stik, ki uniči tako ploščo in/ali RAM modul. RAM naj bo vklopljen tako kot mora biti ali pa naj bo zunaj. Ne nekaj vmes.

Po opisu sodeč je fuč ali :
- RAM, si poskusil samo z enim modulom?
- obe matični
- procesor, lahko tudi oba, če si bil dovolj nespreten z menjavo hladilnika, sploh če so se težave začele kmalu po menjavi hladilnika.
Nekoč je bil Slo-tech.

jat2406 ::

Kaj pa napajalnik? Si ga že probal kje drugje ali pa tu kakega drugega.
Če je vse skupaj že malo starejše se napaj lniku lahko zgodijo napihnjeni kondenzatorji tako kot na matični, samo vidiš jih ne.
Če 5V pade pod 4,8V pa običajno tudi noče delat prav lepo.

Moja Izkušnja :
Na polici imam enega, ki ima normalne napetosti pa plata z celeronom 1,8G ni štartala. Skratka simptomi praktično isti tvojim samo, le da nisem poskušal brez ramov ..., dal drug napajalnik pa je šlo.
Nisem ga še pogledal v drobovje kaj bi lahko bilo narobe.

Azrael ::

Še nekaj, prej si ime ECS K7S5A. Ta plošča podpira SDRAM in DDR RAM. Upam, da nimaš slučajno SDRAM in ga pri novi platki tlačiš v DDR slote (baje gre, malo bolj na silo, ampak gre). To ne deluje.
Nekoč je bil Slo-tech.

Dead_Eye ::

Ti je prišlo na pamet, da je mogoče rabljena plošča pokvarjena? Takih, ki prodajajo slabo/pokvarjeno robo je veliko.

To z DDR/SDR pa preveri :)
The one and only

djamshy ::

Hvala za ideje, rezultat je pa zaenkrat še kar na nuli. Že na prejšni plati sem mel DDR RAM tko da sem tudi na tej uporabil zgolj DDR. Probal sem ločeno tako z enim modulom (512) kot drugim (256), pa še od kolega sem ga sprobal. Kar je novega je da na dveh od treh rež za ram, dobim 3piske, na tretji reži pa nič piskov. Čudno.

Sprobal sem tudi drug napajalnik, brez rezultata.

Mi zna kdo odgovorit, če tudi pokvarjena plata oddaja kake zvoke(bios beep codes), da se ne bom tolažil ker dobivam 3 piske in si mislim da mogoče pa nisem sprobal čisto vsega, pa da ni nič narobe s platama. Tnx.
C64 - legend!

Snegec ::

Mi zna kdo odgovorit, če tudi pokvarjena plata oddaja kake zvoke(bios beep codes)


Odvisno koliko je skurjena in kje. Ko se je meni skurila plošča (GA 8IP775-G) se je ob vklopu zagnal disk, pečka, bentilatorji, vendar ni blo slike in ni blo nobenga zvoka. Sploh. Tudi ko sem vzel ven ram in grafično je bilo vse tiho.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

iro ::

@ djamshy poglej ZS.

Urc ::

@Snegec

Hehe meni se ja ta problem včeraj pojavil, probal sem zamenjati napajalnik, resetiral bios... Računalnik se je potem še enx zbudil in prišel v winse in se tam ugasnil in od takrat ga ne morem več zbuditi :( Mam pa plato GA K8NS-PRO torej ma gigabyte to lepo značilnost...:)
No verjetno plate gigabyte nebom več kupil :\

djamshy ::

#!"¨%# damn napajalnik #$*#!

Na novi plati ni pomagala nikakršna zamenjava. Potem sem iz obupa sprobal še staro plato z min. komponentami in švohnejšim napajalnnikom (235W), ker drugega nisem imel pri roki. Pa se je takoj zagnal. Od tam naprej sem samno še polnil škatlo in občudoval rezultat.
Ta novo plato sem pa verjetno dobil skurjeno al pa sem jo pri nevešči vgradnji in obdelavi jaz skuril.

Vsekakor dobra lekcija. Hvala za pomoč-ideje.

Snegec ::

Mam pa plato GA K8NS-PRO torej ma gigabyte to lepo značilnost...:)


Da se razumemo. Gigabytke jest še vedno cenim. Meni je "crknila" po moji lastni krivdi, ker sem bil gnoj in se mi ni dalo UPSa priklopit, čeprav je pol leta nabiral prah neodpakiran na polici. In mi je odneslo ploščo ob dveh zaporednih 1sekundnih odklopih elektrike. Crknila je pa po približno.. hmm.. 2h letih uporabe. Igrce sem nabijat tudi ko je treskalo pa ni blo nkol nč. Tak, da prirojena lastnost Gigabytk to ni.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

DominusSLO ::

In mi je odneslo ploščo ob dveh zaporednih 1sekundnih odklopih elektrike.


Meni je tako enega bartončka odneslo, ko sem še imel en čipšit napajalnik ;)

sorry za offtopic
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ni slike

Oddelek: Strojna oprema
211262 (1083) Tr0n
»

Zaradi dolgega piska se mi ne prižge ekran.Ne vem zakaj??

Oddelek: Strojna oprema
81107 (976) Dro
»

Zagon računalnika se odpre v Bios

Oddelek: Operacijski sistemi
121887 (1693) lojze8
»

Problem z rami oz. matplato

Oddelek: Strojna oprema
12907 (812) >>><<<
»

Matična Plošča ne dela

Oddelek: Strojna oprema
91759 (1574) Glicerin

Več podobnih tem