Forum » Programska oprema » Physical address Extension (PAE)
Physical address Extension (PAE)
TechBeats ::
ender ::
PAE je smiseln samo če imaš več kot ~3GB RAMa (odvisno od matične plošče in razširitvenih kartic; PAE omogoča, da na 32-bitnemu procesorju uporabljaš naslovni prostor večji od 4GB [2^32bytov] - do 64GB [2^36]).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
TechBeats ::
Thnx.
Zato k sm pr sosedu vidu, k ima 1giga rama u enmu kosu (athlon x2), in mu kaže da je aktivna, jst mam pa mam 2x512 (intel p4), sam zgleda če meu tud jst u enmu kosu 2 x1giga, pol bi najbrš tud men delal.
Zato k sm pr sosedu vidu, k ima 1giga rama u enmu kosu (athlon x2), in mu kaže da je aktivna, jst mam pa mam 2x512 (intel p4), sam zgleda če meu tud jst u enmu kosu 2 x1giga, pol bi najbrš tud men delal.
ender ::
PAE se ti sam od sebe vklopi tudi, če procesor podpira NX (zaščita pomnilnika pred izvajanjem), in je v Windowsih vklopljen DEP (Data Execution Prevention). To imajo vsi Athloni64 in pa novejši Pentiumi 4 (in vsi Core2 procesorji).
There are only two hard things in Computer Science:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux Ubuntu 15.10 32bit zahteveOddelek: Operacijski sistemi | 1977 (1711) | čuhalev |
» | Zakaj imam samo 3GB namesto 4GB rama? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 20345 (10430) | bobi1992 |
» | 4GB rama na operacijskem sistemu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9029 (7838) | opeter |
» | Dell za 4.600 evrov nudi računalnik za (interaktivno) zabavo - XPS 720 H2COddelek: Novice / Modifikacije | 5331 (3908) | MrStein |
» | 4x1gb ddr2 ali 2(kit)x2gb ddr2 ? (4gb ddr2 rama)Oddelek: Strojna oprema | 2287 (1715) | CheapShit |