» »

MIDI klaviatura, softver

MIDI klaviatura, softver

Sergio ::

Hello.

Pozna kdo kaksen (po moznosti freely DL-able) program, ki bi mi omogocil to, da bi preko MIDI-ja na masino prikljucil klaviaturo, gor igral, medtem pa bi mi program izpisoval note, ki sem jih zaigral?

lp
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

gam3r ::

Ja tole si malo čudno napisal...
Najprej rabiš pretvornik iz MIDIja na USB (ga verjetno maš?) če ga nimaš, ti priporočam Nekaj kor Roland uM-1 EX. Ga imam tudi jaz.
Ko sem že glih pri tem, zdej bom dubu en program ki zmanjša latency saj je preveč razlike od tega ko ti pritisneš tipko in do takrat, ko se sliši na zvočnikih. Če še nimaš pretvornika, vedi da se v programu latency sliš (pol sekundna zakasnitev vsake tipke) kar je potem neuporabno. Za programe nevem, sam imam Cubase SE 3, samo je 200E. Ko igraš na njega, program tudi ve, kok močno in koliko časa pritisneš. Ko pridem domov, ti pastam sliko. (MIslim da niso note, so neke pike)
Za freely Dl-able...žal ne vem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gam3r ()

zcetrt ::

Joj, gospod...

Čemu bi človek potreboval pretvornik na USB? Resne kartice imajo vse midi priključek (ponavadi DIN), če je kartica neresna, pa ima Joystick port, kamor se vtakne nekoliko drugačen MIDI kabel. Dandanes pa se res najpogosteje pojavljajo MIDI klaviature, ki imajo kar USB priključek (in se tudi napajajo preko njega).

Pikice v Cubaseju so dejansko toni, ne nariše pa not. Sam sem nekoč uporabljal Sibelius in Finale (tedaj sicer millenium edition).

Latenca pa bo. Za izogib le-te so potrebni hudi driverji, ki jih omogočajo le hude zvočne kartice. Do določene mere sicer lahko zmanjšuješ buffer, a je kajkmalu neuporabno.
4.

Sergio ::

Hm, ali sem jaz slep, ali Finale Notepad ne omogoca MIDI-IN? Tukaj lahko samo rocno risem note noter.

EDIT: A, vidim da to omogoca Finale SongWriter. Bom poskusil.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sergio ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pisanje not

Oddelek: Loža
51899 (1548) sandmat