Forum » Strojna oprema » RAM nadgradnja in sledeč problem...
RAM nadgradnja in sledeč problem...
daljaz ::
Torej... z mojim računalom sem bil dolgo kar zadovoljen, ampak, ker sem si pred kratkim omislil visto, je začel moj mlinček kar precej počasneje delat. Glede na to, da sem imel samo 512 rama je to kar razumljivo, ampak sem bil vseeno presenečen, da mi dela še kar hitro, brez večjih problemov.
potem pa sem kupil dodatnih 2x512 mb rama in spet zalavfal komp... kar naenkrat mi začne štekat (počasneje delat) kot bi mel prekletega amiga comodore...
here's the fun part: s tem ko sem dokupil ram sem tut vgradil 2 nova chasis fan-a, modro luč, IN nove okrogle (take lepe, ne tiste grde ploščate) kable za HDD, CD enoto, floppy...
Najprej sem posumil ram... (nevem zakaj, ram je pač ram, a ne?) vzel sem ga nazaj ven in komp se je odzival še slabše . No ja, lažem. Sploh se ni odzival. Potem sem spremenil teorijo in posumil diske, ker ko mi je za silo uspelo vzpostavit stik s kompom (beri: ni zaštekal v ptvih 5 minutah) in sem poskušal prekopirat moje dokumente s C diska(120gb maxtor, na katerem so winsi) na G disk (160gb maxtor kot slave disc) mi je zmrznil. Torej sem si mislil, da so diski. Nato sem danes spet poln upanja (...) zagnal računalnik in zmrznil mi je že takoj ko se pokaže oni ekran na katerem piše kero matično maš ( ASUS a7v880) in spodaj še tisto: press DEL to enter SETUP... torej gre za matično. ane? pol je pa tle še wild guess, da mi dela probleme vista...
torej nimam več pojma kaj bi lahko bilo, zakaj se računalnik odziva tako slabo, če se sploh odloči odzivat. Na servis ga nisem odpeljal zato, ker se bojim, da bodo kej zajebal s podatki in ne bom celotne vsebine diska dobil nazaj... formatiral ga pa še nisem zato, ker mam ene par neprecenljivih stvari na c disku pod mojimi dokumenti...
lepo prosim če kdo pomaga. Kakeršen koli nasvet bo dober! Hvala že v naprej!
potem pa sem kupil dodatnih 2x512 mb rama in spet zalavfal komp... kar naenkrat mi začne štekat (počasneje delat) kot bi mel prekletega amiga comodore...
here's the fun part: s tem ko sem dokupil ram sem tut vgradil 2 nova chasis fan-a, modro luč, IN nove okrogle (take lepe, ne tiste grde ploščate) kable za HDD, CD enoto, floppy...
Najprej sem posumil ram... (nevem zakaj, ram je pač ram, a ne?) vzel sem ga nazaj ven in komp se je odzival še slabše . No ja, lažem. Sploh se ni odzival. Potem sem spremenil teorijo in posumil diske, ker ko mi je za silo uspelo vzpostavit stik s kompom (beri: ni zaštekal v ptvih 5 minutah) in sem poskušal prekopirat moje dokumente s C diska(120gb maxtor, na katerem so winsi) na G disk (160gb maxtor kot slave disc) mi je zmrznil. Torej sem si mislil, da so diski. Nato sem danes spet poln upanja (...) zagnal računalnik in zmrznil mi je že takoj ko se pokaže oni ekran na katerem piše kero matično maš ( ASUS a7v880) in spodaj še tisto: press DEL to enter SETUP... torej gre za matično. ane? pol je pa tle še wild guess, da mi dela probleme vista...
torej nimam več pojma kaj bi lahko bilo, zakaj se računalnik odziva tako slabo, če se sploh odloči odzivat. Na servis ga nisem odpeljal zato, ker se bojim, da bodo kej zajebal s podatki in ne bom celotne vsebine diska dobil nazaj... formatiral ga pa še nisem zato, ker mam ene par neprecenljivih stvari na c disku pod mojimi dokumenti...
lepo prosim če kdo pomaga. Kakeršen koli nasvet bo dober! Hvala že v naprej!
Cingular ::
pa si probal kable od cd-jev in fdd odklopit? mogoče je v tem kakšen problem, če praviš da si dal nove. probaj vse odklopit, razen diska. na disk daj stari kabel.
Intel E4300@3.3GHz, Asus P5B, 2x1Gb OCZ Gold XTC, WD 400Gb SATAII 16Mb,
Nvidia 8800GTS 320Mb@650/1000, Nec 3540&Lite-On LS, Logitech Z5400,
22" LCD Samsung 225BW, MS Vista Bussines
Nvidia 8800GTS 320Mb@650/1000, Nec 3540&Lite-On LS, Logitech Z5400,
22" LCD Samsung 225BW, MS Vista Bussines
daljaz ::
fantje, mislim da sem malo zožil problem... na 120gb disku imam 2 particiji (C in D). na C disku je windoze vista, in tale disk sem kot slave priklopil na bratov komp in mi D particija čist lepo deluje, C pa pravi, da je corrupt, al damaged data al nekej takega. torej! vse ostalo sem sprobal prek bratovega kompa, deluje BP!
zdej me pa nekaj novega zanima!!! Kje bi jest dobil program ala FILE SCAVENGER da ni trial ali demo, ker sem snel file scavenger 3.1 demo, pa mi recovera vse fajle le do 64 kilobajtov. vse ostalo je kar... nevem, pač ne recovera ostalega.
lahko pa tudi, če ma kdo kakšen personal use licence key oz. kakšen drug bombonček, ki bi prisilil tak program v normlno delovanje. Če ma kdo, prosim... je moje zadnje upanje
aja, pa sorry, ker tkole skačem z enga problema na druzga, hehe pa thx za odgovore.
zdej me pa nekaj novega zanima!!! Kje bi jest dobil program ala FILE SCAVENGER da ni trial ali demo, ker sem snel file scavenger 3.1 demo, pa mi recovera vse fajle le do 64 kilobajtov. vse ostalo je kar... nevem, pač ne recovera ostalega.
lahko pa tudi, če ma kdo kakšen personal use licence key oz. kakšen drug bombonček, ki bi prisilil tak program v normlno delovanje. Če ma kdo, prosim... je moje zadnje upanje
aja, pa sorry, ker tkole skačem z enga problema na druzga, hehe pa thx za odgovore.
opeter ::
Licence nima, lahko pa program seveda kupiš: Quetek Sale
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zbrisana datoteka NUJNO PROSIMOddelek: Operacijski sistemi | 3925 (2566) | Malajlo |
» | [Zunanji disk WD] Reševanje podatkov z nedodeljenega prostoraOddelek: Pomoč in nasveti | 2457 (2306) | M1_Abrams |
» | [ Windows XP ] Access denied!Oddelek: Operacijski sistemi | 1919 (1634) | opeter |
» | Kako razdeliti 250GB disk? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6075 (5188) | bajsibajsi |
» | Hdd WD 80G crknil a se da kaj podatkov rešit!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1543 (1136) | BlackHole |