Forum » Pomoč in nasveti » Windows XP in disk
Windows XP in disk
bbobst ::
Naložil sem Windowse XP pa se mi je pojavil naslednji problem:
Lučka na škatli ki označuje da se z diskom nekaj dogaja (tista rdeča) mi vseskozi gori,vendar na bere in tudi ne piše na njega ker ni nič slišati,da bi kaj delal.
Probal sem z drugim diskom,pa je tudi enako.V sistemu tudi ni nobenih konfliktov s strojno opremo.
Pri drugih Windowsih dela kot mora(utripa),če se kaj dogaja.
Ka bi bilo lahko narobe ?
Imam ABit BH6 osnovno ploščo.
Lučka na škatli ki označuje da se z diskom nekaj dogaja (tista rdeča) mi vseskozi gori,vendar na bere in tudi ne piše na njega ker ni nič slišati,da bi kaj delal.
Probal sem z drugim diskom,pa je tudi enako.V sistemu tudi ni nobenih konfliktov s strojno opremo.
Pri drugih Windowsih dela kot mora(utripa),če se kaj dogaja.
Ka bi bilo lahko narobe ?
Imam ABit BH6 osnovno ploščo.
JLP ::
Men se je isto dogajal k sm mev še BH6 in Windows 2000. če sm Widows 2000 inštalirov v načinu ACPI mi je to delal, če pa nism u ACPI načinu pol mi pa ni tega delal. Izkazal se je, da je bil BIOS za plato mal hroščat pri podpori za ACPI ker k sm dav najnovejš BIOS gor je blo vse uredu tud u ACPI načinu.
Live long and prosper!
bbobst ::
Kakšna pa je razlika med inštalacijo v ACPI načinu in v "ne" ACPI načinu?
JLP : Kter bios si pa naložu,pa kero verzijo plate maš?
JLP : Kter bios si pa naložu,pa kero verzijo plate maš?
JLP ::
Razlike med ACPI in ne-ACPI niso lih opazne. ACPI je bl novejša in bl napredna tehnologija upravljanja z energijo in upravljanja s sistemskimi sredstvi. Na primer u ACPI načinu Windowsi upravlajo z IRQji in ne BIOS.
Ker BIOS je to bil pa kero verzijo plate sm mev se pa ne spomnm več k je blo že zeeeeelo dolg nazaj to. Gor sm dal najnovjš BIOS kar se ga je dal dobit takat.
Ker BIOS je to bil pa kero verzijo plate sm mev se pa ne spomnm več k je blo že zeeeeelo dolg nazaj to. Gor sm dal najnovjš BIOS kar se ga je dal dobit takat.
Live long and prosper!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odkrit razlog za večjo porabo energije v novem Linuxovem jedru (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 24641 (20003) | MrStein |
» | A je to normalno al je disk prepočasen?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 3135 (2188) | strictom |
» | Škart Inno GF 4 Ti 4200?Oddelek: Strojna oprema | 2487 (1431) | LeQuack |
» | WinXP probljemOddelek: Operacijski sistemi | 1760 (1349) | RUSKIE |
» | SBLive uporabniki!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1905 (1570) | --Switch-- |