» »

Kaj je vzrok počasnejšemu pečenju?

Kaj je vzrok počasnejšemu pečenju?

akulp ::

Imam najnovejšega Nerota in teac24x10x40, Win ME

Windowse sem pred tremi dnevi znova naložil na računalo in zdaj mi CD-je peše okrog 5 min (kakšno sek čez) prej pa mi je pekel 4min 26 sek. DMA je vključen!

Pa v Nerotu ko peče CD-je stanje pomnilnika prej bilo vedno med 96 in 98% zdej pa se giblje tam od 70 do 98% pa čeprav nič ne delam medtem ko pečem pa tud noben program ni dejaven.

Pri podatkoih od CD-RW mi Nero razpozna 1404kb predpolnilnika. A ne bi mogla biti ta številka 2048 kb?

Sej boste rekel pol minute gor, dol sam mene zanima kaj je vzrok temu?

Hvala

Samson ::

Verjetno peces cd-je, ki imajo naprimer certifikat kao za 16x pect, ki so mimogrede v resnici za 12x hitrost...In ti veselo peces na 24x...To bo...:). In kar se tice hitrga pecenja cd-jev. Vsi v testih navajajo dobre tri minute, v kar pa ne stejejo Lead In in Lead Out, kar poveca koncno zapeko ploscice...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Han ::

V najnovejšem Neru (5.5.7.2) je nemalo napak...

Windows ME je čuden sistem - velikokrat glavni vzrok težavam pri peki. Bolje se obneseta Windows 98 in 2000.

Nihanje medpomnilnika pomeni "kratek stik" pri pretoku podatkov. Preveri, da ti kakšen program ali gonilnik ne moti prenosa. Kopiraš s CDja na CDR(W) ali z diska? Naloži starejši Nero ali drug program za peko.

Količina prepoznanega pomnilnika (1404 KB) je pravilna. Razliko (do 2 MB) porabi logika pekača za krmiljenje procesov...

akulp ::

Samson: Res je pečem s 24x na cd-jih ki imajo certifikat za 12x ampak prej sem tud to počel pa je blo vse OK. Tko da ne wem....

Ham: Tud sam sem že pomislu na kakšen gonilnik v ozadju sam mi ni jasno kaj bi blo in tud nč drugega ni česar prej ne bi ored novim nalaganjem Win Me sistema.

Vseeno hvala obema za odgovore

DrSergioDJ ::

da ne bomo odpiral nove teme;

mam ACER 20/10/40...in jebeli pekac mi snema v povprecju od 7-9min!!!, pa ne glede na to, al pecem z 12x, al z 16x al pa z 20x ( uporabu sm ze vec razlicnih medijev, tko da ne more bit v medijih ). Za DMA nism siguren, ce je on/off, ker po pravici povedan, v W2K niti ne vem, kje to ustimas...kaj bi lahko bil vzrok? ga vrnem v stacuno ( je se v garanciji )?
...

cekr ::

Sicer sem o tem ACER-ju že nekje to napisal, stanje je takšno, da je ta ACER odličen 16x zapisovalnik. Zakaj: najprej začne pisati pisati pri 12x, pri 10-20 min preklopi(odvisno od medija) na 16x, pri 40min(1/2) preklopi na 20x. So pa bili problemi z osnovnim FIRMWARE-jem, ker je pri preklopih med hitrostmi prekinjal tok pisanja(kar včasih počne tudi še z najnovejšim), kar je včasih vzelo tudi po več sekund. Če pa prištejemo še začetek in zaključevanje CD-ja, se ti pa nabere takšen čas. Pri meni ga piše (na boljše medije) 5,5 - 6,5 min. Mi pa npr. RICOH 20x10x40 piše okrog minuto hitreje. Samo da je ta pogon res 20x.

tha_man ::

DrSergioDJ, DMA vklopiš tako:
rmb @ my computer --> properties --> hardware --> device manager --> ide ata/atapi controllers --> primary/secondary ide channel --> advanced settings

to je postopek za XP, v win2k pa je enako, razen mogoče kakega napisa
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

BigFoot ::

Sergio> jest mam istga Acerja pa ga mislem nazaj nest. zakaj? ker ce CDje pecem na vec kot 12x mi CD vedno zjeba. sicer napise da ga je posnel OK, samo pol je pa CD neberljiv (al pa prva polovica CDja dela, ostalo pa ne). probal sem vsaj 10 razlicnih CDjev tko da ni fora v medijih. tko da mozno da je samo moja enota zjebana. sem tud firmware zamenu, brez ucinka.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

hitrost in peka cd-jev

Oddelek: Pomoč in nasveti
324043 (3601) frenk
»

Še ena o cd-medijih:

Oddelek: Kaj kupiti
382253 (1502) LeQuack
»

Teac CD-W548E & firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
515473 (4786) wilecoyot
»

V kolikšnem času vam posname poln 700MB CD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
645065 (4174) Lime
»

TEAC W540E mi prepočasi peče ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
524721 (3764) sidney

Več podobnih tem