Forum » Elektrotehnika in elektronika » Elektrika
Elektrika
imy ::
Mene zanima kaj bi rabl, da bi brez težav delal okol 160 kompov in še ozvočenje :D
kakšne pancerke rabimo itd. , če se kdo spozna pls help!
kakšne pancerke rabimo itd. , če se kdo spozna pls help!
kondezator ::
To je odvisno od računalnikov in od ozvočenja.
Če ima NPR. računalnik porabo 400w, potem množiš z 160 dobiš 64000w in deliš z 230 in dobiš tok 278,3A.
Varovalka pa mora v tem primeru biti 280 amperska lahko tudi malo več.
Jaz bi naredil drugače na vsakih 10-20 računalnikov bi dal avtomatsko varovalko, seveda pa mora biti tudi glavna varovalka zaradi varnosti.
Za to boš tudi rabil industrijski tok.
Za ozvočenje ne vem povedati ker ne vem kakšno ozvočenej imaš.
Če ima NPR. računalnik porabo 400w, potem množiš z 160 dobiš 64000w in deliš z 230 in dobiš tok 278,3A.
Varovalka pa mora v tem primeru biti 280 amperska lahko tudi malo več.
Jaz bi naredil drugače na vsakih 10-20 računalnikov bi dal avtomatsko varovalko, seveda pa mora biti tudi glavna varovalka zaradi varnosti.
Za to boš tudi rabil industrijski tok.
Za ozvočenje ne vem povedati ker ne vem kakšno ozvočenej imaš.
gumby ::
za kaj takega bos rabil ze kar konkretno razdelilno omaro in seveda pogovor z elektrodistributerjem. kaka domaca varianta verjetno odpade
takole na pamet bi rekel, da za 160 racunalnikov + malo rezerve rabis nekje 100A po fazi
takole na pamet bi rekel, da za 160 racunalnikov + malo rezerve rabis nekje 100A po fazi
my brain hurts
gumby ::
ne bo pomagalo... industrijski tok bos rabil v vsakem primeru, ker lanparty ne gre tretirat kot gospodinjstvo.
my brain hurts
imy ::
to bi blo itq u industrijsku jedilnici, zraven je velika lesna idustrija, samo bolj natančno si še nisem ogledal :D
Fave ::
Glede na to, da boš to delal v jedilnici je tukaj nekaj problemov.
- Vsaj 100 A pancarke, pod pogojem da je priključek trofazni (kar po mojem je)
- Drug problem pa je v inštalaciji po stavbi. To verjetno ne bo šlo tako, da bi uporabljal obstoječo inštalacijo. Izdelati bi bilo potrebno vtičniško gnezdo (omara z 20-30 vtičnicami) in ga priključiti direktno v priključno merilno omarico. To bi šlo in se da dogovort z elektro nadzornikom.
Te stvari tudi profesionalno počnem. Med drugimi.
Samo vprašam: je to v Škofji Loki?
- Vsaj 100 A pancarke, pod pogojem da je priključek trofazni (kar po mojem je)
- Drug problem pa je v inštalaciji po stavbi. To verjetno ne bo šlo tako, da bi uporabljal obstoječo inštalacijo. Izdelati bi bilo potrebno vtičniško gnezdo (omara z 20-30 vtičnicami) in ga priključiti direktno v priključno merilno omarico. To bi šlo in se da dogovort z elektro nadzornikom.
Te stvari tudi profesionalno počnem. Med drugimi.
Samo vprašam: je to v Škofji Loki?
My mind's a hyper tool that fixes everything.
BluPhenix ::
Mnja no niti ne, če upođštevaš, da se na lanpartyjih večinoma igrajo igre, torej compi laufajo na 100%+veliko je OCjanih. Tako da je 400W lahko kar precej točno. ČE ima folk kakšne SLIje, je še premalo.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Toplotna črpalka in težave z glavnimi varovalkami (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 30248 (11704) | energetik |
» | Je 2250watt za eno vticnico?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4707 (3751) | negotiator |
» | 32a vticnica in dovodni kabelOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7288 (6602) | ...:TOMI:... |
» | pomagajte-napajalnik/pretvornik (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7673 (7276) | A. Smith |