Forum » Elektrotehnika in elektronika » Iščem tistkanino
Iščem tistkanino
grega90 ::
Če kdo od vas mogoče ve kje bi lahko dobil tiskanino in skico za kontroler koračnega motorja
( naveza L297/L298 )
Bil bi zelo hvaležen, ker sem delal svoje vezje pa sem skuril regulator napetosti.
Upravljal ga bom z Alfa 1 kontrolerjem.
( naveza L297/L298 )
Bil bi zelo hvaležen, ker sem delal svoje vezje pa sem skuril regulator napetosti.
Upravljal ga bom z Alfa 1 kontrolerjem.
Jackal ::
Skico? Misliš shemo vezja?
Najlažje to najdeš v datasheetu enega od omenjenih ICjev.
Drugače imam pa ravno izdelane 3 ploščice za ta krmilnik, ker sem hotel zamenjat obstoječi krmilnik na CNCju, ampak še ne bom menjal dokler obstoječi lepo dela.
Ostalo na ZS, če te zanima.
Najlažje to najdeš v datasheetu enega od omenjenih ICjev.
Drugače imam pa ravno izdelane 3 ploščice za ta krmilnik, ker sem hotel zamenjat obstoječi krmilnik na CNCju, ampak še ne bom menjal dokler obstoječi lepo dela.
Ostalo na ZS, če te zanima.
Walking the way is something completely different than imagining the way.
VolkD ::
Trenutno delam CNC kontroler z l297 in 4-imi feti. Kombinacija se mi zi boljša, kot l298, predvsem, ker se ne greje in zdrži večje tokove. Dodal sem še mikrokontroler ATTiny26, ki služi temu, da uravnava tok na minimalno vrednost, ko se motorji ne vrtijo.
Več o tem tukaj.
Več o tem tukaj.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.
grega90 ::
Jackal, zelo bi ti bil hvaležen, če bi mi poslal tiskanino da jo dam na folijo in to končno naredim, če ti ne bi bilo odveč ...
Ker za tole mojo izdelavo vezja je šlo že preveč Evrov.
Ker za tole mojo izdelavo vezja je šlo že preveč Evrov.
WinsuckeR ::
Večino shem je med drugim mogoče najti tudi tu. (tiskanino si pač izrišeš sam, ali pa s pomočjo programja).
Pa veliko uspeha pri projektu .
Pa veliko uspeha pri projektu .
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje kupiti koračni motor ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12202 (8936) | taubekVAP |
» | Vezje za krmiljenje koračnega motorja brez PCjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2640 (2408) | VolkD |
» | Rabm pomoč pr L297 naveza na L298 čipOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1467 (1242) | grega90 |
» | elektromotorčekOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3661 (3535) | Pyr0Beast |
» | Izdelava DIY CNCOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13364 (12662) | Azrael |