» »

Apple TV preložen za nekaj tednov

Apple TV preložen za nekaj tednov

MacRumors.com - Applova HTPC napravica, imenovana Apple TV, o kateri smo že poročali, naj bi po prvotnih napovedih na MacWorldu izšla konec tega meseca, a ker imajo fantje iz Cupertina očitno nekaj problemov, se bo uraden izid zavlekel. V izjavi za tisk so povedali, da bo treba počakati približno do sredine marca, podrobnosti pa niso znane.

Po mnenju nekaterih je kriva predvsem nezmožnost zagotavljanja dovolj velikega števla proizvedenih primerkov, vsi, ki so izdelek že prednaročili, pa pravijo, da bi naj glede na podatke iz Apple Store-a prispel dvajsetega marca. Novica izvira z MacRumors.

22 komentarjev

@LOL ::

Ta naprava bi pa tudi mene mela:D (če bo cena solidna seveda)
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

zos ::

Cena je 299$, se pravi pri nas kaksnih 399 evrov:D

madviper ::

@zos
Kak lahk trdiš neki takega? Daj mal argumentiri svojo izjavo. Če je predvidena cena 299$, pol zna pri nas biti 299€. Ne vem pa kje si ti dobil še dodatnih 100€?

Drugače pa me to spominja na Sony in njegov PS3 >:D. Vsekakor pa zanimiva zadevščina.
I'd like to do something crazy!

Cranchi ::

299eur Ponavadi so cena apple-a samo pretvorjene v eur iz $.

PS: madviper si me prehitel :)
Get a Macintosh!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cranchi ()

Mavrik ::

Ja, pretvorjene v € in dodan davek... saj veste da so na US straneh večinoma cene brez davka.
The truth is rarely pure and never simple.

madviper ::

@Mavrik
Sej prav zaradi davka pride na koncu da je cena $=€! Ne pa +100€ kot je napisal zos.

Lp, madviper
I'd like to do something crazy!

[BISI] ::

Glede nato, da zivimo zaenkrat se v Sloveniji, veljajo za nas slovenske cene za Apple - in tukaj teh +100€ niti ni tako zlaganih. Ce ne bi zaceli pred kratkim s prodajo Applov se kje drugje kot v specializiranih Applovih trgovinah, bi bile marze najbrz se vedno nenormalno visoke.

iStyle pravi (Apple Store v oklepajih):
iPod 30Gb White/Black ... 312€ (249$)
Mac mini s SuperDrivom ... 890€ (799$)
iMac 24" ... 2.169€ (1.999$)
Mac Pro 250GB ... 2.728€ (2.499$)
osnovni MacBook (2. gen.) ... 1.226€ (1.099$)
najdrazji MacBook Pro ... 3.040€ (2.799$)

Pri drazjih izdelkih je torej se vec kot +100€ za "prevoz s parnikom v Luko Koper". Mislim, da je cena okoli 350€ povsem realna... Ali ima kdo kaksen protiargument?
And then I saw her face... Mozilla Firefox

TribesMan ::

Pomaga če upoštevaš najnižje cene na trgu ne pa une iz iStylea... ta trgovina obira tko da je kr hudo...

Apple TV se bo v Avstriji prodajal za 299€, cena v Sloveniji v korektni trgovini ne bo veliko višja... mogoče 10 ali max 20€.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

[BISI] ::

V Avstriji je Apple roba seveda cenejsa, prav tako na Portugalskem in v Britaniji in se kje, ampak govorimo o slovenskih prekupcevalcih z Appli. In kaksne so cene na trgu oziroma kje v Sloveniji so Appli cenejsi? FMC in Mimovrste sta pred kratkim uvedla prodajo Applovih izdelkov. Cene so za par evrov nizje... Pri cenejsih izdelkih (iPod, mac mini) je se vedno malenkost vec kot +50€, pri drazjih pa vec kot +100€ (kot je napisal zos). EPL je imel se bolj podobne cene iStylu kot Mimovrste in FMC (trenutno pa ni cenika; no, ze nekaj casa ga ni).

Kje so torej na voljo cenejsi Appli v Sloveniji oziroma katere trgovine so korektne? Hm, to bi bil zanimiv podatek za tiste, ki ne verjamejo v nizke marze slovenskih prekupcevalcev z Appli. Pravzaprav tudi sam ne verjamem, da je moc dobiti najzmogljivejsega MacBook Proja za 2.799€ v Sloveniji.
And then I saw her face... Mozilla Firefox

madviper ::

Cene so povedane za Evropo in ne izključno za Slovenijo. Če nisi pripravljen plačat našim trgovcem toliko marže, pa greš v Avstrijo oz. v Italijo po Apple-ove izdelke.

Lp, madviper
I'd like to do something crazy!

MitjaP ::

Te cene so pa zato tko visoke, ker delajo prek Budimpešte, kjer majo hrvati prste vmes. Slovenci tko dobivamo kvayi prek hrvaške robo, torej iz vzhodnoevropske centrale applov, medtem ko avstrijci dobivajo iz zahodnoevropske. Razlika je tud v dodelanosti (recimo ekrani bolj uhlato štrlijo na slovenski macbook projih navzgor pri zaprtem ekranu, kot pa v avstriji.

Sicer pa zdej k ma m-store.at trgovinco tud bliz ikeje (v shopping centru west), se tam spotoma ustaviš :) Prodajajo pa tud v mediamarktu in cosmosu, tko da res ni več panike.

MitjaP ::

@[BISI]: vidiš, tole je zanimivo vprašanje, ki smo ga neko na www.jabuk.si reševal s primerjalnim cenikom, ki smo ga preprosto nardil iz podatkov. In takrat je na tega konkretnega avtorja primerjalnega cenika bil ubitačni pritisk s strani določenih slovenskih prodajalcev, da naj ga umakne, ker jim je škodljiv. Nekak tak odnos je v Sloveniji od teh istih prodajalcev tudi do kupcev. Sploh v EPL, o katerem govorim. Za iStyle ne morem nič reči, ker nimam izkušenj, so pa cene res malo preveč visoke. Ker dejstvo je, da dokler bodo visoke, bo velik shopping izletov v tujino, pa tud ne bo takega zaslužka pr nas. Če bi ble cene enake kot v EU, potem bi prodali mogoče več izdelkov.

[BISI] ::

Zakaj potem vsi pisete "pri nas" in neargumenitrano napadate nakljucnega komentatorja, ki daje povsem resnicne komentarje? Pri nas so drazje variante Applov vec kot +100€, drugje v Evropi pa ponavadi res velja €=$ (ne vem sicer za vsako posamezno drzavo, ker ne obiskujem Apple trgovin v vsakem mestu).

Ce ni ugodnejsega ponudnika Applov v Sloveniji, se lahko vsaj opravicis za neprimerno pisanje par komentarjev visje... Lahko pa podas seveda protiargument (torej, v kateri slovenski trgovini velja €=$ ali kje se da dobiti najdrazji MacBook Pro za 2.799€?), kar pa ne opravicuje agresivne govorice.

V Sloveniji +50€ ali +100€.
And then I saw her face... Mozilla Firefox

[BISI] ::

MitjaP: Heh ja, mentaliteta slovenskih prodajalcev racunalniske opreme (upam, da nas ne bodo napadli na novo registrirani uporabniki par minut po objavi tega komenatarja). Ocitno jih (EPL) je ob prehodu na evro postalo tako strah, da ne upajo vec objaviti cenika (razsvetljenstvo je ze mimo, se mi zdi)... Meni sicer ne predstavlja kratek izlet v Center West nobenega problema (ali tudi kam dlje) - razen, da s tem nastanejo dodatni nelogicni/nepotrebni stroski -, niti kupovanje preko interneta ali kaj drugega. Problematicna je ta politika poslovanja prekupcevalcev (preprodajalci oziroma retailerji je preblaga beseda za taksne natege), ki je bila vcasih se veliko hujsa (in ne zgolj v vzhodni Evropi). Heh, zato pa imam raje thinkpada kot pa macbooka. Se Apple sploh zaveda kaksno poslovno skodo mu delajo retailerji?
And then I saw her face... Mozilla Firefox

zos ::

Ne vem od kod taka jeza. Mojemu komentarju sem hotel dati malo sarkasticnega podtona. Ze nekaj let sem mac uporabnik in si nisem mogel kaj, da ne bi pripomnil kaj cez slovenske trgovce. Dodanih 100e je bilo res malce pretiranih. Ampak 349evrov pa je recimo kar realno. Kolikor je meni znano se nikoli ni prislo do direktne pretvorbe iz $ v evre - trgovci vedno se dodatno zabelijo ceno. Za primerjavo: iPod 249$ v 312evrov in 349$ v 424evrov. Po tej analogiji se dejansko niti nisem dosti zmotil.

antonija ::

A nebi blo kul ce bi tukaj objavil clanek o primerjavah cen pri nas in v evropi (pa mogoce se USA za primerjavo). Kaksen dan kasneje se pa objavi se frekvenca prejemanja emailov od zastopnikov in prodajalcev za dolocene znamke>:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

IceIceBaby ::

Če bo Apple TV stal cca 300, 350€ bo to povsem konkurenčna cena. Podobne naprave drugih proizvajalcev stanejo pri nas od 250€ naprej.

MitjaP ::

Kst a ti še delaš pr EPL? Z direktorjem sta še vedno prijatelja, kolker vem. Pa ni konkurenčno. Seveda ni. Za 50 EUR se mi e splača it v avstrijo, ker mam plačano pot, pa še 20 EUR sem na profitu. Sploh pa ni konkurenčno, ker ne predvaja Divx in ne predvaja podnapisov. Pri nas bo Apple TV popolnoma nekonkurenčen, če upoštevaš še dejstvo, da nimamo niti iTunes Store dostopa oz. dostopa do iTunes vsebin.

[BISI]: jah, tud thinkpad prodajalci v sloveniji te nategnejo kot ps.... V Avstriji so vse računalniške zadeve cenejše.

anatonija: te vabim k sodelovanju! kontaktiraj me.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MitjaP ()

IceIceBaby ::

Kst a ti še delaš pr EPL? Z direktorjem sta še vedno prijatelja, kolker vem.


Od kje ti to ? :) Nekaj let nazaj sem jim urejal web stran, to je pa tudi vse. No ja, pa 2 računalnika sem kupil pri njih.

madviper ::

@MitjaP & kst
Da ne bosta zašla off-topic.

@Vsi
Ko se na forumu govori o cenah, ki jih pretvorimo iz $ v €, ponavadi računano cene v Evropi in ne v Sloveniji. Cene so pri nas višje iz večih razlogov, ki jih ne mislim spet ponavljat saj so vsem dobro znane.
I'd like to do something crazy!

borchi ::

> Pri nas bo Apple TV popolnoma nekonkurenčen, če upoštevaš še dejstvo, da nimamo niti iTunes Store dostopa oz. dostopa do iTunes vsebin.

popolnoma enako sem jaz razmišljal. pa sem drugače generalno kar dojemljiv za apple izdelke, ker večinoma še kar zadenejo moje potrebe. ampak apple tv je pa popolnoma mimo. en 5x cenejši xbox (sicer ne out-of-the-box) omogoča vse kar apple tv, česar pa ne, pa apple tv v slo tudi ne bo.
l'jga

[BISI] ::

MitjaP: Seveda, vsak trgovec te lahko nategne. Je pa res, da niso vec taksne razlike kot so bile vcasih (pri nekaterih komponentah jih sploh ni vec). Kar se tice thinkpadov pa je tako, da nisem nasel v bliznji tujini nizje cene takrat, ko sem kupoval prenosnik. IBM/Lenovo in Dell nastopata drugace na evropskem trgu kot Apple. Ampak ok, to ne spada ravno pod to novico...

Tukaj sem na hitro spacal pdf primerjalni cenik Appla, ki vsebuje cene iz FMCja, IMC Slovenija, iStyla, Mimovrste, m-stora in Apple Stora (U.S.). Sekcijo z Mac Projem je potrebno se enkrat preveriti, ker so mozne stevilne konfiguracije tako, da je mozna kaksna napakica, prav tako pa nisem nasel cen za MacBook Proje v m-storu. Se najbolj presenecajo cene iPod Nano na Mimovrste, kaksnih posebnih presenecenj pa seveda ni.

Aja, AppleTV ima uradno ceno 346€ v IMC Slovenija (v m-storu pa pricakovanih 299€).
And then I saw her face... Mozilla Firefox


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zettabyte File System (ZFS) tudi v operacijskih sistemih za široko rabo

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
264969 (3353) Brane2
»

EMI bo ponujal glasbo brez DRM-ja

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
213891 (3089) G-man
»

Novosti z MacWorlda (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
13615113 (11214) trnvpeti
»

Novosti iz Appla

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
235240 (4378) Sba
»

Novosti iz Appla

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
173044 (2375) Stepni Volk

Več podobnih tem