» »

zvočna izolacija sobe

zvočna izolacija sobe

Simko ::

Problem:
moja soba, zraven pa spalnica od staršev.Vmes pa ena tanka lesena stena. Zvečer rad pogledam kak film. In finta je,da sem ob dosti užitka, ker moram zvok ZELO stišati. OK, lahko dam slušalke gor, ampak to ni to. Pa ponavadi še kdo zraven gleda.
Kaj torej predlagate? Čimmanj(te besede že dolgo nisem pisal-se piše tak?) stroškov in čimmanj dela. Pa modifikacije stene pridejo v poštev le v moji sobi. In ker je ta zelo mala, bi rad tui čimtanjšo modifikacijo. Saj izolacija ne rabi bit tak dobra, da bi pol sredi noči lahko nabijal. Le da bom lahko film nomalno pogledal pa kakšno rekel z družbo. Tudi to je problem-včasih se pogovarjam po tel. recimo in že mati benti:"$%$#%#" ....

S predlogi na plan :)

Če sem zgrešil oddelek, se opravičujem.

lp

BlackHole ::

Težka bo, mogoče ti bo kdo drug še kaj več svetoval. Drugače pa, čimmanj se piše narazen čim manj.

rc-car ::

Jah, najbolje bi blo, ce bi dal tako zvocno izolacijo gor.. Tocno ti ne vem povedat, ampak to tako peno gor na steno (ali med dve) nabijes in potem je boljsa zvocna izolacija..

:)
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

KamikazA ::

Za malo denarja boš težko dobro izolerav. Najbolše bi bilo, da bi zraven stene naredi še eno, iz gips plošč, vmes pa natlačil stekleno volno.
Drugače pa jo obloži s kakšno peno, tapisonom ali čim podobnim.
Jej, pij in kavsaj,
za večnost se ne ravsaj! F.P.

Marjan ::

Jest sem ravno zadnič o tem razmišljal.
Samo, da bi jaz ravno obratno rad mel - da se drugih ne bi slišal v mojo sobo! (ker ponavad dolgo spim 8-))

No, in potem sem v Conradu najdu izolacijsko peno, ki je mišljena za zvočnike. Boljše izolacije zvoka NI! To so tiste pene z mini izboklinami, ki blažijo zvok.

Problem je edino cena -
1m^2 pride okol 3 jurje
tista u iber hudo dobra pa okoli 5k sit/m^2

Ko bom pri ke$u bom kupu 10 m^2, da si eno celo steno prekrijem.

goba ::

Majo tud v 'Astri v lukni' taksno piramidasto izboklinast penasto gumo.
Cena: neznanka

Tolip ::

Lahko tudi stiropor 1-2cm na steno nalepiš, čez pa kakšno tapeto da ne bo pregrdo izgledalo.

Simko ::

Le zadnja varjanta mi je vsec...se mi zdi najbol poceni...pa je stiropor res dober zvočni izolator? Se bo trud splačal?

boha ::

za zvočno izolacijo pride v upoštev samo to kar je rekel kamikaza - torej še ena stena iz gips plošč, vmes pa steklena oz. še bolje kamena volna z največjo gostoto - kakšen tervol dp-8.

pozabite na peno. to ni nič. pa še draga je ko prasica. pena pride v upoštev, ko imaš zvočno izolacijo že narejeno, hočeš pa ohraniti akustiko v prostoru, ki jo seveda izgubiš zaradi izolacije.

BlackHole ::

Saj sem rekel, da bo težka.

Smorny ::

Boha ima prav, zvočnoizolativni materiali imajo veliko gostoto (SVINEC!). Pene, ki jih tako veselo omenjate, pa so za studie in zvočnike zato, ker ne odbijajo zvoka - ni odmeva. Če se boš odločil za gips plošče, jih moraš odmakniti od stene z letvami, vmes daj kameno volno, ali pa stekleno. Aja! Pa tam, ko privijačiš mavčne plošče, daj vsaj 3 mm gume spodaj, ker ti bo dušila in zmanjšala tresljaje - zvok.
Ker si rekel, da imeš zelo malo prostora, ti recem, da se da zadeva nerediti tudi do debeline 5-6 cm.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

jRk0 ::

Mi mamo v zgornjem nadstropju stene iz gips plosc, pa vmes je seveda izolacija (steklena volna). vse pa je pac na kovinskem ogrodju. Ko poslusam muziko, gledam filme, se vse slisi skozi... Pa se trese se, ce das roko gor. Ne vecm, ce bo to najboljsa izolacija...
You fuck up once, you loose two teeth.

66ales ::

jaz mam podobno težavo . . bil sem sprejet na srednjo glasbeno in bom mogel več vadit kitaro tut ponoči . . .in zdaj nevem kera varianta bi bila najbolša, da nebi zvoka čisto nič prepuščalo .

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izolacija sobe za vaje z bendom

Oddelek: Loža
133460 (3075) LeQuack
»

Zvočna izolacija

Oddelek: Zvok in slika
103144 (2893) damjan1980
»

Zvočna izolacija

Oddelek: Zvok in slika
133651 (3306) vuce
»

kaj uporabiti pri zidavi stanovanja?? (strani: 1 2 )

5018646 (17714) madmitch
»

Zvočna izolacija sobe

1611220 (10912) Brane2

Več podobnih tem