Forum » Operacijski sistemi » Ubuntu 6.10 + Adsl = križ in še težave zraven :(
Ubuntu 6.10 + Adsl = križ in še težave zraven :(
|Luka| ::
Zinštaliral sem si Ubuntu 6.10 in ne morem nastavit Adsl-ja. Če zaženem pppoeconf in mi tisti koncentrator nekaj melje na koncu pa napiše, da Sorry, concentrator was unable to find...skratka, da ni mogu astavit povezave na eth0. V računalu pa imam samo eno mrežno. Če grem nastavljat ročno z ifconfig in route je isti šmorn - na net se ne poveže.
Uporabljam pa IPCop kot firewall in router s statičnimi IPji klientov. Pingam pa lahko samo router in ostale rač. v mreži. Ali je napaka v nastavitvah Ubuntu klienta ali routerja.
Prebrskal sem njihov support in forum a nikjer nič pametnega.
Za pomoč se zahvaljujem
LP
Uporabljam pa IPCop kot firewall in router s statičnimi IPji klientov. Pingam pa lahko samo router in ostale rač. v mreži. Ali je napaka v nastavitvah Ubuntu klienta ali routerja.
Prebrskal sem njihov support in forum a nikjer nič pametnega.
Za pomoč se zahvaljujem
LP
AndrejS ::
Če imaš router je že router povezan na ADSL in ne vem zakaj bi se še povezoval 1x na ADSL - to je nemogoče , zato ti javi napako. Ti samo pusti naslavljen DHCP in se more sam povezat na net.
Poglej, vem da je router always-on, in da ne rabim še enkrat se logirat. DHCP je pa izključen, ker imam v Winsih konfigurirane statične IPje in nočem da mi routrer dodeli nek xyz naslov, ker je računalnik med drugim tudi v mreži za izmenjavo datotek.
Torej težava ostaja...
LP
Torej težava ostaja...
LP
arjan_t ::
system->administration->networking
izberi svojo mrežno in stisni properties ter nastavi ip
izberi svojo mrežno in stisni properties ter nastavi ip
Verjemi, da sem tudi to že neštetokrat probal...pa je isto. Mrežna je "zaznana", vpišem IP, subnet mask in gateway in se ne poveže.
LP
LP
jype ::
|Luka|> Če zaženem pppoeconf
A na Windows imaš vsak box posebej na internetu z lastnim IPjem?
A na Windows imaš vsak box posebej na internetu z lastnim IPjem?
jype
če prov razumem, hočeš vprašat če imam na Win "mašini" vsak comp na svojmu IPju? Ja, vsaka kišta ima svoj IP. Identičen tistemu v Linux okolju.
V ifconfig eth0 mi pa lepo izpiše network address oz IP in ostale zadeve. Na net pa ne morem...
LP
če prov razumem, hočeš vprašat če imam na Win "mašini" vsak comp na svojmu IPju? Ja, vsaka kišta ima svoj IP. Identičen tistemu v Linux okolju.
V ifconfig eth0 mi pa lepo izpiše network address oz IP in ostale zadeve. Na net pa ne morem...
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: |Luka| ()
Bagr ::
poglej kaj imas v /etc/resolve.conf
najverjetneje ti mankajo pravi nameserverji
najverjetneje ti mankajo pravi nameserverji
The beauty of open source is that somebody will eventually make it all work
Gwanaroth ::
Si naredil tako:
ifconfig eth0 192.168.x.x netmask 255.255.255.0 up
route add default gw 192.168.x.1
in v /etc/resolv.conf imaš:
nameserver 193.2.1.66
nameserver 193.2.1.72
V mojem primeru sta Arnesova DNSja, sicer lahko popraviš na tvoje.
ifconfig eth0 192.168.x.x netmask 255.255.255.0 up
route add default gw 192.168.x.1
in v /etc/resolv.conf imaš:
nameserver 193.2.1.66
nameserver 193.2.1.72
V mojem primeru sta Arnesova DNSja, sicer lahko popraviš na tvoje.
Lights often keep secret hypnosis..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gwanaroth ()
tony1 ::
Imam eno vprašanje glede Ubunta
Mi lahko kdo pomaga pri temle vprašanju: ali Ubuntu pri privzeti inštalaciji podpira Start gumb? Torej, zanima me, če bi se dalo z Ubuntu live cdjem stestirati hardversko delovanje START knofa?
(Štos je namreč v tem, da mi je Start gumb w Winsih nehal delovati... Sumim kak spyware, ampak zaenkrat nisem še nič našel... )
Hvala za pomoč,
tony
Mi lahko kdo pomaga pri temle vprašanju: ali Ubuntu pri privzeti inštalaciji podpira Start gumb? Torej, zanima me, če bi se dalo z Ubuntu live cdjem stestirati hardversko delovanje START knofa?
(Štos je namreč v tem, da mi je Start gumb w Winsih nehal delovati... Sumim kak spyware, ampak zaenkrat nisem še nič našel... )
Hvala za pomoč,
tony
Gwanaroth ::
Misliš Start gumb na ekranu, v levem spodnjem kotu?
> Torej, zanima me, če bi se dalo z Ubuntu live cdjem stestirati hardversko delovanje START knofa?
Ta gumb Start nima popolnoma nobene veze s strojno opremo. Zaradi strojne opreme ti lahko (ne)delujejo celotni Windowsi, ne pa samo Start meni ;>
> Torej, zanima me, če bi se dalo z Ubuntu live cdjem stestirati hardversko delovanje START knofa?
Ta gumb Start nima popolnoma nobene veze s strojno opremo. Zaradi strojne opreme ti lahko (ne)delujejo celotni Windowsi, ne pa samo Start meni ;>
Lights often keep secret hypnosis..
Roadkill ::
Verjetno misle "Power button".
Ja, Ubuntu zazna, če pritisneš start button. Tudi pri live verziji bi ti to moralo shutdownat mašino.
Ja, Ubuntu zazna, če pritisneš start button. Tudi pri live verziji bi ti to moralo shutdownat mašino.
Ü
tony1 ::
Hvala!
Kar se pa starta tiče: sem mislil, da je spyware, pa ne NOD32 ne xSoftspy nič ne najdeta... Bom probal še z Ad-awareom... Pa še to: windowsi se kar naenkrat ful počasi prižigajo, START pa ne dela niti z drugo tipkovnico niti z winsi v varnem načinu...
Kar se pa starta tiče: sem mislil, da je spyware, pa ne NOD32 ne xSoftspy nič ne najdeta... Bom probal še z Ad-awareom... Pa še to: windowsi se kar naenkrat ful počasi prižigajo, START pa ne dela niti z drugo tipkovnico niti z winsi v varnem načinu...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Debian] pppoeconf problemOddelek: Operacijski sistemi | 1483 (1369) | 'FireSTORM' |
» | T-2 in LinuxOddelek: Omrežja in internet | 3607 (2817) | roscha |
» | Gentoo in download KDEOddelek: Operacijski sistemi | 1426 (1167) | mauzer |
» | Problem z dostop do neta z linux boxa preko winXP boxa - gatewayOddelek: Pomoč in nasveti | 1651 (1546) | Skrat |
» | adsl+debianOddelek: Omrežja in internet | 1518 (1130) | Gandalfar |