Forum » Pomoč in nasveti » clone cd in dual layer
clone cd in dual layer
brabos ::
Nisem prav vešč v računalniku pa bi vas prosil za nasvet.Posneti moram DVD z 7.8GB podatkov.Imam sicer pekač z Dual Layer ampak s tem še nisem delal pa ne bi rad naredil napake,zato Vas prosim za nasvet.Aja DVD moram posneti z Clone CD vsaj tako piše v navodilih.Če mi kdo lahko pomaga se že vnaprej zahvaljujem.
Pa še ta navodila:
-CloneCD-Image-
1) use only DVD+R DL
2) Set Booktype on DVD-ROM before Burning
lp brabos
Pa še ta navodila:
-CloneCD-Image-
1) use only DVD+R DL
2) Set Booktype on DVD-ROM before Burning
lp brabos
StratOS ::
Če imaš "navodila" potem ni problem, le slediš jim.
Če imaš sliko jo pač s pomočjo Clone-CD ja lepo zapečeš.
Vidi se pa da zaradi navodil omenjena stvar deluje tudi malo ilegalno.
Mogoče se gre tudi o kakšnem tipu CCD igre ?
Prispevaj malo več informacij o konkretni zadevi ( Data DVD DL, DigitalVideo DVD DL ,Audio DVD DL ...) in pomagali bomo, če nas bo to zadovoljilo.
Drugače pa je vse isto kot bi pekel navaden DVD
Če imaš sliko jo pač s pomočjo Clone-CD ja lepo zapečeš.
Vidi se pa da zaradi navodil omenjena stvar deluje tudi malo ilegalno.
Mogoče se gre tudi o kakšnem tipu CCD igre ?
Prispevaj malo več informacij o konkretni zadevi ( Data DVD DL, DigitalVideo DVD DL ,Audio DVD DL ...) in pomagali bomo, če nas bo to zadovoljilo.
Drugače pa je vse isto kot bi pekel navaden DVD
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Ni stvar v igrah ampak o DVD za navigacijo. Sicer pa originala ne morem nikjer dobiti.
Pa tudi to ne vem kako lahko s CloneCD posnameš sliko...nikjer nisem zasledil opcije "zapiši sliko"
Z nerotom ne bi bil problem...
Sicer pa tudi ne vem kakšna vrsta datoteke je to ker mi napiše samo to;
Alps 004 1.073.714
Nisem neki računalniški frik in upam da mi boste pomagali
lp brabos
Pa tudi to ne vem kako lahko s CloneCD posnameš sliko...nikjer nisem zasledil opcije "zapiši sliko"
Z nerotom ne bi bil problem...
Sicer pa tudi ne vem kakšna vrsta datoteke je to ker mi napiše samo to;
Alps 004 1.073.714
Nisem neki računalniški frik in upam da mi boste pomagali
lp brabos
Sigurno imaš skrito končnico v explorerju.
Po možnosti gre za sliko/image fajl.
Preglej končnico fajla tako :
V exporerju /Tools/Folder Options
Tab "View" odkljukaj "Hide extensions for known file types"
Takšno sliko lahko zapečeš se z drugimi programi, ki pač podpirajo prednosti in pomanjkljivosti usterzega tipa datoteke ( slike ).
Po možnosti gre za sliko/image fajl.
Preglej končnico fajla tako :
V exporerju /Tools/Folder Options
Tab "View" odkljukaj "Hide extensions for known file types"
Takšno sliko lahko zapečeš se z drugimi programi, ki pač podpirajo prednosti in pomanjkljivosti usterzega tipa datoteke ( slike ).
trek@s ::
Ker je ravno ta tema: Kako v nerotu zapečeš podatkovni dvd+r DL? Sem vsatvil v pogon omenjeni medij (8,5GB), nametal notri nekaj datotek, ko sem hotel dati "zapiši", mi je ponudil max hitrost snemanja 8x ; nemogoče, če pa na mediju piše 2,4x. Je potrebno kaj nastavit?
No glede na to da v "navodilih "piše da gre za sliko/image fajl bo to verjetno to ker ne najdem nobene končnice čeprav sem jo iskal po napotku StratOS-a.Me pa zanima še ali so potrebne kakšne nastavitve v CloneCD glede na to da gre za DVD in pa dual layer DVD
lp brabos
lp brabos
No pa sem probal posneti DVD.Uspelo mi je uničiti samo 2 DVD-ja in pa nič drugega...
Mogoče še kakšen nasvet.....
lp brabos
Mogoče še kakšen nasvet.....
lp brabos
chucki ::
Kako v nerotu zapeces 8gb dvd? Gre pa za ISO file...... je isto kot ce bi bilo 4gb? zapisovalnik.....zapisi sliko.....izberes file pa record?
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
8GB "velik" DVD in 8 GB slika sta dva različna pojma.
Sliko lahko v zapečeš z programom ali emuliraš oz. vpneš v kakšen virtualni disk ki podira omenjen format slike in tvojim najljubšim programom za zapis, ki seveda podpira vstavljen DVD DL zapis ( DVD9 ) in vstavljen DVD9 medij.
Velikost in tip zapisa slike ter velikost dejanskih podatkov na mediju lahko tudi močno odstopajo.
Sliko lahko v zapečeš z programom ali emuliraš oz. vpneš v kakšen virtualni disk ki podira omenjen format slike in tvojim najljubšim programom za zapis, ki seveda podpira vstavljen DVD DL zapis ( DVD9 ) in vstavljen DVD9 medij.
Velikost in tip zapisa slike ter velikost dejanskih podatkov na mediju lahko tudi močno odstopajo.
jackorsen88 ::
jaz bi pa rad speko igro kot bootable image z dl peko in me zanima če lahko spečem image kar z alcoholom ali nerotom isto ko to storiš z iamge navadne velikosti na navadni dvd
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------
sploh mi noče dvdja zaznat, nekaj šrota in sumim da sploh ne podpira dual layer, čeprav je nalepka na laptopu, ki pravi:
DVD - DUAL (SUPPORTS DVD +R DOUBLE LAYER / DVD +- RW. Laptop pa je acer aspire 5020 . Pa pod strojno opremo ne piše kera znamka dvd roma je, piše samo da je slimtype dvdrw sosw 833s.
DVD - DUAL (SUPPORTS DVD +R DOUBLE LAYER / DVD +- RW. Laptop pa je acer aspire 5020 . Pa pod strojno opremo ne piše kera znamka dvd roma je, piše samo da je slimtype dvdrw sosw 833s.
OK.d ::
tudi jaz imam podobne težave sicer z acer-jem 2312, ko hočem dat zapečt backup podatke iz acerjevega programa se po 5% peke dvd ustavi ter javi error tako sem uničil že ene 3 dvd-je, drugače sem uporabil za peko kar prednaložen program iz notesnika, slike katere sem dal pečt na dvd je pa v redu zapekel - kakšna ideja?
LPOK.d
ja sem ugotovil v čem je problem. moj ta dvd dual layer podpira samo dvd "+"r jaz pa sem mel dvd "-"r in mi ga seveda ni zaznalo. kakšno stvar sem spregledal ......jao....samo kaj hočeš, na napakah se učimo sem mel vsaj tako srečo da nisem uničo kakšnega dvd-ja
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zapis datotek na DVD-ROddelek: Pomoč in nasveti | 2923 (2590) | ThomasSGS |
» | Kopiranje Norton Ghost image CDOddelek: Programska oprema | 1455 (1246) | snoopy20 |
» | Kopiranje zaščitenih CD-jevOddelek: Pomoč in nasveti | 9370 (7576) | charly5650 |
» | Kloniranje CD-ja.Oddelek: Programska oprema | 1626 (1517) | Mr. |
» | Neenakomeren pretok podatkov v CloneCDju :(Oddelek: Pomoč in nasveti | 1755 (1389) | AnWar |