Forum » Elektrotehnika in elektronika » Prosim za obrazložitev releja
Prosim za obrazložitev releja
tomas17 ::
Pozdravljeni!
Sem nov član v elektroniki pa me zanima par podatkov pri relejih. Na splošno vem kako deluje in iz česa je sestavljen. Zanima me kakšna je razlika med delovnim in mirovnim kontaktom releja?
Hvala za odgovore !
LP Tomas
Sem nov član v elektroniki pa me zanima par podatkov pri relejih. Na splošno vem kako deluje in iz česa je sestavljen. Zanima me kakšna je razlika med delovnim in mirovnim kontaktom releja?
Hvala za odgovore !
LP Tomas
gumby ::
delovni se sklene, ko je napetost na tuljavi. mirovni je pa sklenjen, ko ni napetosti gor (=ko rele "miruje", od tod verjetno ime)
imas tud preklopni kontakt, ki je kombinacija obeh
klik za vec informacij
imas tud preklopni kontakt, ki je kombinacija obeh
klik za vec informacij
my brain hurts
tomas17 ::
@ Gumby hvala za razlago.
Bi mi mogoče bil kdo pripravljen na hitro narisati dve shemi, na katerih bi bil na eni uporabljen mirovni, na drugi pa delovni kontakt releja?
Hvala že v naprej!
Bi mi mogoče bil kdo pripravljen na hitro narisati dve shemi, na katerih bi bil na eni uporabljen mirovni, na drugi pa delovni kontakt releja?
Hvala že v naprej!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rele za led lučiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5179 (4564) | romex |
» | "logični IN" električno stikalo?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6910 (4184) | kondezator |
» | Izhodi na IR sprejemnikuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2238 (2094) | svizec75 |
» | Shema za uklop pumpe s PCjemOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4346 (3606) | DimmniBurek |
» | Magnetni rele?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2159 (2030) | Lio |